Nyt fra Ringsted i politiets døgnrapport

Profilbillede

Ringsted er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ny Holbækvej, Grevinge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ny Østergade, RoskildeVesthegnet, GreveStrandgårdsvej, KarlslundeHestehavevej, Osted, Lejre

 

Brand i rækkehus – Kildemarken, Ringsted

Kl. 08.24 slog overboen til en 75-årig mand fra Ringsted alarm til brandvæsnet, idet han havde hørt en brandalarm og efterfølgende set røg sive ud fra den 75-åriges bolig.

Brandvæsnet og politiet kørte til stedet og kunne konstatere, at beboeren ikke var hjemme, men kort efter kom retur et ærinde.
Der havde ikke været egentlig ildebrand i boligen, men der var mindre skader i køkkenet omkring en skraldespand, hvor indholdet af brændbart materiale var brændt.

 

Politiet fik klarlagt ud fra den 75-åriges oplysninger, at et askebæger med bl.a. et cigaretskod var blevet tømt ned i skraldespanden kort forinden aktivering af røgalarmen.

Den 75-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af beredskabslovgivningen på grund af uforsigtighed ved tømning af askebægeret ned i skraldespanden. Han kan derfor forvente at modtage en bøde som afgørelse på brandsagen, der dog kom til at medføre en genhusning af beboeren under udbedringen af brandskaderne.

Spiritus-/narkokørsel, tyveri, dokumentfalsk og indrejseforbud mv. – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 10.25 foretog færdselspolitiet anholdelse af tre mænd på 33, 40 og 52 år fra Nordmakedonien, efter de var blevet standset i en dansk registreret bil i forbindelse med kørsel ad Køge Bugt Motorvejen i nordlig retning ved Køge.

 

Føreren af bilen var den 40-årige, der blev skønnet påvirket af både spiritus og narkotika under kørslen.

 

I bilen var de to andre passagerer, og ved nærmere kontrol af deres identitet kunne politiet konstatere, at den 52-årige havde forbud mod at rejse ind i Danmark. Han kunne således mistænkes for at have overtrådt udlændingelovens bestemmelser om indrejseforbud. I forbindelse med politikontrollen fremviste han et kørekort og et ID-kort, som ved nærmere undersøgelse viste sig at være forfalsket, så mistanken mod ham er også overtrædelse af straffelovens bestemmelser om dokumentfalsk.

Ved nærmere undersøgelse af bilen fandt politiet flere kasser med ampuller til e-cigaretter, som ved en nærmere undersøgelse kunne være tyvekoster fra et indbrud i en lastbil på en rasteplads på Østjyske Motorvej natten til torsdag. Derfor blev den tredje mand også anholdt, indtil politiet kunne få klarlagt de forskelliges roller bl.a. i forhold til mistanken om tyveriet, der ifølge den forurettede udgjorde en værdi på ikke under 160.000 kr.

Den 40-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, inden de alle tre blev anbragt i et arresthus for overnatning.

Fredag formiddag vil alle tre anholdte mænd blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav fra anklagemyndighedens side om varetægtsfængsling.

Elev havde slagvåben med i skole – Solrød

Torsdag formiddag var politiet og narkohunde på besøg på en uddannelsesinstitution i Solrød som led i en forbyggende indsats mod narkotika på skoler og uddannelsesinstitutioner.

 

Narkohundene fandt ikke noget ulovligt med deres hundesnuder blandt eleverne på uddannelsesinstitutionen, men politiet fandt et ca. 25 cm langt mini-baseballbat i en jakke tilhørende en 16-årig ung mand fra Greve kommune.

Han blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen ved at have besiddet slagvåbnet, som politiet beslaglagde som bevis og med henblik på senere destruktion.

 

Efterfølgende blev både den 16-åriges værge og de sociale myndigheder underrettet om sagen, som både den 16-årige og værgen vil høre nærmere om, når sagen skal afgøres.

To elever kunne mistænkes for narkobesiddelse – Køge

Torsdag formiddag assisterede politiet og narkohunde ledelsen på en uddannelsesinstitution i Ølby-området, da der var mistanke om, at et par elever måske både medbragte narkotika på uddannelsesinstitutionen og måske også solgte narkotika.

Narkohundene foretog herefter undersøgelse i et klasselokale, hvor narkohundene interesserede sig meget for to 19-årige mænd fra hhv. Faxe og Solrød kommuner.

 

Den 19-årige fra Faxe kommune blev på uddannelsesinstitutionen fundet i besiddelse 0,34 gram kokain, og ved en efterfølgende ransagning på hans bopæl fandt politiet 35 gram kokain og 12 gram ketamin.

 

Den 19-årige mand fra Solrød kommune blev i sin bil ved uddannelsesinstitutionen fundet i besiddelse af godt to gram kokain i flere mindre salgsposer, ca. 1½ gram opblandet kokain og knap to gram hash.

 

Sagerne med besiddelse af de anførte mængder narkotika blev af politiet for den 19-årige fra Faxe kommune anset for at være en overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af narkotika med henblik på videredistribution til andre. Den anden sag mod den 19-årige fra Solrød kommune blev anset for at være en overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

Begge vil derfor senere høre nærmere fra politiet og anklagemyndigheden, når sagerne mod dem skal afgøres.

Arbejdsulykke – Finervej, Gadstrup – Roskilde

Kl. 13.55 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en arbejdsulykke, idet en person var kommet til skade i forbindelse med sit arbejde.
Det viste sig, at en 20-årig mand fra København havde fået sin ene arm i klemme og sad fast i valsen på en stenknuser. Efter befrielsen herfra blev den tilskadekomne i en ambulance indledningsvist kørt til sygehuset i Køge, men senere overflyttet til Rigshospitalet til behandling for alvorlige kvæstelser på armen.

 

Politiet underrettede Arbejdstilsynet, der tog til virksomheden for at kigge nærmere på stenknuseren i forbindelse med politiets rapportoptagelse, der skal klarlægge, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Præstemarken, Jyderup – Holbæk

Kl. 19.26 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Jyderup både for kørsel i narkotikapåvirket tilstand og for kørsel i frakendelsestiden i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Vilh. Andersensvej, Ringsted

Kl. 20.25 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Narkometertesten indikerede, at den 22-årige var påvirket af cannabis, hvorfor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse.

To skunklaboratorier og skydevåben fundet – Kalundborg

Torsdag aften henvendte politiet sig på en adresse i den nordlige del af Kalundborg kommune for at foretage en ransagning af en privat bopæl for en 29-årig kvinde. Politiet havde en mistanke om, at der på adressen kunne være effekter, som kunne være omfattet af våbenlovgivningen.

På stedet traf politiet den 29-årige kvinde samt en 47-årig mand fra Københavns vestegn, som straks blev anholdt, da politiet havde afsløret et skunklaboratorium på stedet. Her var der produktion af mere end 300 cannabisplanter og stiklinger.

Det indledende formål med ransagningen efter genstande, der kunne være omfattet af våbenlovgivningen, blev også opfyldt, idet politiet fandt en pistol med magasin med patroner i samt yderligere tilhørende ammunition til pistolen.

Den umiddelbare efterforskning i anledning af fundene på denne adresse og den indledende afhøring af de to anholdte gav efterfølgende anledning til at ransage endnu en adresse i den nordlige del af Kalundborg kommune.

På adressen traf politiet den mandlige beboer, så politiet også kunne foretage anholdelse af en 37-årig mand, idet politiet også på hans adresse fandt et skunklaboratorium.

De ulovlige effekter blev beslaglagt som bevis i sagerne om overtrædelse af straffelovens bestemmelser om dels besiddelse af et skydevåben, dels besiddelse af narkotika med henblik på videredistribution til andre. Politiet kunne efterfølgende opgøre fundene som ca. 15 kg færdigproduceret marihuana og tørrede topskud fra cannabisplanter.

Endvidere fandt politiet ved ransagningerne også et større kontantbeløb, som blev beslaglagt, idet politiet formoder, at pengene stammede fra handel med narkotika.

Alle tre anholdte forblev efter afhøring til sagerne i politiets varetægt, idet politiet og anklagemyndigheden i løbet af fredag formiddag vil afgøre, hvor mange af de anholdte der skal fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk fredag eftermiddag.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 00.20 rykkede politiet ud til et færdelsuheld i det østgående spor, hvor to bilister var impliceret.
Det viste sig, at en 55-årig svensk mand i sin svenske bil var ved at overhale en 40-årig kvinde fra Ringsted. Pludselig sprang højre fordæk på svenskerens bil, så han mistede kontrollen over bilen og ramte i venstre side på den danske kvindes bil.

 

Som følge af uheldet endte begge biler ude på en mark, men ingen af parterne var kommet til skade ved sammenstødet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Narkokørsel – Rødhøj, Asnæs – Odsherred

Kl. 01.34 blev en 32-årig mand fra Nordjylland anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Politiet mistænkte ham for at være påvirket af hash under kørslen, hvorfor han inden sin løsladelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler