Nyt fra Ringsted i politiets døgnrapport

Profilbillede

Ringsted er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Kalundborgvej, Holbæk
Over Bølgen, Greve

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Holmeås, Greve
Solsikkevej, Jyllinge
Cottagevej, Greve
Nederskovvej, Tølløse
Kirkegade, Roskilde
Nældebjerg Alle, Greve
Bybjærg, Store-Merløse
Parkvej, Jerslev Sj.
Vinkelvænget, Hårlev
Oddenvej, Lumsås, Nykøbing Sj.
Lindevej, Jyllinge
Ulvefodvej, Greve
Mosede Engvej, Greve
Skolegyden, Herringløse, Roskilde
Rammsvej, Greve
Marius Pedersens Vej, Holbæk (forsøg)
Ågårdsvej, Gørlev Mark, Gørlev Sj.
Vinde Helsingevej, Gørlev Sj.
Bentsensvej, Hvalsø

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Nøddebakken, Veddinge Bakker, Fårevejle St.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Skamstrupvej, Mørkøv

Tyveri fra køretøjer:

Karlslunde rasteplads, Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde
Ledreborg Alle, Ledreborg, Lejre
Møllevangen, Gørlev Sj.
Boserupvej, Roskilde

Fredag – lørdag:


Melding om ”brand” - men ingen ild – Torvet, Køge

Kl. 10.51 kom et alarmopkald om brand i en dametøjsforretning på Torvet i Køge. Alle personer kom ud af bygningen og beredskabet kørte frem. Det viste sig at der var noget røgudvikling i noget støv, som lå på nogle varmeblæsere. Der var ingen brand på stedet.

Biler samlet – Sortebrødreplads, Roskilde

Kl. 20.05 fik politiet en anmeldelse om, at 20-30 biler var samlet på øverste etage i P-huset på Sortebrødreplads i Roskilde. Naboerne til P-huset var generet af motorlarm og musik. En patrulje blev sendt til P-huset, hvor de traf en større forsamling af biler. Der var ingen høj musik eller unødig larm på stedet. Alle bilerne holdt parkeret i P-huset og alt var roligt. Ingen blev sigtet for noget og patruljen kunne fortsætte til andre opgaver. Der kom ikke flere anmeldelser om larm fra P-huset denne aften.


Lørdag – søndag:


Færdselsuheld – Marksvinget, Køge

Kl. 09.10 fik politiet en henvendelse fra en 64-årig kvinde fra Køge, idet hun var blevet impliceret i et færdselsuheld. Modparten var kørt fra stedet uden at oplyse noget om sin identitet.

Politiet kørte til uheldsstedet, som var ved en udkørsel fra en tankstation, hvor politiet traf den uskadte anmelder fra uheldet. Hun oplyste, at hun var kørt fra tankstationens området ud på Marksvinget for at køre videre ad Marksvinget mod vest. I det samme var en hvid personbil kommet ad Marksvinget i østlig retning og havde påkørt venstre side af den 64-åriges bil, så airbaggen blev udløst.

Den mandlige fører af modpartens bil havde verbalt overfuset den 64-årige, inden han forlod stedet uden at deltage i de foranstaltninger, som sammenstødet gav anledning til. Den 64-årige fik hjælp af et par tililende, der havde befundet på tankstationen, til at få bilen skubbet ind til siden.

Den flygtede bilist blev af den 64-årige beskrevet som en ca. 35-årig mand, 175-180 cm høj, kort mørkt hår, iført mørkt tøj og måske påvirket af alkohol. Han var kørende i en hvid personbil, hvori han også forlod uheldsstedet ad Marksvinget i østlig retning.

Politiet har optaget rapport om uheldet for at få identificeret modparten, ligesom politiet gerne vil i kontakt med de tililende, som ifølge den 64-årige dels havde set uheldet ske, dels havde travlt på vej til fodboldtræning. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger om den flygtede bilist og for at identificere dig selv som vidne til uheldet.

Fire bilister må til ny køreprøve – Skagerrakvej, Holbæk

Lørdag omkring middag kørte en patrulje fra færdselsafdelingen i Holbæk by, og det blev en travl vagt med lasermåleren. På lidt over en time blev det til hele fire hastighedssager med så høj fart, at bilisterne nu skal op til en kontrollerende køreprøve. En af bilisterne blev med målt til at køre 100 km/t var kun én km/t fra at miste bilen. Overskrides fartgrænsen med mere end 100% gælder reglerne om vanvidskørsel, hvor der er fængsel i strafferammen og mulighed for at konfiskere bilen. Alle sagerne blev målt på Skagerrakvej i byzonen med tilladt 50 km/t.

Kl. 12.37 - En 33-årig mand fra København blev i en personbil målt til at køre 94 km/t på Skagerrakvej mod nordvest. Han blev stoppet og sigtet. Sagen lægges op til en bøde på 5400 kr. og en betinget frakendelse.

Kl. 14.07 – Blev dagens hurtigste bilist, en 28-årig mand fra Holbæk, målt til at køre hele 104 km/t. I alle hastighedssager er et fradrag på målingen, som sikkerhed for en mindre usikkerhed på måleudstyret. Ved en fart på over 100 km/t er dette fradrag 4 km/t. Sigtelsen mod den 28-årige lød derfor på at hastighed på 100 km/t – og derved en hastighedsoverskridelse på 100%. Den 28-årige var derfor kun 1 km/t fra at miste sin bil og kørekortet på stedet. Han ”slap” derfor med en bøde på 7200 kr. og sagen lægges desuden op til en betinget frakendelse af førerretten.

Kl. 14.34 – En 19-årig kvinde fra Holbæk kørte i en personbil sydøstlig retning, hvor hun blev målt til at køre 86 km/t. Hun havde desuden ikke medbragt sit kørekort. Sagen lægges op til en bøde på 5200 kr. et kørselsforbud i sagen, fordi der er tale om en ny bilist

Kl. 14.37 – Kørte en 18-årig mand fra Holbæk i en personbil i sydøstlig retning, hvor han blev målt til at køre 83 km/t. Sagen lægges op til en bøde på 4200 kr. og et kørselsforbud.

Får man et kørselsforbud betyder det, at man skal bestå en kontrollerende køreprøve før man igen må køre. Afgøres sagen derimod med en betinget frakendelse beholder føreren kørekortet, hvis den kontrollerende køreprøve bestås. Alle de sigtede vil oven i bøden få tillagt et bidrag til offerfonden på 500 kr. Pengene går til ofre for forbrydelser og trafikuheld.


Færdselsuheld – Gl. Ringstedvej, Holbæk

Kl. 17.13 fik politiet via alarm 112 melding om, at en ambulance var sendt til et færdselsuheld, idet en bilist og en fodgænger var impliceret.

Uheldet var dog ikke så alvorligt som først antaget, idet fodgængeren var en 4-årig dreng fra Vipperød. Han havde pådraget sig overfladiske skrammer på sit ene ben, da han som fodgænger var løbet rundt om et hjørne og ind i en personbil, som en 54-årig mand fra Holbæk med lav hastighed førte ad udkørslen fra en parkeringsplads.

Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet mellem de to for at få klarlagt de nærmere omstændigheder. Den 4-årige og hans far blev efterfølgende kørt hjem af politiet.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 17.42 mistede en 24-årig mand fra Sorø kontrollen over sin personbil, da han kørte ad motorvejen i vestlig retning omkring afkørsel 36 Ringsted N. Formentlig på grund af nedbør og dermed nedsat sigtbarhed mistede han kontrollen over sin bil, der ramte autoværnet i midterrabatten.

Politiet hjalp bilejeren med at få bilen, der havde fået ødelagt venstre forskærm, flyttet ind i nødsporet. Der blev således ikke brug for den skiltevogn, som var blevet sendt til uheldsstedet.

Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet, hvor ingen kom til skade, og ingen øvrige trafikanter blev involveret.

Uorden i toget – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 19.28 bad DSB-personale om assistance fra politiet, idet flere personer i et tog, der ville ankomme til Ringsted station, var truende over for togpersonalet og i øvrigt ikke ønskede at identificere sig.

Ringsted station fik politiet kl. 20.10 kontakt til en udenlandsk mand, som åbenbart ikke oplyste korrekt identitet over for politiet. Derfor blev han frihedsberøvet og senere identificeret som en 24-årig mand fra Marokko.
Da han tillige var lidt påvirket, fik han et kortere ophold hos politiet, inden han senere på aftenen blev vurderet i stand til at klare sig selv og derfor kunne løslades. Politiet fandt ikke grundlag for at sigte hverken ham eller andre for noget i anledning af episoden i toget.

Spiritus-/narkobilist fik bilen beslaglagt – Trønningevej, Kundby, Svinninge – Holbæk

Kl. 21.04 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Svinninge for kørsel i både spiritus- og narkotikapåvirket tilstand i en personbil, hvis ejer – en 18-årig mand fra Svinninge - var med under kørslen. Den 20-årige kunne ikke fremvise noget kørekort, idet han i forvejen var blevet frakendt førerretten frem til 2024 på grund af en tidligere sag om spirituskørsel.

Den 20-årige fører blev mistænkt for at være påvirket af kokain under kørslen, ligesom alkometertesten gav udslag for en alkoholpåvirkning over 2,00 promille.
Derfor faldt den 20-åriges kørsel i spirituspåvirket tilstand ind under vanvidsbestemmelsen, så politiet gjorde både føreren og bilejeren bekendt med, at personbilen blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Bilejeren var ikke enig heri og ønskede beslaglæggelsen forelagt for retten, så en dommer senere skal tage stilling til, hvorvidt politiet havde hjemmel til at beslaglægge bilen.

Den 20-årige fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, inden han blev løsladt.
Bilejeren blev også sigtet for overtrædelse af færdselsloven, idet han havde overladt føringen af personbilen til en person, som ikke lovligt kunne være fører, fordi den 20-årige var frakendt kørekortet.
Begge sigtede vil således høre fra politiet i nærmeste fremtid.

To anmeldelser om hærværk – Lindegårdsparken / Sygehusvej, Roskilde

Kl. 23.53 modtog politiet en anmeldelse fra en bilejer, der ville anmelde hærværk mod sin parkerede bil på parkeringspladsen ved Lindegårdsparken, Roskilde.
Inden for de seneste tyve minutter forud for anmeldelsen havde en ukendt person begået hærværk mod bilens frontrude.

Politiet kørte til stedet og kunne konstatere, at der var et ca. 10 cm bredt hul i frontruden med skader, der kunne indikere, at hærværksmanden havde anvendt en skarp genstand – muligt økse – til at slå hullet i frontruden.

Med baggrund i disse oplysninger iværksatte politiet en større eftersøgning bl.a. med hundepatruljer i et forsøg på at finde frem til en mistænkt. Den umiddelbare eftersøgning gav ikke noget resultat, men politiet optog rapport om hærværk vedrørende den forvoldte skade på personbilen.

Kl. 02.54 fik politiet en henvendelse fra personalet på Roskilde sygehus, idet en mand havde indfundet sig ved hovedindgangen ved akutmodtagelsen. En fremmed og delvist maskeret mand, ca. 180 cm høj, iført mørkt tøj, havde i det nataflåste indgangsparti begyndt at slå med en økse mod en rude, så der efter flere slag med øksen var opstået et hul. Ingen af sygehuspersonalet havde været i fare, men manden var efterfølgende gået fra stedet og medbringende en økse.

Anmeldelsen om dette hærværk gav anledning til en fornyet eftersøgning med flere patruljer efter den mistænkte mand, som trods eftersøgning igen med bl.a. hundepatruljer ikke blev fundet i området omkring sygehuset.

Politiet efterforsker nu flere sager om hærværk i et forsøg på at få manden identificeret ud fra de oplyste signalementer, videoovervågning eller mulige tekniske spor fra gerningsstederne i Roskilde i den senere tid, hvor en mand ødelægger glaspartier/ruder ved brug af en økse.

Politiet i Roskilde vil gerne i kontakt med personer, der enten måtte have et tip om den mistænktes identitet, eller som måtte se en person opføre sig mistænkeligt i Roskilde typisk i de mørke timer sidst på aftenen eller om natten. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 01.35 mistede en 48-årig mand fra Vordingborg kontrollen over en personbil, som han førte ad motorvejen i nordlig retning ved Karlslunde. Han påkørte derved autoværnet i højre side af motorvejen, inden han standsede.

Politiet kunne ved ankomst til uheldsstedet mistænke den 48-årige for at være påvirket af spiritus, hvilket en alkometertest også bekræftede. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, som den 48-årige og en passager i bilen var sluppet uskadte fra.

Spirituskørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 05.01 fik politiet en anmeldelse om, at en personbil havde strejfet en mur ved en fastfoodrestaurant og efterfølgende var kørt ad Valdemar Sejrsvej mod syd. Inden politiets ankomst var bilisten igen kommet retur til området ved en tankstation ved fastfoodrestauranten, hvor bilisten blev forsøgt tilbageholdt.

Politiet fik i området næsten kontakt til bilisten, som dog kørte fra stedet ad Valdemar Sejrsvej mod syd, indtil politiet til sidst fik standset bilisten på Rørvangsvej.

Bilisten var en 34-årig mand fra Holbæk, som var påvirket i en sådan grad, at alkometertesten gav udslag ud over det tilladte. Han blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.


Søndag – mandag:Voldsom butikstyv – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 08.09 forsøgte personalet i 7-Eleven at tilbageholde en butikstyv, som forsøgte at forlade butikken uden at betale for to pakke cigaretter. Da medarbejderen tog fat i den mistænkte, en 38-årig mand fra Korsør, blev manden udadreagerende og slog efter den mandlige ekspedient. Den 38-årige tog en hjulnøgle ud af sit ærme, og slog ud efter medarbejderen, men ramte ham ikke. Det lykkedes personalet at tage cigaretterne fra den 38-årige, som tabte sit slagvåben. Han samlede hjulnøglen op og forlod butikken med uforettet sag. Personalet slog herefter alarm.

En patrulje kørte hastigt til stedet, hvor de på Holbæk Station mødte den mistænkte 38-årige mand på perronen. Han blev anholdt og sigtet for røveri og våbenbesiddelse, da han ved at anvende hjulnøglen som slagvåben, havde forsøgt at få cigaretterne med sig. Den 38-årige blev taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling. Sagen blev herefter vurderet juridisk, hvor det blev besluttet, at der ikke var grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev løsladt senere på aftenen, men vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Bilist alvorligt tilskadekommen i solouheld – Odsherredvej, Hønsinge Nordmark, Nr. Asmindrup – Odsherred

Kl. 12.54 skete et solouheld på Odsherredvej ud for Hønsinge Nordmark i Nørre Asmindrup. En 89-årig mand fra Odsherred mistede herredømmet over bilen i det glatte føre. Kørebanen var våd af regn og hagl, så bilen skred ud og da føreren forsøgte at rette bilen op mod højre endte køretøjet i rabatten. Bilen kørte videre ud på en mark, hvor den rullede rundt flere gange.

Politi og redning blev sendt til stedet, hvor den 89-årige mand var kommet alvorligt til skade. Han blev fløjet til Rigshospitalet i lægehelikopter, hvor der også rutinemæssigt blev udtaget en blodprøve af bilisten for at afklare, om han var påvirket under kørslen.

Vejen blev afspærret mens beredskabet arbejdede på stedet. Bilinspektøren blev tilkaldt for at undersøge uheldsstedet og køretøjet blev indbragt til undersøgelse. Med i bilen var en hund, som blev indbragt til en dyrlæge, da den også var komme til skade. Omkring kl. 14.00 kunne vejen genåbnes. Den 89-åriges tilstand søndag meldes at være kritisk, og de pårørende blev underrettet om ulykken.

Narkobilister - Køge

Kl. 17.00 stoppede en patrulje en 28-årig mand fra Odense på en tankstation på Ringstedvej i Bjæverskov ved Køge. Han havde ikke et gyldigt kørekort, og blev testet positiv for euforiserende stoffer, Han erkendte, at han nogle dage forinden havde indtaget kokain. Den 28-årige blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse.

Kl. 18.07 blev en 28-årig mand fra Køge stoppet ud for Køge Sygehus i en rutinekontrol. Han blev testet positiv for euforiserende stoffer, anholdt og fulgt ind på sygehuset, hvor han fik udtaget en blodprøve. Ti minutter senere blev han løsladt, men nu med en sigtelse for narkokørsel i baggagen.

Politiet afventer nu resultatet af blodprøven, hvorefter de to sigtede vil høre mere i deres sager.

Narkobilist oplyste falsk navn - Grønnegården, Greve

Kl. 17.19 kørte en færdselspatrulje på Grønnegården i Greve, hvor en bilist blev stoppet. Han blev testet positiv for hash og amfetamin, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Føreren kunne ikke fremvise et kørekort, men oplyste sit personnummer og et coronapas. Han havde ikke noget billed-id på sig, så betjenten undersøgte hans oplysninger nærmere.

Nu viste det sig, at bilisten havde oplyst sin brors identitet. Bilisten viste sig at være en 31-årig mand fra Vig, som blev sigtet for at overtræde straffelovens regler om falsk anklage mod broderen, som risikerede at få en sag om narkokørsel på halsen. Den 31-årige var desuden frakendt førerretten frem til 2024 i den tidligere sag om narkokørsel. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Sagen vil blive afgjort ved et senere retsmøde. Bilen havde den 31-årige lånt af et familiemedlem, som blev sigtet for at overlade bilen til en person uden kørekort.

Anmeldelse om ”skud” var falsk alarm – Grønlykkeparken, Greve

kl. 21.34 blev adskillige patruljebiler sendt til Grønlykkeparken i Greve efter en anmeldelse om, at der var hørt skud i området. Et vidne mente at have hørt en mand råbe på hjælp. Da politiet kom frem til Greve, blev der ikke fundet tegn på skudafgivelse og ingen personer, der var kommet noget til. Patruljer blev i området indtil sagen var undersøgt til bunds. Det viste sig dog, at der var tale om falsk alarm.

Narkobilist havde mistet orienteringen – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde Rasteplads, Greve

Kl. 20.49 kørte en færdselspatrulje efter en bilist på Køge Bugt Motorvejen mod nord. Patruljen tændte blinket for at standse bilisten, som ikke stoppede, men i stedet satte farten lidt op. På Karlslunde Rasteplads kom bilisten på bedre tanker og stoppede. Bag rattet sad en 27-årig mand, som havde mistet orienteringen og derfor spurgte betjenten, hvor han befandt sig.

Den 27-årige erkendte, at han netop havde røget hash, så han blev testet med narkometeret, som foruden hash også viste positiv for kokain og opiater. Han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. I bilen fandt betjenten 2,58 gram hash, som bilisten blev sigtet for at besidde. Den 27-årige var desuden frakendt kørekortet i 10 år i en tidligere sag om narkokørsel i gentagelsestilfælde, hvor han også blev dømt for adskillige sager om narkobesiddelse. Bilen havde den 27-årige lånt, så ejeren blev sigtet for at overlade bilen til en uden kørekort.

Narkobilist forsøgte at snyde politiet – Ringstedvej, Ordrup, Store- Merløse – Holbæk

Kl. 21.50 tændte en patrulje for udrykningssignalerne for at stoppe en bil i en rutinekontrol på Ringstedvej i Ordrup. Da bilen stoppede skete der sære ting i kabinen, da føreren af bilen hoppede om på bagsædet, mens passageren satte sig på førersædet. Betjentene så det bemærkelsesværdige optrin og henvendte sig ved bilen. På førersædet sad nu ejerne af bilen, en 23-årig mand fra Svinninge. På bagsædet sad en 24-årig mand fra Jyderup, som ifølge betjentenes observationer havde ført bilen frem til stedet. Den 24-årige mand havde ikke noget gyldigt kørekort, da han var blevet frakendt førerretten i fire år i en sag om blandt andet narkokørsel.

Patruljen testede den 24-årige med narkometeret, som viste positiv for kokain. Han blev anholdt, sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden. Ejeren af bilen blev sigtet for at overlade føringen af sin bil til en person uden kørekort. Den 24-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven, så kan han forvente at høre mere i sine sager.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler