Nyt fra Ringsted i politiets døgnrapport

Profilbillede

Ringsted er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Tigervej, Køge
Ryevej, Kr. Helsinge, Gørlev Sj.

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Fundersvej, Greve

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Lyngager, Bjerge Sydstrand, Gørlev Sj.
Bornholmsvej, Overby Lyng, Sjællands Odde

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ingen


Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 07.24 rykkede politiet ud til et færdselsuheld på motorvejen i det sydgående spor, hvor tre bilister var impliceret.
Det viste sig, at en 34-årig mand fra Roskilde i forbindelse med vognbaneskift til venstre havde ramt en anden personbil ført af en 59-årig kvinde fra København, som også skiftede vognbane til højre i sin kørselsretning.
Begge parter havde ikke fået større skader på deres biler end, at de ville køre ind i nødsporet, hvilket også lykkedes for den 34-årige. Undervejs derind fra uheldsstedet midt på motorvejen måtte den 59-årige lave en opbremsning, hvilket en bagfra kommende lastbil ført af en 30-årig mand fra København for sent opdagede. Han kunne derfor ikke undgå at påkøre den 59-åriges bil, men ingen personer kom til skade i hverken det første eller det andet sammenstød på motorvejen.
Kl. ca. 08.20 var alle implicerede køretøjer væk fra motorvejens nødspor, og uheldene havde ikke medført nogen særlig kødannelse.

Social dumping-aktion – Nykøbing Sj. - Odsherred

Kl. 10.10 aflagde udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi sammen med Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) et besøg på en byggeplads i den sydlige del af Nykøbing Sj. for at kontrollere, om beskæftigelse af udlændinge opfyldte betingelserne herfor.
Ved kontrollen traf politiet en 36-årig mand fra Serbien iført arbejdstøj og i færd med at arbejde på stedet. Ved en nærmere kontrol af hans personlige forhold kunne politiet konstatere, at han opholdt sig ulovligt i Danmark efter en indrejse i Schengen i september 2021.
Den 36-årige serbiske mand blev anholdt og sigtet for overtrædelse af udlændingelovens bestemmelser om dels ulovligt ophold, dels ulovligt arbejde i Danmark.
Efter afhøring til sagerne med assistance fra en tolk fik serberen straks afgjort sine sager strafferetligt og efterfølgende forelagt sin sag for Udlændingestyrelsen, der skal afgøre, hvorvidt serberen skal udvises af Danmark med et indrejseforbud. Han er derfor fortsat frihedsberøvet, indtil denne resolution modtages hos politiet.
Politiet fortsætter efterforskningen i sagen for at få klarlagt, hvilken arbejdsgiver der har haft ansvaret for serberen og formentlig beskæftiget ham uden de fornødne tilladelser.

Signalpistol og blankvåben i bilen – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 10.16 bemærkede politipersonale i en civil patruljebil en personbil køre med noget højere hastighed end tilladt ad Holbækmotorvejen i vestlig retning ved Roskilde. Endvidere fik politiet oplysninger om, at personbilens nummerplader var afmeldte hos Motorstyrelsen, selv om de fortsat sad på det pågældende køretøj.
Kort efter fik politiet standset personbilen, hvor en 37-årig mand fra Kirke-Hyllinge sad bag rattet. Han oplyste, at de afmeldte nummerplader var et opstået problem i forbindelse med et ejerskifte på køretøjet.
Politiet foretog nærmere undersøgelse af bilen, hvor politiet fandt en signalpistol gemt under et sæde i bilen. I signalpistolens kammer var der en afskudt løsskudspatron, og i bilen fandt politiet i øvrigt fem blankvåben.
Den 37-årige blev derfor anholdt kortvarigt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af våbenlovgivningen i forhold til de fundne, ulovlige effekter, som blev beslaglagt som bevis i sagen mod ham.
De afmeldte nummerplader på bilen blev afmonteret af politiet, som indleverer dem efterfølgende til Motorstyrelsen til destruktion.

Drenge fanget i elevator – Karlsvognen, Køge

Kl. 13.32 anmeldte DSB, at en elevator på Køge Nord-togstationen var gået i driftsstop, så tre drenge var blevet spærret inde i elevatoren.
En tekniker var på vej til stedet for at få elevatoren i drift igen, men DSB ønskede assistance fra politiet, idet årsagen var driftsstoppet var drengenes egen adfærd ved elevatoren. Ifølge overvågning på togstationen havde drengene skubbet til dørene på en sådan måde, at elevatoren gik i driftsstop, så de ikke kunne komme ud igen.
Politiet kørte til stedet, hvor drengene efter ca. 45 minutters ophold i elevatoren kom ud igen. Der var tale om to unge mænd på 16 år fra Herfølge og Store-Heddinge samt en 17-årig fra Rødvig Stevns. De kan nu forvente at modtage en regning fra DSB for omkostningerne ved tilkald af en tekniker for at få løst driftsstopproblemet. Politiet har ikke sigtet de unge for noget i anledning af deres adfærd.

Arbejdsulykke – Ellinge Skovvej, Ellinge Kohave, Højby Sj. – Odsherred

Kl. 14.13 fik politiet via alarm 112 melding om, at en mand var kommet til skade i forbindelse med en arbejdsulykke, idet en mur var væltet ned over ham.
Ambulancepersonale var sammen med en lægehelikopter sendt til ulykkesstedet, hvor politiet traf en 48-årig mand fra Vig. Han var med sine ben fortsat fastklemt under en større betonvæg, der var væltet ned over ham.
Efter frigørelsen blev han i lægehelikopteren fløjet til Rigshospitalet til undersøgelse og fornøden behandling for formentlig benbrud som følge af ulykken. Den tilskadekomne var uden for livsfare, og hans pårørende blev straks underrettet om ulykken.
Arbejdstilsynet blev tilkaldt til stedet, så den myndighed i samarbejde med politiet kunne undersøge ulykkesstedet for at få klarlagt, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Narkobilist uden kørekort – Skagerakvej, Holbæk

Kl. 16.23 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Holbæk for narkokørsel i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde noget kørekort. Den 20-årige blev afhørt til sagerne og løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Chr. Richtersgade, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 17.13 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 35-årig mand fra Store-Heddinge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, efter at en narkometertest havde indikeret, at han kunne være påvirket af cannabis under kørslen.
Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Uro og uorden – Anlægsvej, Ringsted

Kl. 21.33 kontaktede en lokal borger politiet, fordi nogen affyrede kanonslag i området ved kunststofbanerne på Anlægsvej. Der skulle være tale om personer i to mindre biler i farverne rød og sort. Under anmeldelsen kunne politiet via telefonen høre, at kanonslag blev affyret.
En patrulje kørte til området, men politiet fandt hverken køretøjer eller personer, der kunne mistænkes for den ulovlige brug af fyrværkeri.

Diskussion udviklede sig til vold – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 23.16 anmeldte en 20-årig mand fra Borup, at han under ophold på en restauration havde diskuteret fodbold og fodboldklubber med en anden gæst på stedet. Diskussionen havde udartet sig, så den anden gæst havde slået den 20-årige i hovedet med et enkelt slag. Efterfølgende var gæsten gået fra stedet i ukendt retning.
Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en lettere, spirituspåvirket forurettet umiddelbart uden synlige skader, men som blev sendt på skadestuen for at blive undersøgt for og dokumenteret eventuelle skader.
Overvågning på restaurationen dokumenterede hændelsesforløbet, og politiet fik identificeret modparten som en 29-årig mand fra Roskilde. Han blev senere på natten truffet på sin bopæl, hvor han blev anholdt og sigtet for vold den 20-årige mand fra Borup. Efter afhøring til sagen løslod politiet den 29-årige, som senere kan forvente at høre nærmere fra politiet og anklagemyndigheden, når sagen skal afgøres.

Uønsket gæst – Nygade, Holbæk

Kl. 23.37 henvendte personalet fra en restauration sig til politiet med en formodning om, at en mandlig gæst havde forbud mod at være på restaurationen.
En patrulje fik identificeret den mandlige gæst som en 18-årig mand fra Holbæk, som gerne måtte være gæst på restaurationen, idet han ikke havde noget forbud mod at være på stedet.
Politiet sørgede dog alligevel for, at den 18-årige ikke vedblev med at være gæst på stedet, fordi den 18-årige faktisk var efterlyst som udeblevet fra fogedretten i Holbæk. Han blev derfor frihedsberøvet og har overnattet i politiets varetægt, inden han fredag afleveres i fogedretten i Holbæk. Om han gentager sit forsøg på at være gæst på den pågældende restauration fredag aften, har politiet ingen formodninger om eller indvendinger imod.

Narkokørsel – Brogade, Holbæk

Kl. 23.55 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand uden fast bopæl for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil efter en mistanke om, at han kunne være påvirket af kokain. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Hovedgade, Høng – Kalundborg

Kl. 00.01 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand fra Høng for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Køer på vejen – Lillevangsvej / Hundigegårdsvej, Greve

Kl. 03.04 fik politiet en henvendelse fra en borger, som var bekymret for to køer, som gik frit rundt på vejen omkring Lillevangsvej / Hundigegårdsvej. Borgeren var bange for, at andre trafikanter kunne overse køerne i mørket.
En patrulje kørte til området og fik lokaliseret køerne, der formentlig tilhørte en nærliggende langbrugsskole i Ishøj kommune. Personale herfra blev underrettet om de undslupne dyr, som politiet i løbet af de næste par timer fik gennet retur til folden. Her kunne personalet på landbrugsskolen konstatere, at strømmen i hegnet var defekt og dermed formentlig årsag til køernes gennembrydning af hegnet inden den natlige udflugt. Køerne var ikke kommet til skade trods deres færden i uvante omgivelser.


OPFØLGNING


Varetægtsfængsling – Flere hærværkssager mv. – Roskilde

En 58-årig mand fra Roskilde blev i et grundlovsforhør torsdag eftermiddag kl. 14.30 i Retten i Roskilde varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 10. marts 2022.
Han var i grundlovsforhøret blevet sigtet for bl.a. trusler over for personer, der havde opholdt sig eller været tæt på de steder, hvor han med en økse også forøvede hærværk ved at have knust ruder flere steder i Roskilde i den senere tid.
Den 58-årige nægtede sig skyldig i sigtelserne mod ham.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler