Nyt fra Ringsted i politiets døgnrapport

Profilbillede

Ringsted er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Nørregade, Køge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Asnæsvej, Kalundborg 
Skovvangsvej, Strøby Egede, Køge (forsøg)
Bernadotteparken, Himmelev, Roskilde (2 anmeldelser)
Byvejen, Greve (forsøg)
Fundersvej, Greve
Birgitsvej, Greve
Chr. L. Westergårds Alle, Greve
Neptunvej, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Lysholmparken, Gudmindrup Lyng, Højby Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Københavnsvej, Roskilde

Tyveri fra køretøjer:

Svanevej, Roskilde
Fåborgvej, Himmelev, Roskilde (2 anmeldelser)
Himmelev Sognevej, Himmelev, Roskilde
Hejrevej, Roskilde
Kærsangervej, Holbæk (forsøg)
Bakkekammen, Asnæs
Munkehaven, Store-Heddinge (2 anmeldelser)
Vibemosen, Greve
Greve Main, Greve
Jernbanegade, Køge

 

 

Fredag – lørdag


Bil taget fra bilist uden kørekort – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 17.55 stoppede politiet rutinemæssigt en 24-årig mand fra Kalundborg, da han kom kørende ad Klosterparkvej og videre til Esbern Snaresvej. Den 24-årige havde ikke et gyldigt kørekort, da han havde fået det frakendt førerretten frem til 2025 i en tidligere sag om narkokørsel.

Den 24-årige blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, og da han havde kørt i frakendelsestiden gentagne gange, kunne politiet beslaglægge hans bil med henblik på konfiskation. Ifølge færdselslovens regler er det muligt at konfiskere bilen fra personer, som kører 3 gange uden kørekort inden for en periode på 3 år. Den 24-årige protesterede over beslaglæggelsen, så retten skal nu tage stilling til, om politiet havde ret til at tage bilen. Den endelige konfiskation af bilen vil blive vurderet i retten, når sagen om kørsel i frakendelsestiden skal afgøres.

Brand ved skaterhal – Rabalderstræde, Roskilde

Kl. 02.10 kom et alarmopkald om røgudvikling fra en el-installation ved en tilbygning til skaterhallen i Rabalderstræde. Politi og brandvæsen kørte til skaterhallen, hvor der var meter høje flammer og branden havde spredt sig til taget. Brandvæsnet begyndte slukningsarbejdet, men måtte tilkalde assistance fra de nærliggende beredskaber, der kunne hjælpe med et specialkøretøj til slukningsopgaven. Omkring kl. 04.58 var branden slukket. Ingen personer kom noget til ved branden og politiet fandt intet mistænkeligt. Branden skadede ikke selve skaterhallen, der kun fik lidt sodskade, men tilbygningen til hallen blev skadet under branden. Brandårsagen skal nu undersøges nærmere for at afklare, om den startede i en el-installation.


Lørdag – søndag:


Glatføreudheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 10.33 havde en 56-årig mand fra Lolland i det sneglatte føre mistet kontrollen over sit køretøj, da han kørte ad motorvejen i sydlig retning. Han havde herefter ramt et autoværn, inden bilen var kørt ned i en mindre grøft. Den 56-årige selv slap uskadt fra uheldet, men der skete mindre skade på bilen og autoværnet. Uheldsstedet blev afspærret med en tavlevogn, indtil det forulykkede køretøj var blevet bugseret væk. Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet, hvor ingen øvrige trafikanter blev involveret.

Glatføreuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 11.03 mistede endnu en trafikant kontrollen over sit køretøj i snevejret. Der var tale om en 31-årig mand fra København, som under kørsel i vestlig retning påkørte et autoværn i højre side af motorvejen, inden bilen standsede i nødsporet. Den 31-årige slap selv uskadt fra uheldet, men både bilen blev beskadiget. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet.

Kørsel i frakendelsestiden / fyrværkeriloven – Skarridsøgade, Jyderup

Kl. 17.19 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. Bag rattet sad en 62-årig mand fra Mørkøv, som viste sig ikke at måtte have den rolle i et køretøj. Han var i forvejen frakendt førerretten, så han blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Ved nærmere undersøgelse af bilen fandt politiet fem kanonslag, som blev beslaglagt i forbindelse med endnu en sigtelse for overtrædelse af fyrværkeriloven. Den 62-årige vil høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Fest i parkeringshus – Sortebrødreplads, Roskilde

Kl. 20.53 fik politiet en henvendelse om, at ca. 10 personer havde optaget ophold på en af parkeringshusets etager. Personer holdt ifølge anmeldelsen en slag fest med musik og indtag af alkoholiske drikke.

En patrulje kørte til parkeringshuset, men kunne kl. ca. 21.25 konstatere, at festen var afsluttet og de mange personer forsvundet fra stedet. Politiet fandt således ikke grundlag for at foretage sig yderligere i anledning af anmeldelsen.
Kl. 22.11 modtog politiet en anmeldelse om, at ca. 10 spirituspåvirkede unge gik ad Hersegade og i den forbindelse var højtråbende og skrigende til gene for de omkringboende. Da der måske kunne være tale om flokken fra parkeringshuset, kørte politiet til området, men også denne gang var de anmeldte personer forsvundet ved politiets ankomst.

Mange køretøjer forsamlet – Stationsager, Karlslunde

Kl. 21.00 og flere minutter derefter fik politiet adskillige henvendelser om en større forsamling af køretøjer i området ved Karlslunde S-station. De første anmeldelser gik på, at op mod 200 biler skulle være forsamlet på en tagparkeringsplads over nogle supermarkeder, mens efterfølgende anmeldelser lød på mange forsamlede køretøjer ved Mosede Fort. Nogle førere af køretøjerne gassede ifølge anmeldelserne uhensigtsmæssigt op, ligesom nogle køretøjer blev mistænkt for at køre ræs på bl.a. Mosede Landevej.

Politiet kørte til området, hvor politiet kunne konstatere, at køretøjerne ved politiets ankomst forsvandt ad forskellige veje væk fra både Mosede Fort og Mosede Landevej. Tagparkeringen over supermarkederne var endvidere tømt for køretøjer, hvis førere kunne mistænkes for at ville deltage i en eller anden form for ulovlig kap- og væddeløbskørsel. Da de trufne køretøjer kørte jf. færdselslovens bestemmelser, fandt politiet intet grundlag for at sigte nogen for noget trods de mange bekymrende henvendelser til politiet.

Kl. 22.39 fik politiet en ny anmeldelse om, at køretøjer med støjende motorer var forsamlet ved rampen til tagparkeringen. En patrulje kørte til stedet, men ingen køretøjer af den beskrevne slags blev truffet.Spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, KøgeKl. 23.12 fik politiet en anmeldelse fra en bilist om, at en anden bilist kørte meget usikkert fra Sydmotorvejen og videre ad Køge Bugt Motorvejen i nordlig retning. Pludselig havde bilisten sat hastigheden væsentligt ned, inden bilisten standsede i nødsporet ved Solrød S-afkørslen. Her fik politiet kontakt til føreren, som var en 48-årig mand fra Køge. Alkometertesten afslørede, at han var kraftigt påvirket af spiritus under kørslen, så han blev sigtet for spirituskørsel. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 48-årige udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

 

Politiet inddrog den 48-åriges førerret, så han ikke længere må være fører af et køretøj, hvortil der kræves et kørekort. Politiet har en formodning om, at analyseerklæringen af den udtagne blodprøve til vise en promille, der giver anledning til en ubetinget frakendelse af førerretten, når sagen skal afgøres strafferetligt. Den 48-årige var dog ikke tilfreds med inddragelsen af førerretten, så nu skal en dommer kigge nærmere på politiets grundlag herfor.

 

Narkokørsel uden førerret / knivloven – Kærbyvej, Kalundborg

Kl. 23.58 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Fjenneslev for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev tillige sigtet for kørsel uden førerret, idet han ikke havde generhvervet sit kørekort. Endvidere blev han fundet i besiddelse af en foldekniv, som han ikke havde noget anerkendelsesværdigt at bruge til. Derfor blev han sigtet for overtrædelse af knivloven, inden han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og derefter løsladt. Når analyseerklæringen foreligger, vil den 23-årige høre nærmere fra politiet.

 

Spiritus-/narkokørsel / lov om euforiserende stoffer – Elmevej, Roskilde

Kl. 01.40 ønskede politiet at standse en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. I forbindelse hermed bemærkede patruljen, at der blev kastet noget ud ad bilruden, kort inden føreren standsede.
Føreren var en 38-årig mand fra Valby, som var lettere påvirket af alkohol og også skønnet påvirket af narkotika under kørslen. Han blev derfor sigtet for både spiritus- og narkokørsel og anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse herfor.
Det bortkastede ved standsning af bilen viste sig at være godt to gram hash, så den 38-årige blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Hashen blev beslaglagt som bevis i sagen og med henblik på senere destruktion, når sagen er afgjort.

 

Indbrud i beklædningsforretning – Nørregade, Køge

Kl. 01.59 modtog politiet flere anmeldelser om et højt brag fra Nørregade, idet en bil havde påkørt en forretningsrude i en beklædningsbutik. Tre mørkklædte mænd var efterfølgende løbet ind i forretningen.

Inden politiets ankomst til stedet var bilen og de mistænkte kørt fra stedet i bilen i nordlig retning ad Nørregade og herefter i ukendt retning.

Politiet kunne efterfølgende konstatere via vidneforklaringer og videoovervågnings- materiale, at en sort personbil af mærket VW Tiguan med nummerpladen CG64230 var blevet benyttet som rambuk, idet den blev benyttet til at ødelægge forretningsruden, så diverse mærkevaretøj kunne stjæles af de tre mistænkte. Den anvendte personbil viste sig i forvejen at være meldt stjålet fra Valby d. 8/1-2022 efter tyveri af rette nøgle til køretøjet.

Politiet ledte efterfølgende efter både køretøjet og de tre mistænkte i Køge-området, men uden at finde hverken bilen eller de mistænkte.
Ejeren af butikken er underrettet om rambuktyveriet, hvor et alarmselskab sørgede for midlertidig afdækning af den ødelagte forretningsrude.
Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der måtte havde set den stjålne bil i Køge-området før, under og efter rambuktyveriet i Nørregade, ligesom oplysninger om de tre mistænkte og mørkklædte mænd modtages på tlf. 114.

Færdselsuheld – Sjællandsgade / Brogade, Ringsted

Kl. 02.07 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet to bilister var stødt sammen i krydset Sjællandsgade – Brogade.

Det viste sig, at ingen af parterne var kommet til skade, efter at en 21-årig mand fra Ringsted var kørt i en personbil ad Brogade mod vest. Han havde til hensigt at fortsætte ligeud i krydset, hvorefter han efter fremkørsel over vigelinjen blev påkørt på venstre bagskærm af en anden personbil, som en 24-årig mand fra Slagelse førte ad Sjællandsgade mod nord.

Kl. ca. 03.10 var de implicerede køretøjer fjernet fra uheldsstedet, og politiet optog rapport om uheldet ud fra en mistanke om, at vigepligtsreglerne kan være overtrådt.


Søndag – mandag

 

Stjålet havetraktor kom hjem igen – Gyrstinge Bygade, Ringsted

Kl. 09.58 fik politiet anmeldelse om, at der i weekenden havde været indbrud i en garage på en landejendom, hvor blev opbevaret materiel tilhørende Gyrstinge Kirke i Ringsted. En dobbelt træport til garagen var blevet opbrudt, og der var blevet stjålet en havetraktor, to kantklippere og en hækklipper.

Havetraktoren var forsynet med en GPS tracker, som førte politiet på sporet af, hvor den blev opbevaret. Politiet kørte til en landejendom i Mørkøv, hvor havetraktoren og de stjålne redskaber blev fundet ved en ransagning. En 35-årig mand fra Sorø, som har rådighed over laden blev sigtet for tyveriet og afhørt til sagen.

Havetraktoren og redskaberne blev leveret tilbage til Gyrstinge Kirke. Politiet undersøger nu, om andre kan have en rolle i sagen om tyveriet fra kirkens garage.

Hærværk på toiletter – Slotsvolden, Holbæk

Kl. 15.29 fik politiet en anmeldelse om hærværk på toiletterne i Slotscentret i Holbæk. En toiletgæst havde hørt tumult og larm fra et af de øvrige toiletter og gav besked til personalet i centret, som slog alarm.

En patrulje kørte til stedet, hvor de traf tre unge på 17 år, som blev afhørt til sagen. I første omgang nægtede alle kendskab til sagen, men overvågning fra centret rettede mistanken mod den ene af de tre, en 17-årig dreng fra Vig. Han blev sigtet for at sparke på flere ting på toiletterne, så blandt andet en toiletholder og en spritdispenser blev ødelagt. Politiet orienterede den 17-åriges værge og de sociale myndigheder om sagen. Han vil senere blive præsenteret for et erstatningskrav, når centret har opgjort, hvad det koster at udbedre skaderne.

For hurtig knallert taget af politiet – Askov Huse, Mørkøv – Holbæk

Kl. 16.40 bemærkede en patrulje fra færdselsafdelingen en lille knallert, der kørte hurtigere end de tilladte 30 km/t ad Askov Huse i Mørkøv. Da politiet satte udrykningssignalet til for at få knallerten til at standse, satte føreren i stedet farten op og forsøgte at køre fra politibilen.

Det lykkedes patruljen at stoppe knallerten, som blev ført af en 19-årig mand fra Hørve. Knallerten blev beslaglagt og taget med af politiet. Den vil nu blive målt på et rullefelt, som skal vise, hvor hurtigt den kan køre. Den 19-årige blev sigtet for at køre på en konstruktivt ændret knallert og for ikke at efterkomme politiets anvisninger om at standse. Da den 19-årige havde tidligere sager om kørsel på for hurtige knallerten lægges sagen om til, at knallerten kan konfiskeres. Han ønskede ikke beslaglæggelsen forelagt retten.
Når knallerten er undersøgt vil den 19-årige høre mere fra politiet om sagens videre gang.

Påvirket bilist uden kørekort – Jyllingecentret, Jyllinge – Roskilde

Kl. 20.20 sigtede og anholdt politiet en 30-årig mand fra Roskilde for narko og spirituskørsel, da han blev stoppet ved et rutinetjek i Jyllingecentret. Den 30-årige havde en promille over det tilladte og en narkometertest viste positiv for hash. Han var desuden frakendt førerretten efter en sag fra 2020, hvor han kørte galt i spirituspåvirket tilstand. Den 30-årige fik udtaget en blodprøve og herefter løsladt. Når politiet har fået svaret på blodprøveanalyserne, vil den 30-årige høre mere i sin sag.

Udlænding med indrejse forbud taget for butikstyveri – Stationscentret, Roskilde

Kl. 20.22 blev en 45-årig mand med adresse i Sverige tilbageholdt i Føtex i Stationscentret, hvor han var mistænkt for at have stjålet fem flasker spiritus til en samlet værdi af 578 kr. En patrulje kørte til stedet, hvor det viste sig, at den 45-årige havde en tidligere dom i Danmark, som havde givet ham et indrejseforbud. Han havde desuden flere tidligere sager om overtrædelse af indrejseforbuddet. Den 45-årige blev sigtet for butikstyveri, og de fem flasker spiritus blev leveret tilbage til butikken, som derfor ikke havde et erstatningskrav. Den 45-årige blev taget med til politistationen til afhøring, og han vil mandag blive fremstillet i grundlovsforhør. Vi følger op på resultatet senere.

Brand i biler – Solrød Center, Solrød Strand

Kl. 22.40 kom et alarmopkald om brand i to parkerede biler, der holdt på en P-plads i Solrød Centers vestlige ende bag biblioteket. Flere havde hørt brag fra de brændende biler, som kan stamme fra ruder, som var sprunget på grund af varmen. Vidner så tre unge mænd omkring 16-20 år i sort tøj, der forlod stedet på samme tidpunkt.

Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor slukningsarbejdet gik i gang. Bilerne var overtændt og udbrændte totalt. Politiet underrettede ejerne af bilerne om branden og undersøgte brandstedet. Det var ikke muligt at fastslå årsagen til branden, så politiet undersøger nu sagen nærmere.

Det lykkedes ikke politiet at finde frem til de tre unge mænd, som blev set i området. Vidner som har set de tre unge mænd før eller efter branden startede, ellers om i øvrigt har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114. Politiet vil gerne afhøre de unge til sagen, for at afklare hvad de lavede på stedet.

Brand i etageejendom – Bøgehegnet, Greve

Kort før Kl. 00.16 udbrød der brand i en etageejendom på Bøgehegnet i Greve. Alle ni beboere opgangen blev evakueret til et nærliggende forsamlingshus, mens brandvæsnet gik i gang med at slukke branden. Branden var startet i en stuelejlighed, hvor den kvindelige beboer vågnede, opdagede røgen og slog alarm. Ilden blev slukket og ingen personer kom noget til. Omkring kl. 01.05 kunne beboerne i de øvrige lejligheder komme tilbage til deres hjem, da der kun var røg og brandskader i stuelejligheden. Politiet undersøgte brandstedet, hvor det viste sig at branden formentlig var startet i forbindelse med opladningen af en elektronisk enhed. Branden vil i dag blive undersøgt nærmere, for at se om det er muligt at fastslå brandårsagen.

 

 

OPFØLGNING

 

Dom i sag om trusler og hærværk mv. – Rørvig – Odsherred

Retten i Holbæk fandt i fredags en 45-årig mand skyldig i en række forhold vedr. trusler mod forskellige personer i Rørvig sidste sommer. Manden blev også dømt for hærværk mod en stand med honning i byen. Retten dømte ham til behandling under indlæggelse på psykiatrisk institution.

Manden modtog dommen og forblev frihedsberøvet efter domsafsigelsen, idet han efterfølgende blev overført til en psykiatrisk afdeling med henblik på indlæggelse efter dommen.Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler