Nyt fra Ringsted i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Ringsted er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Nybyvej, Kalundborg
Næstvedvej, Ringsted
Industrilyngen, Højby Sj.

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Engblomstvej, Greve
Fasanvænget, Jyllinge
Ventegodtsvej, Solrød Strand
Lyngtoften, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ellebakken, Veddinge Bakker, Asnæs

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Belsager, Greve
Højager, Greve


Færdselsuheld – Møllegade, Ringsted

Kl. 07.24 blev en 14-årig pige fra Ringsted påkørt af en bil, imens hun gik i fodgængerfeltet i en rundkørsel. Bilisten – en 24-årig mand fra Ringsted – var i gang med at køre ud af rundkørslen, da uheldet skete. Den 14-årige pige kom lettere til skade ved uheldet, og hun blev kørt til sygehuset til tjek. Politiet optog rapport i sagen.

Betonelementer på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen – Solrød Strand

Kl. 07.50 modtog politiet en anmeldelse om et færdselsuheld på motorvejen. Uheldet skete, da en, som var kørende i nordlig retning, på grund af kø måtte bremse hårdt op, hvorved lasten – betonelementer – faldt ned på kørebanen mellem 2. og 3. vognbane. En varebil, som kørte bag ved lastbilen fik betydelige skader ved uheldet, da bilen blev ramt af et betonelement, hvorved varebilen fik betydelige skader på bagenden, bl.a. hul ind til varerummet. En anden varebil punkterede på to dæk ved uheldet. Inden personer kom til skade ved uheldet, men uheldsstedet var spærret, mens der blev ryddet op efter uheldet.

Færdselsuheld – Østre Ringvej/Ravnsholt, Roskilde

Kl. 07.51 overså en 34-årig kvinde fra Ølstykke, som kom kørende i en personbil i østlig retning ad Østre Ringvej i en personbil, at trafikken foran hende bremsede op. Kvinden påkørte den forankørende bil, som blev skubbet frem i bilen foran. En ambulance kom frem til stedet for at undersøge en af de involverede i uheldet, men ingen personer kom til skade ved uheldet.

Indrejseforbud overtrådt – Rabalderstræde, Roskilde

Kl. 09.07 standsede politiet en firmavarebil på Rabalderstræde med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

Føreren oplyste at være en 35-årig mand fra Taastrup, men med udenlandsk oprindelse. Han havde glemt sit kørekort og blev kontrolleret nærmere med nogle spørgsmål om sine personlige forhold, som han havde svært ved at huske detaljerne på.

Manden fulgte med til politistationen i Roskilde, idet politiet ønskede at foretage en nærmere kontrol af hans identitet bl.a. ved hjælp af en maskine til undersøgelse af hans fingeraftryk. Ved synet af denne maskine måtte manden erkende, at han faktisk var en anden end den person, som han havde udgivet sig for at være.

Den tilbageholdte mand viste sig at være en 32-årig mand fra Afghanistan, som havde et indrejseforbud i Danmark. Han blev straks anholdt og sigtet for overtrædelse af indrejseforbuddet, hvorefter han blev fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde om eftermiddagen.

Dommeren afgjorde sagen med det samme og idømte den 32-årige tre måneders fængsel samt et nyt indrejseforbud. Den 32-årige forblev frihedsberøvet efter dommen, indtil afsoningen kan begynde.

Tyveri af pung fra lommen – Vestergade, Køge

Kl. 13.21 anmeldte en 78-årig kvinde fra Køge, at hun få minutter tidligere havde fået sin pung ud af jakkelommen, da hun gik med sin rollator ad Vestergade ved Ågade.

En fremmed mand passede hende op, mens en anden mand så sit snit til at kunne stjæle hendes pung fra en jakkelomme.

De to mænd løb begge hen til en hvid personbil, der holdt afventende i Ågade, og som efterfølgende forsvandt ad Vestergade mod vest.

Et vidne nåede at tage et foto af flugtbilen, hvori de to mistænkte befandt sig. De blev af den 78-årige beskrevet som to mænd med østeuropæisk udseende og 30-40 år gamle. Den ene manglede nogle fortænder og var iført en mørk jakke, mens den anden bar et hvidt halstørklæde med noget rødt på. Begge talte et ukendt fremmedsprog.

Politiet har nu optaget rapport om tyveriet og skal afhøre vidnet samt kigge nærmere på det optagne foto af bilen for at få den identificeret. I forbindelse med efterforskningen vil politiet gerne i kontakt med andre personer, der måtte have overværet tyveriet i Vestergade ved Ågade kort før anmeldelsen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel – Ahlgade, Holbæk

Kl. 14.29 blev en 47-årig kvinde fra Svinninge testet positiv for påvirkning af amfetamin efter kørsel i en personbil ad Ahlgade mod vest i Holbæk.

Det var hun lidt uforstående overfor, men fik efter en sigtelse for narkokørsel og i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Når analyseerklæringen foreligger, vil hun høre nærmere fra politiet og dermed få vished for, hvorvidt hun var påvirket eller ej.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Østre Ringvej, Ringsted

Kl. 14.40 blev en 28-årig mand fra Korsør som fører af en personbil standset med henblik på rutinemæssig kontrol af ham og køretøjet. Kort forinden havde patruljebilens ANPG-udstyr (Automatisk NummerPlade Genkendelse) indikeret, at ejeren af den pågældende personbil ikke havde noget kørekort.

Den 28-årige var netop ejeren af personbilen og havde ganske korrekt ikke nogen førerret, som var blevet inddraget af politiet i efteråret 2019, da en kontrollerende køreprøve ikke var blevet aflagt.

Politiet sigtede den 28-årige for kørsel uden førerret og gjorde ham samtidig opmærksom på, at det nu var fjerde gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i at køre bil trods den manglende førerret. Hans personbil blev derfor beslaglagt med henblik på senere konfiskation, men den beslutning var den 28-årige ikke indforstået med, så en dommer skal nu se nærmere på grundlaget for beslaglæggelsen af bilen.

Den 28-årige kan nu forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagen om kørsel uden førerret samt spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres, såfremt beslaglæggelsen af bilen opretholdes efter rettens afgørelse ved den disposition.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 15.00 var to varebiler stødt sammen i det sydgående spor på Køge Bugt Motorvejen lige før udfletningen til Syd- og Vestmotorvejen.

Ingen var kommet til skade ved uheldet, der skete, da en 50-årig mand fra Herlufmagle for sent opdagede, at føreren af den forankørende varebil bremsede i den tætte trafik. Varebilerne kunne køres ind i nødsporet, og politiet registrerede blot omstændighederne ved sammenstødet mellem de to parter.

Knivloven – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 15.07 fik en politibetjent fra forebyggelsesenheden i Holbæk under patruljering kontakt til en 18-årig mand fra Holbæk, der uden noget anerkendelsesværdigt formål var i besiddelse af en låsbar foldekniv med en bladlængde på syv cm.

Kniven blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en sigtelse af den 18-årige for overtrædelse af knivloven, som han vil høre nærmere om, når sagen skal afgøres.

Narkokørsel – Lindenborgvej, Roskilde

Kl. 15.53 anholdt og sigtede politiet en 37-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Lindenborgvej ved afkørsel 14 fra Holbækmotorvejen.

Den 37-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel – Helsingevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 16.55 blev en 51-årig mand fra Gørlev Sj. sigtet for spirituskørsel, da han blev standset som fører af en varebil ad Helsingevej i Gørlev Sj., og efter at alkometertesten havde givet udslag over det tilladte.

Den 51-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narko-/spirituskørsel uden førerret mv. – Lindenborgvej, Roskilde

Kl. 17.22 ønskede en patrulje at kigge nærmere på en personbil på Lindenborgvej, idet personbilens nummerplader var efterlyste på grund af manglende betaling af grøn ejerafgift.

Politiet stoppede personbilen, hvor en 21-årig mand fra Roskilde sad bag rattet. Han havde ikke noget kørekort og blev desuden konstateret påvirket af både alkohol og narkotika under kørslen.

Den 21-årige blev derfor sigtet for de tre overtrædelser af færdselsloven og blev samtidig gjort bekendt med, at nummerpladerne på bilen blev inddraget på grund af betalingsrestancen.

I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 21-årige udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne foreligger.

Spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 18.16 blev en 29-årig mand fra Taastrup anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil ad Køge Bugt Motorvejen mod nord ved Karlslunde rasteplads, da alkometertesten viste påvirkning over det tilladte.

Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så han kan med spænding vente på resultatet af analyseerklæringen, da han var tvivlende over mistankegrundlaget.

Brandundersøgelse – Ølsemagle Kirkevej, Køge

Kl. 21.26 fik politiet alarm 112 melding om, at brandvæsnet var rykket ud til en ildebrand i en firelænget gård.

Brandvæsnet og politiet kunne ved ankomsten til stedet konstatere, at der var ild i de tre udhus-længer og i et sådant omfang, at brandvæsnet besluttede at lade de tre længere brænde ned under kontrollerede forhold, så der ikke skete noget med en friliggende beboelse.

Gården var ødelagt og forladt, så der var ikke risiko for, at hverken dyr eller personer kunne komme til skade som følge af branden. Røgen fra branden steg næsten lodret til vejrs på grund af ringe vindforhold, men en nabo besluttede dog alligevel at finde alternativ logi for aftenen og natten, selv om politiet ikke foretog evakuering af nogen fra området.

Ejeren af bygningerne ankom til stedet og er derfor underrettet om branden i bygningerne.

Politiet arbejdede på stedet frem til midnat, men skal fortsætte undersøgelserne på brandstedet i et forsøg på at finde frem til brandens opståen på den forladte ejendom.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi