Nyt fra Ringsted i politiets døgnrapport

Profilbillede

Ringsted er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Knabstrup Møllebakke, Mørkøv

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Lærkevej, Jyllinge
Himmelevgårdsvej, Himmelev, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Søndre Ringvej, Roskilde
Gyrstinge Bygade, Gyrstinge, Ringsted

Tyveri fra køretøjer:

Ingen

Udenlandsk bilist fik straksbøde for farlig overhaling – Roskildevej, Ortved – Ringsted

Kl. 13.31 kørte en civilpatrulje på Roskildevej i Ortved ved Ringsted mod syd, da politibilen blev overhalet af en rumænsk indregistreret bil, som kørte hasarderet og overskred spærrelinjer i forbindelse med overhalingen. Patruljen standsede den rumænske bil, som blev ført af en 30-årig mand fra Rumænien med bopæl i England. Bilen blev tjekket og han blev rutinemæssigt testet, men blev ikke fundet påvirket af narko eller spiritus. Den 30-årige blev sigtet for den farlige overhaling og for at overskride spærrelinjerne. Han fik en straksbøde på 3.500 kr., som han betalte, før han fik lov at køre videre.

Kørte uden kørekort og fik bilen taget – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 14.16 stoppede en betjent fra færdselsafdelingen en personbil på Køge Bugt Motorvejen sydgående ved afkørsel 28 i Greve. Bag rattet sad en 39-årige mand fra Slagelse, som måtte melde pas, da betjenten bad om at se et kørekort. Bilisten havde ikke noget kørekort, da han ikke havde været oppe til en kontrollerende køreprøve efter en betinget frakendelse for spirituskørsel.

Den 39-årige blev derfor sigtet for kørsel uden førerret og betjenten slog bilistens tidligere sager op. Her viste det sig, at det var 5. gang inden for 3 år, at den 39-årige kørte uden gyldigt kørekort. Det betød, at bilen kunne beslaglægges til sagen. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres. Den 39-årig gav sin accept til, at politiet tog bilen, og han vil senere høre mere i sin sag.

Uheld på motorvejen - Holbækmotorvejen, Holbæk

kl. 19.06 skete et uheld på Holbækmotorvejen i vestgående retning, da en bagfrakommende bilist kørte op i en forankørende bil. Forrest kørte en 46-årig kvinde fra Tølløse, som blev ramt af en 24-årig mand fra Nykøbing Sj, som ikke nåede at bremse. Der skete skader på fronten af den 24-åriges bil der fik trykket køleren, og på bagenden af den 46-åriges bil, som smadrede bagruden og kofangeren faldt af. En 20-årig kvinde fra Højby var passager i den forreste bil. Hun blev kørt til tjek på sygehuset, men ingen personer kom noget alvorligt til ved uheldet. Motorvejen var spærret til omkring kl. 20.15 indtil bilerne var fjernet.

Bilist uden kørekort fik taget bilen – Hovedgaden, Hårlev – Stevns

Kl. 18.50 stoppede en patrulje rutinemæssigt en 27-årig mand Stevns, som kørte i en personbil ad Hovedgaden i Hårlev. Den 27-årige havde ikke et gyldigt kørekort, da han blev frakendt førerretten i tre år efter en dom for spirituskørsel i 2021. Han blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Det var 6. gang, at den 27-årige kørte uden kørekort inden for tre år. Politiet beslaglagde derfor hans bil med henblik på konfiskation, som det er muligt ifølge færdselslovens regler. Den 27-årige accepterede beslaglæggelsen. Den 27-årige kan forvente at sagen afgøres ved et senere retsmøde, hvor dommeren også vil tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Falske bankmænd på spil igen – Jyllinge, Roskilde

Kl 20.24 anmeldte en 90-årig kvinde fra Jyllinge, at hun samme aften var blevet kontaktet af en mand som ringede fra Danske Bank. Han oplyste, at der var forsøgt hævet nogle penge fra hendes konto. Samtalen med den falske bankmand stod på i omkring to timer, hvor de aftalte, at en ”Alexander” fra Nets ville komme og hente hendes kort. Kort efter samtalen var afsluttet ankom en mand til den 90-åriges adresse for at hente kortet.

Han beskrives som:
A: Mand, 22-28 år, 170 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Mellemlangt, Talte: Dansk, Iført: Lys skjorte, mørk jakke og mørke bukser, blå mundbind.

Den 90-årige udleverede sine kort og koder, men fattede efterfølgende mistanke og fik spærret sit kort. Der var forsøgt hævet penge fra den 90-årige, men det var ikke lykkedes.

Mand med økse anholdt – Møllehusvej, Roskilde

Kl.00.38 kørte en hundepatrulje på Møllehusvej i Roskilde by, da de så et bemærkelsesværdigt syn. En mand kørte på cykel ad Møllehusvej med en rygsæk på ryggen. Op ad rygsækken stak et økseskaft. Patruljerne i Roskilde har de seneste dage haft øjne og ører ekstra åben efter nogle episoder, hvor en mand havde knust ruder med en økse flere steder i Roskilde by. Betjentene anholdt cyklisten, en 26-årig mand fra Roskilde, som blev visiteret og frataget øksen. Han blev desuden fundet i besiddelse af to mindre beholdere med 100 ml af det euforiserende stof GHB og 30 gram amfetamin, som blev beslaglagt, og den 26-årige sigtet for at besidde.

Den 26-årige mand blev taget med til politistationen til afhøring. Politiet efterforsker nu sagen, for at afklare, om han har en rolle i de tidligere anmeldte sager om hærværk. Han er fortsat i politiets varetægt, mens sagen behandles og vurderes.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler