Nyt fra Ringsted i politiets døgnrapport

Profilbillede

Ringsted er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Gørlev Landevej, Gørlev Sj.
Skjoldenæsvej, Skjoldenæsholm, Jystrup Midtsj.
Kastholmvej, Osted, Lejre

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Rosenhaven, Svebølle
Rylevej, Solrød Strand
Ebbedalen, Svebølle
Nældebjerg Alle, Greve
Holbækvej, Undløse, Tølløse (2 anmeldelser)
Hovedgaden, Mørkøv
Hovedgaden, Ugerløse
Bygaden, Kundby, Svinninge
Vesterbro, Nykøbing Sj.
Ventegodtsvej, Solrød Strand
Storeholm, Greve
Greve Strandvej, Greve
Møllevænget, Vig
Vig Hovedgade, Vig

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Egevej, Høve, Asnæs
Sørensvej, Bjerge Sydstrand, Gørlev Sj.
Kildehøj, Veddinge Bakker, Fårevejle St.
Rosenhøj, Veddinge Bakker, Fårevejle St. (3 anmeldelser)

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Kong Haralds Vej, Roskilde
Karlslunde Parkvej, Karlslunde
Gængehaven, Karlslunde
Skjoldenæsvej, Skjoldenæsholm, Jystrup Midtsj.
Birkehusene, Karlslunde
Silovej, Karlstrup, Karlslunde
Skjoldenæsvej, Jystrup Midtsj.
Ellinge Skovvej, Ellinge Lyng, Højby Sj.


Fredag – lørdag:


Falsk bankmand på spil – Osted, Lejre

Kl. 09.20 anmeldte en 84-årig kvinde fra Osted, at hun torsdag eftermiddag var blevet kontaktet telefonisk af en mand, som sagde han hed ”Jakob” kom fra Nordea bank. Ifølge ”bankmanden” skulle hendes konto været blevet svindlet for 5000 kr, så banken havde nu brug for kvinden kreditkort for at stoppe svindlen. Kort efter kom en ”Anders” fra Nordea hjem til kvinden for at hente kortet. Denne ”Anders” kunne ikke fremvise et ID-kort fra banken, så den 84-årige nægtede at udlevere sit kort. Herefter forlod ”Anders” stedet i en mindre sølvfarvet personbil.

”Anders” beskrives som:
Mand, 180-190 cm høj, almindelig af bygning, hudfarve: hvid, hårfarve: lyst kort hår. Han talte dansk og var iført et sæt blåt joggingtøj.

Borgerne opfordres til at være skeptiske, som kvinden i denne sag, og aldrig at udlevere kreditkort eller koder til nogen. Der anmeldes desværre en del af denne form for bedrageri, som især begås mod ældre. Tal med dine ældre pårørende om risikoen for at blive kontaktet af falske bankfolk eller myndighedspersoner, som kan være ude på at snyde oplysninger eller kort fra borgerne. Kontakt politiet, hvis du har brug for råd og vejledning eller har fået mistænkelige opkald. Ring til politiet på tlf. 114.

Brand i biopejs – Valmuemarken, Borup – Køge

Kl. 17.23 kørte politi og brandvæsen til en mindre brand i en biopejs i et hus i Borup. Beboerne kom selv ud af huset, og brandvæsnet fik styr på ilden før den spredte sig. Ilden var begrænset til biopejsen og der skete kun sodskade på huset. Ingen personer kom noget til ved branden, som politiet registrerede på døgnrapporten.

Brand i stald på gods – Krabbesholmvej, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 20.09 opstod brand i en stald på Krabbesholm Gods, hvor der var opstaldet heste. Ilden fik hurtigt fat i halm og spåner og udviklede sig kraftigt. Da politi og brandvæsen kom frem var der høje flammer i hestestalden. Beboerne havde fået flere heste ud af den brændende stald, og der blev sendt røgdykkere ind i stalden. Der blev tilkaldt en ambulance og en dyrlæge til stedet, da både dyr og en enkelt person, som havde indåndet røg i forbindelse med redningen af hestene. Hun blev tilset i ambulancen, men havde ikke behov for behandling. I stalden blev fundet tre heste, som var omkommet, og en hund var savnet. Hunden blev senere fundet død i stalden.

Krydset Elverdamsvej/Holtenmindevej og en privat grusvej blev afspærret i forbindelse med at redningskøretøjerne arbejdede på stedet. Omkring kl. 02.32 var slukningsarbejdet afsluttet. Hestestalden fik omfattende skader og branden skal nu undersøges nærmere for at afklare, om ilden kan være startet i en el-installation. Politiets brandefterforskere vil mandag foretage undersøgelser af brandstedet.

Bilist uden kørekort fik taget bilen – Vestmotorvejen, Vemmedrp, Køge

Kl. 22.05 stoppede politiet en bilist, som nu for 4.gang inden for tre år kørte uden kørekort. Bilisten, en 28-årig mand fra København, kørte i sin egen bil, som politiet nu beslaglagde med henblik på konfiskation, som det er muligt hvis man gentagne gange kører uden kørekort. Den 28-årige blev sigtet for kørsel uden førerret, og han gav sin tilladelse til, at politiet kunne tage bilen. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Spirituskørsel – Ringstedgade/Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 02.50 bemærkede en hundepatrulje en slingrende knallert, som kørte ad Søndre Ringvej mod vest i Roskilde. Politiet stoppede knallerten, som blev ført af en 46-årig mand fra Roskilde, som virkede beruset. Han blæste alkometeret over de tilladte 0,5 promille, så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Efter en blodprøveudtagelse blev den 46-årige løsladt, og nu venter politiet på resultatet af blodprøven, hvorefter den 46-årig vil høre mere i sagen.


Lørdag – søndag:


Færdselsuheld – Kalundborgmotorvejen, Vipperød – Holbæk

Kl. 09.02 anmeldte en 21-årig mand fra Brønshøj, at han var forulykket på motorvejen under kørsel i nordøstlig retning ved sammenfletningen med Holbækmotorvejen, uden at andre trafikanter var blevet involveret.

Han havde af ukendte årsager mistet kontrollen over sin personbil, der var kørt ind i autoværnet, inden bilen standsede med fronten mod kørselsretningen.
Kl. ca. 09.45 var hans bil blevet fjernet, så trafikken igen kunne passere uhindret efter uheldet, som politiet registrerede omstændighederne ved.

Færdselsuheld – Omfartsvejen/Eriksholmsvej/Roskildevej, Holbæk

Kl. 11.44 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet to bilister var stødt sammen.

Ingen var kommet til skade ved uheldet, hvor en 25-årig kvinde fra Holbæk var impliceret. Hun var i en personbil kørt ad Roskildevej mod nordvest, da hun i krydset ved Omfartsvejen / Eriksholmsvej kørte ind i højre side på en personbil, som en 53-årig kvinde fra Holbæk havde ført ad Omfartsvejen og frem over vigelinjen ud på Roskildevej. Sammenstødet medførte, at et vejskilt blev påkørt og ødelagt.

Politiet optog rapport om uheldet på grund af en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kunne være overtrådt.

Narkokørsel – Ringstedvej, Køge

Kl. 12.41 anholdt og sigtede politiet en 18-årig mand fra Slangerup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Ringstedvej ved Vasebækvej i Køge. Narkometertesten havde forinden givet udslag for påvirkning af cannabis, hvorfor den 18-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden han blev løsladt.

Kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Byvejen, Dåstrup, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 14.40 genkendte en færdselsbetjent både en 60-årig mand fra Viby Sj. og den personbil, som han var fører af, fordi færdselsbetjenten tidligere havde standset den 60-årige bag rattet i bilen i både december 2021 og januar 2022.

Bilen blev således standset igen, så politiet kunne sigte den 60-årige for endnu en overtrædelse af færdselsloven, idet han førte personbilen, selv om han var frakendt kørekortet.
I bilen var bilejeren – en 65-årig kvinde fra Viby Sj. – med som passager, og hun blev efterfølgende sigtet for at have overladt føringen af bilen til den 60-årige, når han ikke lovligt kunne være fører af bilen.

Politiet kunne ved en nærmere kontrol konstatere, at den 60-årige og bilejeren flere gange havde været involveret i sager, hvor den 60-årige trods frakendelse af kørekortet havde siddet bag rattet. Derfor besluttede politiet, at personbilen skulle beslaglægges på grund af gentagne overtrædelser af færdselsloven for den 60-åriges vedkommende.
Bilejeren protesterede mod denne beslaglæggelse, som en dommer nu skal kigge nærmere på, hvorvidt politiet ud fra de konkrete omstændigheder i sagerne har haft hjemmel til beslaglæggelsen. Begge parter kan således forvente at høre nærmere fra politiet.

Narkokørsel i frakendelsestiden i stjålet bil – Odsherredvej, Svinninge, Nørre-Asmindrup - Odsherred

Kl. 15.18 standsede politiet en personbil, som blev ført af en 21-årig mand fra Kalundborg, selv om han i forvejen var frakendt kørekortet og derfor ikke måtte sidde bag rattet.
Den 21-årige ønskede ikke at deltage i en narkometertest, men politiet mistænkte ham for at være påvirket af narkotika under kørslen, hvor han blev anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere euforiserende stoffer.

Vedr. bilen erkendte den 21-årige, at han ikke havde fået lov af bilejeren til at bruge den, så politiet anså kørslen som overtrædelse af straffelovens bestemmelser om uberettiget brug af køretøjet. Den 21-årige havde taget bilnøglerne og efterfølgende bilen fra et familiemedlem uden dennes kendskab hertil eller viden herom.

Den 21-årige blev løsladt efter afhøring til de tre sigtelser, men han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 15.58 blev en 36-årig mand fra Rønnede anholdt og sigtet for to overtrædelser af færdselsloven i den personbil, som han førte ad motorvejen i nordlig retning ved Karlslunde.

Han var i forvejen frakendt kørekortet og blev efter en narkometertest mistænkt for at være påvirket af kokain under kørslen. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 36-årige, der hører nærmere, når analyseerklæringen foreligger.

Mistænkelig forhold – Ejegårds Alle, Solrød Strand

Kl. 18.12 undrede en lokal mand sig over, at en mand var kravlet op i en telemast tæt på en støjvold ud motorvejen. Manden i telemasten havde firet noget ned fra masten til en anden mand, ligesom der holdt en varebil tæt ved stedet.

En patrulje fik kontakt med de to mænd, som var på stedet i arbejdsmæssig henseende, idet de begge var ansat i et firma, der skulle udføre opgaver ved telemaster. Politiet foretog sig derfor ikke yderligere over for de to mænd.

Færdselsuheld / spiritus-/narkokørsel – Roskildevej, Vipperød – Holbæk

Kl. 19.12 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet to bilister var stødt sammen, uden at nogen tilsyneladende var kommet til skade.

Det viste sig, at en 54-årig kvinde fra Vipperød var kørt i en personbil ad Roskildevej mod nordvest og havde nedsat hastigheden betydeligt, idet hun gav tegn til at ville svinge til venstre ind på parkeringspladsen ved et supermarked.

Bag hende kørte endnu en personbil, og bag denne kom en 30-årig mand uden fast bopæl kørende med højere hastighed end de to biler foran. Han overhalede derfor bilen bag den 54-årige, men kunne derefter ikke undgå at påkøre venstre side bagest på den 54-åriges bil, idet hun i det samme var ved at fuldføre venstresvinget.

Politiet kunne konstatere, at den 30-årige ikke havde noget kørekort, ligesom han mistænktes for at være påvirket af både spiritus og euforiserende stoffer. Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.
Der opstod skader på de implicerede køretøjer, men begge parter var sluppet uskadte fra sammenstødet.

Spirituskørsel – Arnakkevej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 19.38 blev en 55-årig mand fra Slagelse anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil, som han førte ad Arnakkevej.
Han blev løsladt kl. 21.08 efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel – Godsvej, Greve

Kl. 23.38 anholdt og sigtede politiet en 35-årig mand fra Rødovre for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Jyllandsgade, Ringsted

Kl. 00.21 standsede politiet en personbil til nærmere kontrol af føreren og køretøjet, efter at bilen var blevet ført ad Jyllandsgade mod sydvest frem til en tankstation ved Sorøvej.
Bag rattet sad en 23-årig kvinde fra Ringsted, som ikke havde nogen førerret, idet hun havde et kørselsforbud. Derfor måtte hun ikke køre bil, hvilket hun også burde have gjort, fordi hun oplyste at have røget hash tidligere på dagen og derfor kunne mistænkes at være påvirket af narkotika under kørslen.

Hun blev derfor sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven og fik i forbindelse med en kortvarig frihedsberøvelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Politiet kunne ved en nærmere kontrol konstatere, at den 23-årige kvindelige fører også var blevet afsløret to gange tidligere i januar måned. Med denne tredje kørsel inden for kort tid uden den fornødne førerret fandt politiet grundlag for at beslaglægge hendes personbil med henblik på senere konfiskation.

Den 23-årige vil derfor høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra hendes blodprøve foreligger, ligesom hun senere vil blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Spirituskørsel – Bjergstien, Køge

Kl. 00.25 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Store-Heddinge for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Uro og uorden ved restauration – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 01.45 modtog politiet en anmeldelse om en større uorden i og uden for en restauration i Kordilgade, så et par patruljer satte kursen frem mod stedet under anvendelse af udrykningssignaler.

Ved politiets ankomst var der stort set faldet ro over gemytterne, hvor en 36-årig mand fra Kalundborg havde været en af parterne. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i den anledning.

En 28-årig mand fra Kalundborg var i sin spirituspåvirkede tilstand ikke faldet helt til ro og havde nogle overfladiske skrammer efter deltagelsen i slagsmålet. Han var stadig opfarende, så politiet vurderede, at det var nødvendigt at frihedsberøve ham for at få skabt ro på stedet.

Under anholdelsen satte han sig til modværge og slog om sig, så et knytnæveslag ramte en kvindelig betjent i ansigtet. Den 28-årige blev kørt til politistationen i Roskilde, hvor han efter afrusning blev afhørt i anledning af en sigtelse for vold mod politiet.
Efter afhøring løslod politiet den 28-årige, der senere vil høre nærmere fra anklagemyndigheden, når sagen skal afgøres.

Narkobilist uden førerret mv. – Køgevej, Roskilde

Kl. 04.25 standsede politiet en personbil, som blev ført af en 33-årig mand fra Brøndby. Han kunne ikke fremvise noget kørekort, idet han ikke havde nogen førerret. Indledningsvist blev han sigtet for den overtrædelse af færdselsloven, men efter en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af både hash og kokain, blev sigtelserne mod ham udvidet til også at omfatte kørsel i narkotikapåvirket tilstand.

Den 33-årige blev anholdt og i forbindelse med visitationen fundet i besiddelse af 0,2 gram hash, hvilket medførte en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 33-årige, der vil høre nærmere om afgørelsen på sagen, når analyseerklæringen foreligger.

Slagmål – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 04.41 fik politiet via alarmcentralen en melding om slagsmål ved en grillforretning på torvet, hvor mindst tre mænd var i slagsmål med hinanden.

Et par patruljen kørte til stedet, hvor der var faldet ro på, men en 27-årig mand fra Hellerup blev mistænkt for at have en vis rolle i uroen på stedet. Han var mistænkt for at have råbt og skreget unødigt højt, ligesom han havde skubbet til øvrige kunder på stedet.
Politiet valgte derfor at sigte ham for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, så han kun kan forvente en bøde for sin optræden på stedet.

Vold i nattelivet – Vestergade, Holbæk

Kl. 04.44 fik politiet en anmeldelse om, at en mand havde slået to andre gæster på en restauration.
Politiet kørte til stedet og fik klarlagt, at en mand havde talt med en kvinde, som tilsyneladende virkede utryg herved. En 18-årig mand fra Hørve og en 25-årig mand fra Holbæk havde efterfølgende påtalt adfærden over for manden, hvilket havde bevirket, at manden havde slået begge to med knytnæveslag.

De to ofre for volden havde umiddelbart ikke nogen synlige skader, men blev sendt på skadestuen for at blive undersøgt og få registreret eventuelle skader. Politiet fik oplysninger om den mistænkte, der havde forladt restaurationen, så politiet kunne finde ham på et nærliggende spisested.

En 18-årig mand fra Holbæk blev anholdt og sigtet for vold mod de to mænd, inden han efter afhøring til sagen blev løsladt. Senere vil han høre nærmere fra anklagemyndigheden, når sagen strafferetligt skal afgøres.


Søndag - mandag


Mand sigtet for hærværk og spyt mod buschauffør – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 10.45 fik politiet anmeldelse om vold i form af spyt mod en buschauffør tidligere på dagen. Bussen holdt på Roskilde Station omkring kl. 07.30, hvor en gruppe på fem unge mænd ville stige på. Gruppen blev dog afvist af chaufføren, da de ikke havde en billet. Dette vakte utilfredshed i gruppen af unge, som brokkede sig og kaldte buschaufføren ukvemsord. I den forbindelse blev buschaufføren spyttet i ansigtet af en ung mand fra gruppen, hvorefter de forlod stedet.

Lidt op af formiddagen blev nogle fra gruppen af unge mænd genkendt, da de igen opholdt sig på Roskilde Station. Politiet fandt frem til en 18-årig mand fra Viby Sj., som kunne mistænkes for at have spyttet mod buschaufføren. Han blev anholdt og sigtet for vold mod en person i offentlig tjeneste.

Den 18-årige kunne desuden mistænkes for at have forøvet hærværk på et busskur på Tunevej i Vindinge omkring kl. 10.07 samme dag. To mænd havde opholdt sig ved busskuret, hvor den 18-årige ifølge vidner havde sparke til glasruden ved skuret. De to mænd havde virket truende over for et vidne, og tog herefter en bus i retning mod Roskilde Station, hvor den 18-årige blev anholdt kl.12.30. Han fik derfor også en sigtelse for hærværk, og han kan forvente at blive præsenteret for et erstatningskrav.
Den anholdte mand blev løsladt hen på eftermiddagen efter endt afhøring og sagsbehandling, men kan forvente at høre mere fra politiet, når hans sager skal afgøres.

Narkokørsel i frakendelsestiden gange to – Roskilde/Greve og Kalundborg


Tune Landevej, Roskilde – Greve

Kl. 18.26 blev en 33-årig mand fra Valby sigtet og anholdt for narkokørsel i frakendelsestiden, da en patrulje stoppede ham på Tune Landevej. Den 33-årige blev testet positiv for kokain og amfetamin, så han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Bilisten blev frakendt førerretten i tre år i en tidligere sag om narkokørsel, som blev afgjort i 2019. Nu vil sagen igen komme for retten, men politiet afventer først resultatet af blodprøven, hvorefter den 33-årige vil høre mere om sagens videre gang.

Bjergstedvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 18.45 stoppede en patrulje en 45-årig mand fra Føllenslev i et rutinekontrol. Føreren havde ikke et gyldigt kørekort at vise betjenten, da han blev frakendt førerretten i tre år i en tidligere sag om narkokørsel. Han blev testet med narkometeret, som viste at han også ved dagens kontrol var påvirket, da den viste positiv for amfetamin. Den 45-årige blev anholdt og sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden, og han blev taget med til blodprøveudtagelse. Den 45-årige blev herefter løsladt og nu venter politiet på resultatet, hvorefter han vil høre mere i sine sager.

Brand i baglokale – Ahlgade, Holbæk

Kl. 04.13 udbrød brand i baglokalet til en glarmesterbutik i Ahlgade i Holbæk. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor alle beboere i ejendommen blev evakueret. Brandvæsnet fik hurtigt kontrol over branden, og der var derfor ikke behov for yderligere evakuering. Ingen personer kom noget til, men der skete betydelig skade på baglokalet i ejendommen, som fik brand og sodskader.

Undersøgelser på stedet viste, at branden umiddelbart var startet omkring noget affald i baggården ved baglokalet. Politiet fandt intet mistænkeligt på stedet, men undersøger nu branden nærmere, for at forsøge at afklare brandårsagen.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler