Nyt fra Ringsted i politiets døgnrapport

Profilbillede

Ringsted er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Højbovej, Hørve
Søsvinget, Køge (2 anmeldelser)
Haraldsborgvej, Roskilde
Lynghøjen, Svogerslev, Roskilde (2 anmeldelser)
Knolden, Himmelev, Roskilde
Østergade, Store-Heddinge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Karlslunde Landevej, Karlslunde
Københavnsvej, Roskilde
Borgediget, Roskilde
Grevevej, Greve
Rørgangen, Karlslunde

Grundlovsforhør – To skunklaboratorier afsløret – Tune / Greve

Tirsdag formiddag slog politiet til mod en adresse i Tune-området på grund af mistanke om, at der på stedet blev produceret euforiserende stoffer i et laboratorium.

Ved ankomst til stedet traf politiet i alt fem mænd i alderen 33-61 år fra Østsjælland og Storkøbenhavn, der kunne mistænkes for at have en rolle i produktion af skunk. Ved en ransagning af den pågældende adresse fandt politiet et velfungerende skunklaboratorium, hvor politiet kunne høste mere end 600 cannabisplanter. Både det anvendte udstyr til skunkproduktionen og cannabisplanterne blev beslaglagt som bevis i sagen, hvor den umiddelbare efterforskning gav anledning til endnu en ransagning i Greve-området. Her fandt politiet endnu et skunklaboratorium, hvis udstyr også blev beslaglagt som bevis.

De fem blev alle anholdt som mistænkte for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af narkotika med henblik på videreoverdragelse til andre. Anklagemyndigheden vil fremstille dem i grundlovsforhør onsdag formiddag i Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling. Endvidere vil anklagemyndigheden begære dørlukning under grundlovsforhøret af hensyn til bl.a. den fortsatte efterforskning i sagen, herunder hvorvidt der også kan have været tale om tyveri af strøm i forbindelse med skunkproduktionen.

Ni narkobilister på en døgn – Kalundborg, Odsherred, Ringsted, Køge, Solrød og Roskilde

Patruljer har det seneste døgn haft ekstraordinært travlt med at behandle sager om narkokørsel. Hele ni mandlige bilister er det seneste døgn blevet anholdt, fordi de kørte i påvirket tilstand. De blev alle standset i rutinekontrol, hvor en narkometertest viste positiv for påvirkning af euforiserende stoffer, så de blev taget med til en blodprøveudtagelse. Fire af dem blev standset i Kalundborg kommune – de øvrige er spredt over hele kredsen.

Kl. 09.38 Vindingevej, Roskilde. Føreren af bilen, en 25-årig mand fra Køge kørte, selvom han var påvirket af ulovlige stoffer.

Kl. 09.49 Bindeleddet/Birketoften, Gørlev Sj. – Kalundborg. En 24-årig mand fra Slagelse blev testet positiv for hash. Han havde desuden ingen gyldig førerret, hvilket han også blev sigtet for. Ejeren af bilen blev sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort.

Kl. 11.50 Bredgade, Kalundborg. På en parkeringsplads stoppede en patrulje en 32-årig lokal mandlig bilist, som blev testet positiv for hash.

Kl. 12.45 på Køgevej i Ringsted. En færdselsbetjent stoppede en bilist, en 30-årig mand fra Karlslunde, som både kørte, selvom han både var frakendt førerretten og var påvirket af euforiserende stoffer.

Kl. 15.05 Gl. Skovvej, Svebølle – Kalundborg. En 42-årig mand fra lokalområdet blev stoppet kørende i vestlig retning. En narkometertest viste positiv for euforiserende stoffer.

Kl. 17.05 Gl. Nykøbingvej, Stårup, Nykøbing Sj. – Odsherred. En patrulje standsede en 35-årig mand fra Højby i en personbil. Han blev testet positiv for amfetamin og hash.

Kl. 00.27 Tykmosevej, Havdrup, Solrød Strand. En 19-årig mand fra Solrød Strand blev stoppet i bil på Tykmosevej mod øst. En test viste, at han var positiv for hash.

Kl. 00.58 Bredekildevej, Kalundborg. Politiet stoppede en 18-årig mand fra Kalundborg, som kørte i narkopåvirket tilstand.

Kl. 01.22 Værftsvej, Køge. En 29-årig mand fra Køge kørte at ad Værftsvej mod øst, da han blev stoppet af politiet og testet positiv for bevidsthedspåvirkende stoffer.

De sigtede mænd blev alle løsladt efter at have afgivet en blodprøve, som politiet nu afventer at få analysesvaret på. Herefter vil de sigtede høre mere fra politiet om sagens videre gang.

Forsøg på bedrageri – Jersie, Solrød Strand

Kl. 14.25 anmeldte en 86-årig kvinde, at hun netop var blevet ringet op af en mand som talte dårligt dansk. Han sagde, at han ringede fra Nordea bank, fordi han kunne se, at hendes kort var blevet spærret. Kvinden indså hurtigt, at opkaldet var mistænkeligt og talte manden efter munden. Efter lidt tid oplyste hun til ham, at hun ikke havde Nordea Bank, hvilket fik manden til at afslutte opkaldet.

Stor ros til den snarrådige kvinde, som ikke gav nogen oplysninger til manden i telefonen, men fik afsløret hans forsøg på bedrageri. Politiet er glade for at få anmeldelse om mistænkelige opkald, også selvom det ikke lykkes bedragerne at franarre nogen penge. På den måde er det muligt at følge med i omfanget af denne kriminalitetstype.

Modtager du denne type opkald, så giv aldrig personlige oplysninger eller bankoplysninger til personer som ringer uopfordret. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du vil anmelde eller have vejledning om mistænkelige opkald.

Togpassager uden coronapas truede politiet – Køge Nord Station, Køge

Kl. 14.45 blev en 21-årig mand fra Ballerup tilbageholdt i toget ved Køge Nord Station, da han ikke kunne fremvise et gyldigt coronapas til togføreren og derfor skulle have en bøde. Han nægtede at oplyse sin identitet til personalet i toget og var opfarende, så politiet blev tilkaldt. Ved patruljens ankomst nægtede den 21-årige fortsat at sige, hvem han var, så han blev anholdt for at politiet kunne afklare hans identitet.

Den 21-årige nægtede at følge med, men gjorde passiv modstand, kaldte politifolkene diverse ukvemsord og truede dem med vold. Han blev ilagt håndjern og taget med til politistationen i Køge, hvor han blev sigtet for trusler mod politiet og for ikke at ville oplyse sit navn. Politiet fik med sikkerhed identificeret den 21-åirge mand, som herefter blev løsladt. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Bil endte på taget – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 18.03 kørte en 26-årig mand fra Slagelse ad Sydmotorvejen mod syd ved Køge, da en varevogn foran klodsede bremsen. Bilisten undveg varebilen, men mistede herredømmet over bilen, der kom i slinger og kørte af vejen. Personbil kørte ud på en mark, hvor den trillede om på taget. Den 26-årige bilist slap heldigt fra uheldet uden at komme noget til, men bilen kommer nok ikke ud at køre igen. Politiet registrerede uheldet.

Brand i tørretumbler opdaget af 5-årig – Kobjergvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 19.36 vækkede en femårig dreng sin far, som lå og sov på sofaen. Drengen havde opdaget, at det brændte ved en tørretumbler i husets fyrrum. Familien skyndte sig ud af huset og slog alarm. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var flammer fra fyrrummet. Branden blev slukket før den spredte sig til resten af huset, så skaderne blev begrænset til tørretumbleren og fyrrummet. Der kom røg og sodskader i huset, men ingen personer kom noget til. Politiet optog rapport om branden, som skal undersøges nærmere for at klarlægge om brandårsagen var en elektrisk installation ved tørretumbleren.


Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi