Nyt fra Ringsted i politiets døgnrapport

Profilbillede

Ringsted er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Nørre Boulevard, Køge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ibsvej, Solrød Strand
Skørpinge Mark, Rødvig Stevns
Søndre Åtoften, Solrød Strand
Fyrrebakken, Kalundborg
Tingerupvej, Tølløse

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Grevinge Kanalvej, Gundestrup, Grevinge
Trekronervej, Gudmindrup, Højby Sjælland

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Holbækvej, Store-Merløse – indbrud i skur
Åsvej, Jersie, Solrød
Roskildevej, Benløse, Ringsted

Tyveri fra køretøjer:

Kystvejen, Strøby Egede
Rådmandshaven, Roskilde


Lånt bil taget fra spritbilist uden kørekort – Svinninge, Holbæk

Kl. 14.20 kørte en patrulje med lokalbetjente i Svinninge, da de bemærkede, at en mand de kendte fra tidligere sager igen igen kørte bil, selvom han er frakendt kørekortet. De standsede den 47-årig mand fra Holbæk, som også ved dagens kontrol var påvirket af spiritus over det tilladte. Han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel i frakendelsestiden. Han kørte i en lånt bil, men da han fire gange før var taget kørende uden kørekort i samme bil, kunne politiet beslaglægge bilen med henblik på konfiskation. En bilejer er forpligtet til at sikre sig, at bilen kun lånes ud til personer med gyldigt kørekort. Det var ikke første bil, som politiet beslaglægger fra den 47-årige, i forbindelse med kørsel uden kørekort.

Den 47-årige blev taget med til en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Bilen blev kørt væk på et fejeblad og ejeren underrettet om sagen. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres. Føreren af bilen og bilejeren kan forvente høre mere fra politiet i sagen.

Pengeoverførsel stoppet i sidste øjeblik – Roskilde

Kl. 16.56 anmeldte en 80-årig kvinde fra Roskilde, at hun kort forinden var blevet bedraget af en, hvad der senere viste sig at være en falsk politimand, som ringede og sagde, at hendes konto var aktuel i forbindelse med en efterforskning om svindel.

En patrulje kørte ud til kvinden, som blev afhørt til sagen. Den 80-årige kvinde var blevet overtalt af ”politimanden” til at overføre et femcifret beløb til en ”krypteret” konto. Kort efter overførslen blev den 80-årige kvinde mistænksom og ringede til politiet på 114. Hun blev hurtigt viderestillet til sin bank, som fik annulleret transaktionen og sikret alle pengene.

Sagen efterforskes nu for at klarlægge, hvem som står bag bedrageriet, som blev forhindret, fordi kvinden blev mistænksom og handlede så resolut. Ellers kunne pengene meget let være blevet franarret hende. Bedragerier af denne type begås ofte mod ældre borgerne. Tal med dine pårørende om risikoen for at få falske opkald fra banker eller myndigheder.

Brand i skraldespand – Optakten, Roskilde

Kl. 21.13 kørte politi og brandvæsen til en brand i en skraldespand ved skaterbanen på Optakten ved Musicon. Ilden var slukket da patruljen kom frem, og de var ikke sket skade på noget ud over skraldespanden, som stod på en betonblok. Der blev ikke fundet en logisk forklaring på, at der opstod brand i skraldespanden. Vidner, som har set personer omkring skaterbanen op til den brændte, eller som i øvrigt har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Narkokørsel – Eskebjergvej, Eskebjerg – Kalundborg

kl. 23.23 stoppede en patrulje en bilist rutinemæssigt, da han kom kørende på Eskebjergvej i Eskebjerg. Føreren af bilen, 26-årig mand uden fast bopæl, viste sig at være påvirket af euforiserende stoffer. Han havde desuden ikke et gyldigt kørekort, og blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter han vil høre mere i sine sager.

Eftersøgt mand forsøgte at stikke af fra politiet – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 00.19 bemærkede en patrulje en personbil, der kørte frisk til ned på Køge Bugt Motorvejen mod nord ved Solrød strand. Patruljen kørte efter og fik standset bilen ved afkørsel 30. I det samme løb en passager fra bilen ned på et stisystem øst for afkørslen, men en betjent fik hurtigt løbet ham op. Manden viste sig at være en 35-årig mand fra Køge, som var eftersøgt, da han var ikke var mødt op for at afsone en fængselsdom 1 år og 9 mdr. Manden blev derfor anholdt og kørt direkte i fængsel. Der var i øvrigt ikke noget ulovligt ved bilen eller føreren, som fik lov at køre videre.

Narkokørsel – Københavnsvej, Køge

Kl. 01.30 sigtede og anholdt en patrulje en 38-årig mand fra Taastrup for narkokørsel. Han blev rutinemæssigt standset ved en tankstation på Københavnsvej i Køge, hvor en narkometerstest viste positiv for hash. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler