Nyt fra Ringsted i politiets døgnrapport

Profilbillede

Ringsted er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Olsbæk Strandvej, Greve

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Hedevang, Overby Lyng, Sjællands Odde

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Engparken, Vig
Jørgen Roedsvej, Ringsted


Røveri mod spillehal – Nørre Boulevard, Køge

Kl. 07.23 slog en 54-årig kvindelig medarbejder alarm, efter en maskeret mand under trussel med en pistol havde fået udleveret kontanter, inden han flygtede.
Flere patruljer rykkede ud til stedet og fik kontakt til en uskadt, men chokeret medarbejder, der kunne oplyse, at røveren var flygtet til fods i nordvestlig retning formentlig mod Pedersvej.
Røveren blev ud fra bl.a. videoovervågningsmateriale beskrevet som: Mand, lys i huden, 20-35 år, 165-175 cm, spinkel af bygning, iført sort elefanthue mørkegrå hættetrøje, mørkeblå dynejakke med sorte forstærkninger på skuldrene, sorte handsker, sorte Adidas træningsbusker og sorte kondisko. Han var bevæbnet med en sølvfarvet pistollignende våben.
Eftersøgningen efter røveren gav indledningsvist ikke noget resultat, men spillehallen blev undersøgt for tekniske spor, som politiet nu afventer resultatet af.
Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket røveren før, under eller efter røveriet samt på flugtruten. Oplysninger og tip om røveren gives til politiet på tlf. 114.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 07.58 fik politiet via alarm 112 melding om, at der var sket et færdselsuheld i det sydgående spor på motorvejen ved afkørsel 32 Køge Nord. Ambulance- og redningspersonale var sendt til uheldsstedet, idet en person var blevet påkørt.
Politiet kørte også til uheldsstedet, hvor et par vognbaner i sydlig retning blev afspærret, så redningsindsats i forhold til en kvæstet mand, der befandt sig i nødsporet, kunne gennemføres. Det involverede køretøj var en lastbil, som efterfølgende også var standset i nødsporet.
Den tilskadekomne mand var i live, men havde alvorlige kvæstelser, så han blev i en ambulance med politieskorte kørt til Rigshospitalet til undersøgelse og fornøden behandling under indlæggelse på hospitalet.
Politiet tilkaldte en bilinspektør, som undersøgte uheldsstedet og den involverede lastbil, der var blevet ført af en 59-årig mand fra Midtjylland. Lastbilen havde mindre skader på forreste, højre hjørne som følge af påkørslen af manden til fods på motorvejen.
Den foreløbige konklusion ud fra politiets undersøgelser og vidneforklaringer var, at en mand færdedes til fods i nødsporet, men bevægede sig i retning mod selve kørebanen, hvor lastbilen ramte ham, så han blev slynget flere meter hen ad kørebanen.
Kl. ca. 09.25 var undersøgelserne afsluttet, så afspærringen af uheldsstedet kunne ophæves. Den påkørte mand blev identificeret som en 49-årig mand fra Køge, hvis pårørende er underrettet. Den 49-årige er fortsat indlagt på Rigshospitalet i kritisk, men dog stabil tilstand efter den indledende behandling for sine alvorlige skader. Lastbilchaufføren blev også bragt til skadestuen til fornøden behandling for psykiske følgevirkninger som følge af uheldet.

Udlændinge kontrolleret – Solrød Strand / Ringsted

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog onsdag formiddag en kontrol af en byggeplads i Jersie-området, hvor andre myndigheder tidligere havde truffet udenlandsk arbejdskraft.
Politiet traf på byggepladsen også udlændinge, som der havde orden i papirerne. Kontrollen omfattede fem polakker, en rumæner og tre bulgarere, så der var ikke grundlag for at indlede strafferetlig forfølgning mod nogen.
Udlændingeafdelingen fortsatte herefter videre til Ringsted, hvor politiet kontrollerede arbejdskraften på tre massageklinikker i den centrale del af Ringsted by. De to af stederne var der ikke grundlag for indgriben, men ved kontrollen af det tredje sted bemærkede politiet en kvinde på flugt hen over et tag ved politiets ankomst. Politiet fik kontakt til den udenlandske kvinde, som blev anholdt til konstatering af sin identitet.
Kvinden blev identificeret som en 44-årig kvinde fra Thailand, der ifølge sine identitetspapirer var indrejst i Schengen-området for mere end tre år siden. Ved nærmere undersøgelse af hendes personlige forhold fik politiet klarlagt, at hun i 2016 havde været i kontakt med politiet, men dog under et andet navn, i forbindelse med en sag om ulovligt ophold i Danmark og efterfølgende udvisning.
Hendes fingeraftryk var dog ikke blevet forandret i mellemtiden, så politiet sigtede igen kvinden for ulovligt ophold i Danmark. Straffesagen blev straks afgjort med en bøde, og Udlændingestyrelsen har allerede resolveret, at kvinden administrativt skal udvises af Danmark. Politiet skal nu i samarbejde med Hjemrejsestyrelsen sørge for det praktiske omkring udvisningen af den 44-årige kvinde.

Falske bankmænd på spil – Benløse, Ringsted / Greve

Kl. 13.07 anmeldte pårørende til en 88-årig kvinde fra Ringsted, at den 88-årige dagen før (tirsdag) var blevet telefonisk kontaktet af en mand, der havde oplyst at ringe fra hendes bank. Den falske bankmand havde oplyst, at der uberettiget var ved at blive hævet penge fra den 88-åriges bankkonto, så hun skulle derfor udlevere sine bankkort.
Kort efter kom en mand til den 88-åriges bopæl og fik udleveret hendes bankkort, som efterfølgende blev misbrugt til uberettigede hævninger af i alt 17.000 kr. Endvidere var der blevet flyttet rundt på pengebeløb mellem den 88-åriges bankkonti, inden kortene blev spærret.
Den mand, der afhentede den 88-åriges bankkort, blev beskrevet som: mand, 20-30 år, almindelig af bygning, iført mundbind, sort hue og sort træningstøj.

Kl. 17.05 kontaktede en anden pårørende nu til en 76-årig kvinde fra Greve, fordi den 76-årige tidligere på eftermiddagen havde udleveret sine bankkort til en fremmed mand, der efter aftale var dukket op på hendes bopæl.
Forinden var den 76-årige blevet ringet op af en ukendt mand, der oplyste at ringe fra hendes banks sikkerhedsafdeling. Årsagen til hans opkald var mistanke om, at nogen uberettiget var ved at hæve penge fra hendes konto, så hun skulle udlevere sine bankkort til en mand, der ville dukke op på hendes bopæl.
Manden, der afhentede hendes bankkort, blev beskrevet som: mand, ca. 25 år, mørk hudfarve, almindelig af bygning og iført mørkt tøj.
Efterfølgende kunne den 76-årige konstatere, at der uberettiget var hævet i alt 18.000 kr. fra hendes bankkonti, ligesom der var flyttet penge rundt mellem hendes konti, inden bankkontoen og kortene blev spærret.

Politiet har nu optaget rapporter om bedrageri i et forsøg på at få identificeret de falske bankmænd, der lykkedes med at få franarret personlige og fortrolige oplysninger om indehavernes bankkort, så de efterfølgende kunne misbruges.

Modtager du denne type opkald, så giv aldrig personlige oplysninger eller bankoplysninger til personer, som ringer uopfordret. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du vil anmelde eller have vejledning om mistænkelige opkald.

Syv sager om spiritus-/narkokørsel mv. – hele politikredsen

Kl. 15.25 – Omfartsvejen, Holbæk - 29-årig mand fra Holbæk sigtet for kørsel i en personbil.
Kl. 15.55 – Gl. Ringstedvej, Holbæk – 55-årig mand fra Holbæk sigtet for både spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil – bilejeren sigtet for overladelse af føringen af bilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører.
Kl. 18.25 – Hovedgaden, Borup – 28-årig mand fra Borup sigtet for narkokørsel (cannabis) i en personbil.
Kl. 20.05 – Arnakkevej, Eskebjerg – 47-årig mand fra Føllenslev sigtet for spirituskørsel og kørsel uden førerret i en personbil.
Kl. 21.30 – Solrød Center, Solrød Strand – 22-årig mand fra Kastrup sigtet for narkokørsel (cannabis) i en personbil.
Kl. 22.53 – Anders Plougs Alle, Greve – 26-årig kvinde fra Taastrup sigtet for narkokørsel (cannabis) i en personbil.
Kl. 01.45 – Grønnegården, Greve – 35-årig mand fra Greve sigtet for både narkokørsel (kokain og amfetamin) samt for kørsel i frakendelsestiden i en personbil.

Grundlovsforhør – Narkobesiddelse – Ejby, Lille-Skensved – Køge

Onsdag eftermiddag henvendte politiet sig med bl.a. narkohunde på to adresser, som en 29-årig mand fra Lille-Skensved kunne knyttes til, fordi politiet mistænkte ham for at være i besiddelse af euforiserende stoffer.
Ved ransagningen af adresserne fandt politiet samlet ca. 100 gram kokain, ca. 300 gram hash, en digitalvægt samt et femcifret kontantbeløb, som ifølge politiets opfattelse stammede fra handel med euforiserende stoffer. Alle de ulovlige effekter blev beslaglagt som bevis i sagen mod den 29-årige, der blev anholdt og sigtet for den ulovlige besiddelse af stofferne med henblik på videresalg.
I samme forbindelse ransagningerne traf politiet også en 28-årig kvinde, som blev frihedsberøvet, mens hendes eventuelle rolle blev afklaret. Hun blev dog løsladt senere på aftenen, da politiet mistænkte den 29-årige for at være besidderen af de ulovlige stoffer og kontanter.
Den 29-årige forblev i politiets varetægt efter afhøring til sagen, idet anklagemyndigheden torsdag kl. 14.00 vil fremstille ham i et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling.


OPFØLGNING


Varetægtsfængsling – To skunklaboratorier afsløret – Tune / Greve

Retten i Roskilde afsluttede et grundlovsforhør onsdag med at bestemme, at fem mænd i alderen 33-61 år fra Østsjælland og Storkøbenhavn alle skulle varetægtsfængsles foreløbigt frem til den 3. februar 2022.
De var i grundlovsforhøret blevet sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videreoverdragelse til andre, idet de var blevet afsløret i dyrkning af mere end 600 cannabisplanter med henblik på skunkproduktion.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi