Nyt fra Ringsted i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Ringsted er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Jernbanevej, Tølløse

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Vallekildevej, Hørve

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Rosenlyparken, Greve
Bredager, Greve
Åbakkevej, Valore, Viby Sj.
Nordgårdsvej, Tune
Hørmarken, Solrød Strand


Butikstyverier – Greve Centervej, Greve

Kl. 07.34 måtte politiet rykke ud til supermarkedet Rema 1000, hvor tre udenlandske mænd var blevet tilbageholdt efter butikstyverier.

Politiet fik i supermarkedet kontakt til tre mænd på 30, 40 og 44 år fra Rumænien, men med en arbejdsmæssig relation til Danmark. De blev alle tre anholdt og sigtet for butikstyveri, idet den 30-årige kunne mistænkes for at have stjålet et par sutsko til 49 kr., den 40-årige madvarer for ca. 95 kr. og den 44-årige strømper og madvarer for ca. 135 kr.

Alle tre mænd fik efter afhøringerne afgjort deres sager straks med bøder, som blev betalt, hvorefter de blev løsladt i løbet af dagen.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Herfølge – Køge

Kl. 08.02 var to bilister stødt sammen i den tætte trafik på Sydmotorvejen i det nordgående spor lidt nord for tilkørsel 34 Herfølge.
Det viste sig, at en 28-årig kvinde fra Fakse for sent opdagede, at føreren af den forankørende personbil bremsede. Hun påkørte derfor bagenden af bilen, som en 63-årig kvinde fra København var fører af.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, som medførte afspærring af uheldsstedet med en tavlevogn, indtil et bugseringskøretøj fik fjernet de implicerede biler kl. ca. 09.30.

En af de hurtige bilister var spirituspåvirket – Køgevej, Ringsted

Færdselspolitiet foretog igen en hastighedskontrol af trafikanternes hastighed under kørsel ad Køgevej i Ringsted by, hvor højst tilladte hastighed er 50 km/t, fordi vejstrækningen er beliggende i tættere bebygget område.

I løbet af godt en time fra kl. ca. 13.15 målte færdselspolitiet i alt fem bilister til at køre mere end 30 procent for hurtigt, så de ud over en bøde også kan forvente at få et klip i kørekortet.

En af de hurtige bilister var en 36-årig mand fra Fjenneslev, der under kørsel i en varebil kl. 14.18 blev målt til at køre mindst 74 km/t ad Køgevej. Han blev standset og sigtet for hastighedsovertrædelsen, men kunne i den forbindelse ikke fremvise noget kørekort, idet politiet havde inddraget hans førerret i forbindelse med en anden sag om overtrædelse af færdselsloven.

Den 36-årige blev derfor sigtet for kørsel uden førerret og blev efterfølgende også sigtet for spirituskørsel, da alkometertesten indikerede, at han var påvirket noget mere end tilladt. Han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Alle de sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning sigtelserne mod dem hver især.

Færdselsuheld – Elverdamsvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 14.55 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet to bilister var stødt sammen på Elverdamsvej ved tilkørslen til Holbækmotorvejen.

Det viste sig, at en 56-årig kvinde fra Slagelse formentlig på grund af et ildebefindende under kørsel i nordlig retning ad Elverdamsvej i en personbil havde påkørt bagende af en anden personbil, som en 45-årig kvinde fra Høng førte i samme retning. Sammenstødet bevirkede, at bilerne endte i hver sin side af vejen og spærrede det sydgående spor.

Ingen af parterne kom til skade som følge af sammenstødet, men den 56-årige blev kørt til kontrol på skadestuen.

Færdselsuheld – Hjortholmvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 15.07 anmeldte en 49-årig kvinde fra Ugerløse, at hun var blevet ramt af en bils sidespejl under kørsel på Hjortholmvej tidligere på dagen.
Politiet fik klarlagt, at hun kl. ca. 14.30 var kørt på sin cykel ad Hjortholmvej mod nord til ud for tennisklubbens baner. Her var hun i vejsiden standset helt op for at orientere sig bagud.

Herunder bemærkede hun efter nogle sekunder en hvid personbil kørende ad Hjortholmvej i samme retning nærme sig. Da personbilen passerede, blev den 49-årige kvinde ramt af bilens højre sidespejl, der klappede sammen. Bilisten foretog samtidig et slag mod venstre, men fortsatte sin kørsel videre ad Hjortholmvej i nordlig retning uden at standse og tage kontakt til cyklisten.

Den 49-årige havde ikke umiddelbart pådraget sig en personskade, men havde nu ondt i hoften som følge af påkørslen.

Politiet har optaget rapport om sagen i et forsøg på at få identificeret den hvide personbil og føreren. I den anledning vil politiet gerne i kontakt med enten føreren eller vidner, der kan give oplysninger om bilen og føreren. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mand overfaldet og stukket flere gange – Freyas Kvarter, Greve

Kl. 15.26 fik politiet et alarmopkald om, at en mand var blevet overfaldet af flere maskerede og mørkklædte personer, som efterfølgende flygtede i østlig retning mod en parkeringsplads.

Flere patruljer kørte til området og fik kontakt til en kvæstet, 19-årig mand fra Ishøj, som i den tilkaldte ambulance straks blev bragt til skadestuen til behandling for flere læsioner formentlig efter knivstik.
Området blev afspærret, mens politiet foretog tekniske undersøgelser af gerningsstedet, og i øvrigt ledte efter de flygtede i området.

Undersøgelserne og eftersøgningen foregik frem til kl. ca. 20.30, hvor politiet ophævede afspærringen omkring gerningsstedet.

Den 19-årige meldtes i løbet af aftenen uden for livsfare, og politiet efterforsker nu overfaldet på ham i et forsøg på at identificere de mistænkte i sagen.

Politiet hører gerne fra personer, der har bemærket overfaldet eller set de mørkklædte personer flygte fra stedet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Ung mand frarøvet telefon – Skarridsøgade, Jyderup St. – Holbæk

Kl. 21.24 anmeldte en 16-årig ung mand fra Holbæk, at han kort forinden var blevet frarøvet sin telefon på Jyderup Station. Han sad på stationen og ventede på toget, da en ung mand henvendte sig til ham uopfordret. Efter en kort dialog imellem de to truede han den 16-årige til at udlevere sine værdier.

Den 16-årige gav gerningsmanden sin Iphone og sit rejsekort, hvorefter manden løb fra stedet i sydlig retning mod Netto.

Gerningsmanden beskrives som:
A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 15-16 år, 175-185 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: Krøllet hår., Talte: Dansk med accent, Iført: sort jakke med teksten Ellesse, sorte bukser, sorte sko og sort maskering.

Den 16-årige fik hjælp til at ringe til politiet, som straks satte kursen mod Jyderup. Hundepatruljer afsøgte området, men fandt ikke frem til den flygtede gerningsmand. Den 16-årige blev afhørt til sagen, og hans forældre orienteret. Politiet efterforsker nu sagen, og søger i den forbindelse vidner, som har set den beskrevne mand i Jyderup tirsdag aften. Borgere som har set ham flygte fra stedet eller har bemærket ham forud for røveriet bedes til politiet på tlf. 114.

Ung mand flygtet fra sikret institution – Korsnæbsvej, Rødvig – Stevns

Kl. 01.47 fik politiet en anmeldelse fra personalet på en sikret ungdomsinstitution om, at en 17-årig ung mand var flygtet fra stedet.

Politiet sendte flere patruljer, herunder også flere hundepatruljer, til området for at lede efter den unge mand, der kan beskrives som nordafrikansk af udseende, ca. 175 cm høj, og ved flugten iført en blå fleecejakke med sorte ærmer, mørke bukser og mørke sko med orange hæl.

Samtidig med eftersøgningen i lokalområdet udsendte politiet en efterlysning af den flygtede via Twitter i håb om, at politiet kan få hjælp fra lokalbefolkningen eller andre til at finde den flygtede.

Trods intensiv eftersøgning i lokalområdet med de mange patruljer i mere end 2½ time lykkedes det ikke politiet at finde frem til den 17-årige, der er efterlyst i hele Danmark som flygtet fra institutionen, hvor han var anbragt i en sag om berigelseskriminalitet.

Narkokørsel med barn på bagsædet i bilen – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 02.04 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

Bilen blev ført af en 33-årig mand fra Kalundborg, som medbragte et treårig barn på bagsædet i bilen. Føreren deltog i en narkometertest, der indikerede, at han var påvirket af cannabis under kørslen, hvilket han var noget uforstående overfor.

Politiet sigtede ham dog for narkokørsel og fik i forbindelse med en kortvarig frihedsberøvelse udtaget en blodprøve af føreren med henblik på undersøgelse for euforiserende stoffer.

Den 33-årige vil blive underrettet om resultatet fra analyseerklæringen, og politiet har endvidere udfærdiget en rapport til de sociale myndigheder om kørslen med barnet i bilen på grund af mistanken om førerens narkokørsel.

Indbrud hos optiker – Jernbanevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 02.42 anmeldte et alarmselskab, at der havde været indbrud i en optikerbutik i Tølløse. Døren til forretningen var opbrudt og der var stjålet dyrt optikerudstyr, værktøj og en del briller. Overvågningen fra butikken viste en mørk personbil, som kørte op foran facaden. To personer brød herefter døren op og fik adgang til forretningen.

De to mænd beskrives som:

A: Mand, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Iført: Sort maskering med en åbning for øjnene, blå dynejakke, grå/sort arbejdshandsker, grå cowboybukser med et sort bælte og sorte sko med en hvid hæl og hvide snørebånd,

B: Mand, Kropsbygning: Kraftig af bygning, Iført: Blå maskering, sort T-shirt, brun læderjakke, gule/grønne handsker, sorte bukser, sorte sko.

Bilen de kørte i er en ældre mørk personbil med fem døre og lyse alufælge.

Politiet foretog en grundig gerningsstedsundersøgelse i forretningen, og efterforsker nu sagen. Vidner som har set personer eller køretøjer omkring Jernbanevej i Tølløse natten til onsdag bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen på tlf. 114.

Efterlyste kørt til fogedretten – hele politikredsen

Kl. 04.00 begyndte politipersonale i flere områder af politikredsen at lede efter personer, som fogedretterne ved retterne i både Roskilde og Holbæk havde bedt politiet om at finde og fremstille i fogedretten.

I alt 34 personer fik forstyrret deres morgenrutiner, da politiet dukkede op og uden yderligere varsel tog dem med til fogedretterne, så de kunne få klaret deres retsmøder.
I Holbæk og Kalundborg kommuner fik politiet fat på i alt 24 personer, mens de resterende ti fordelte sig med fem personer fra hver af kommunerne Køge og Ringsted.
Flere steder traf politiet ikke nogen hjemme, men de fik i deres postkasse en besked om, at politiet havde været der og i hvilken anledning.

Politiet lavede samme målrettede indsats i starten af oktober måned og kan allerede nu afsløre, at en tilsvarende aktion kan forventes iværksat på et tidspunkt inden årets udgang. Derfor vil politiet allerede nu opfordre til, at personer, der mangler at få klaret et retsmøde, selv henvender sig til fogedretten, så man ikke længere er efterlyst hos politiet. Ellers er risikoen, at politiet dukker op på et måske ubelejligt tidspunkt enten derhjemme eller f.eks. på en arbejdsplads.


OPFØLGNING

 

Straksdom i grundlovsforhør – Spirituspåvirket skibskaptajn – Kalundborg

En 56-årig mandlig skibskaptajn fra Rusland blev tirsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk, efter at politiet havde modtaget analyseerklæringen fra den blodprøve, som var blevet udtaget hos skibskaptajnen efter en mistanke om påvirkning af spiritus under udførelsen af sit hverv som kaptajn på et skib i havnen i Kalundborg.

Skibskaptajnen havde en alkoholkoncentration i blodet på over 0,5 promille og blev derfor sigtet for overtrædelse af sølovgivningen med påstand om frakendelse af retten til at føre et skib.

Retsmødet endte med en straksdom til den russiske skibskaptajn, der blev idømt 20 dages betinget fængsel og frakendt retten til at føre et skib i et år samt udvisning af Danmark med et indrejseforbud de næste seks år. Sluttelig blev han frihedsberøvet efter hjemrejselovens bestemmelser, indtil udrejse af Danmark kan finde sted.

Mand fortsat efterlyst for overfald på kvinde – Svinninge – Holbæk
Den 41-årige Arturas Bauza fra Litauen, men med ophold i Danmark, er fortsat efterlyst af politiet, som mistænker ham for at stå bag et overfald på en 41-årig, kvindelig bekendt i Svinninge, idet han med en kniv påførte kvinden alvorlige, men ikke livstruende skader.

Politiet har med baggrund af efterlysningen fået nogle borger-henvendelser, som er blevet efterforsket yderligere, men uden at den efterlyste er blevet fundet.

Se efterlysningen af den 41-årige litauer på politiets hjemmeside, hvor der er nye fotos af den efterlyste samt foto af en stjernetatovering på hans højre hånd.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi