Nyt fra Ringsted i politiets døgnrapport

Profilbillede

Ringsted er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Irisvej, Køge

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ralstien, Nykøbing Sj.

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Åbakkevej, Karlslunde

Brand i rækkehus – Solsiden, Bjerge, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 10.40 ringede naboerne til et rækkehus på Solsiden i Bjerge 112, da de så røg fra adressen. Politiet kørte frem til stedet, hvor de brød døren op for at sikre sig, at der ikke opholds sig personer i huset, som var i fare. Der ingen hjemme på adressen, hvor brændte i stuen. Brandvæsnet kom frem og fik slukket branden, som ikke nåede at sprede sig. Politiet fandt ikke umiddelbart noget mistænkeligt ved branden, som nu skal undersøges nærmere for at afklare brandårsagen.

Kl. 18.19 kom en anmeldelse om, at branden var blusset op igen i rækkehuset, Politi- og brandfolk kørte atter til stedet, hvor branden formentlig var antændt igen på grund af vinden, som havde fået en glød til at ulme. Det røg kraftigt, men brandvæsnet fik slukket branden. Brandefterforskere vil snarest muligt undersøges brandstedet.

 

Brand i mark – Ringstedvej, Hellestrup – Holbæk

Kl. 12.22 kom et alarmopkald om en naturbrand på en mark ved Ringstedvej i Hellestrup. Marken var høstet for afgrøder, og branden formentlig opstået i forbindelse med mejetærskning. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor omkring 400-500 km2 stubmark brændte. En landmand assisterede på marken, hvor han ved brug af rendegraver inddæmmede ilden. Efter en times tid var branden slukket, men markejeren holdt de næste par timer øje med, at branden ikke blussede op på ny. Ingen melding om nu brandudvikling på marken.

 

Vold – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 13.06 fik politiet anmeldelse fra nogle beboere i Ladegårdsparken om, at der havde været et slagsmål imellem to mand ved springvandet i Ladegårdsparken Øst. Patruljer kørte til stedet, men da var alt roligt.

Kl. 13.26 kom en 24-årig mand fra Holbæk, til politistationen for at anmelde en voldsepisode i Ladegårdsparken kort forinden. Manden havde skader i hovedet og på hånden formentlig forårsaget af en et slag eller stikvåben, så politiet tilkaldte en ambulance, som kørte ham på sygehuset.

Patruljerne, som stadig befandt sig i Ladegårdsparken fandt frem til en mistænkt i sagen, en 29-årig mand fra Holbæk, som blev anholdt og sigtet for at have slået den 24-årige mand i hovedet og stukket ham i hånden med en kniv. Han blev taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling. Hundepatruljer afsøgte området for spor i sagen, og patruljerne afhørte vidner på stedet.

Den 24-årige pådrog sig ikke alvorlige skader, men blev udskrevet fra skadestuen efter behandlingen, hvorefter han blev afhørt til sagen. Motivet til overfaldet skyldes formentlig en intern personlig strid imellem de to parter. Sagen blev vurderet af anklagemyndigheden, som ikke fandt grundlag for at fremstille den 29-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt, og politiet arbejder nu videre med at belyse sagen. Vidner som overværede overfaldet, og som kan komme med oplysninger om hændelsesforløbet bedes kontakte politiet på tlf. 114.

 

Bilist kørte frem i kryds og ramte cyklist – Møllehusvej, Roskilde

Kl. 13.07 skete et uheld i krydset på Møllehusvej ved Roskilde Hallen. En 62-årig mandlig bilist fra Roskilde kørte frem i krydset mod Møllehusvej i en varebil, hvor en 48-årig mandlig cyklist fra Roskilde kom kørende i retning mod Holbækvej. Cyklisten væltede da bilisten kørte frem for sin ubetingede vigepligt i krydset. Cyklisten slap fra styrtet uden at komme noget alvorligt til, men patruljen optog rapport om vigepligtsuheldet.

 

Motortræf på havnen i Roskilde

Torsdag aften var der sædvanen tro motortræf på havnen i Roskilde. Politiet var igen med for at sikre, at alt forløb roligt, når af motorentusiasterne mødes og fremviser deres køretøjer for alle interesserede. Vejret var forrygende, og der var mange mennesker samlet på havnen, hvor græsarealet ved Vikingeskibsmuseet var helt fyldt op af biler og motorcykler.

Langt størstedelen af alle deltagerne ved motortræffet opførte sig eksemplarisk, og der var god stemning på havnen. Betjentene kørte rundt i området og holdt øje med trafikken, men de stillede også en patruljebilen op i rækken af udstillede muskelbiler. De fik her anledning til at tale med store og små, som gerne ville tage et foto med politibilen.

Enkelte ”motorbøller” skilte sig ud ved at gasse kraftigt op, men når betjentene var i nærheden, holdt de gassen i ro. Ingen blev sigtet i forbindelse med dagens indsats, men politiet er opmærksom på problematikken med larm og fart fra enkelte uromagere.

Politiet har stor fokus på problemet, og vi forsøger at finde en løsning på, hvordan vi skrider ind over for den larmende og hurtige kørsel, uden at ramme alle de fredelige deltagere. Vi holder med, hvor længe havnetræffet fortsætter, men indtil videre tyder det på, at det er sidste gang denne sommer på torsdag d. 18. august 2022.

 

Kvinde reddet op af havet – Solrød Strandvej, Solrød Strand

kl. 19.32 iværksatte politiet en redningsindsats, da pårørende til en ung kvinde var bekymrede, fordi hun var svømmet ud fra badebroen i nedtrykt tilstand, og slog alarm. Hun ikke ønskede at komme ind igen, så der blev sat en båd i vandet og helikopter i luften for at redde hende op af havet. To betjente sejlede med derud i redningsbåden, hvor de hoppede i på det ret lavet vand og fik hende sikkert med op i båden. Den unge kvinde kom ikke til skade i forbindelse med episoden, men hun lod sig efterfølgende frivilligt indlægge til behandling på et psykiatrisk hospital.

 

Brand i maskinhal – Nordrup Hestehave, Nordrup – Ringsted

Kl. 00.37 opstod brand i en maskinhal, som var overtændt med høje flammer. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor den kraftige brand var svær at nedkæmpe. I maskinhalen stod flere landbrugsmaskiner, som havde kørt på marken hele dagen. I laden var desuden en stor dieseltank. Brandvæsnet foretog en kontrolleret nedbrænding af hallen. Ingen personer kom noget til, og politiet skal nu forsøge at afklare, om årsagen til at branden var overophedning af høstmaskinerne.


Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi