Tricktyveri i Ringsted udført af falsk bankmand: 95-årig mand franarret 11.000 kr.

Profilbillede
dato

En 95-årig mand fra Ringsted anmeldte kl. 14.31, at han var blevet kontaktet af en mand, der udgav sig for at være fra banken.

Den falske bankmand fortalte den ældre mand, at Nordea nu sender medarbejdere ud til kunder for at hjælpe dem med at tælle deres penge.

Kl. 13.30 dukkede den falske bankmand op hos den 95-årige, der havde fundet ca. 11.000 kr. frem. Den falske bankmand talte pengene og forlod hurtigt adressen med pengene. Han forsøgte også at få den 95-årige til at udlevere sin dankortkode, men det lykkedes ikke.

Politiet ankom til stedet og spurgte den 95-åriges naboer, om de havde bemærket noget. En kvinde, der er nabo til den 95-årige, blev ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra Nordea den 16. januar, men hun afbrød samtalen. Politiet har nu optaget rapport i sagen.

Politiet advarer generelt mod denne type henvendelser, der afviger fra den normale procedure, når en kunde bliver kontaktet af sin bank. Hvis man er i tvivl, bør man foretage en kontrolopringning, og man bør aldrig udlevere betalingskort og fortrolige/personlige dokumenter til fremmede, der ikke har legitimeret sig, eller som man kender som ansatte i sin bank.

Midt- og Vestsjællands Politi har udgivet en folder med gode råd til at undgå at blive snydt af personer, der udgiver sig for at være fra politiet eller banken.

Hent folderen: Hvis nogen ringer angående dine pengesager

Kilde: Politiets Døgnrapport