Nyt fra Ringsted i politiets døgnrapport

Profilbillede

Ringsted er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:
             

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Kirkeskoven, Gørlev Sj.
Munksøgård, Himmelev, Roskilde

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Karavelvej, Jyllinge – Forsøg
Odinsvej, Allerup, Holbæk
Merkurvej, Jyllinge
Jagtvej, Jyllinge
Egholmen, Solrød Strand – Forsøg
Krathuset, Greve

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen 

 

Tyveri fra køretøjer:

Byskellet, Kalundborg
Ulstedvej, Køge

Fredag - lørdag

 

To unge mænd sigtet for grov vold – Store-Heddinge, Stevns

Fredag morgen kl. 07.40 anholdt og sigtede politiet en 18-årig mand, der er mistænkt for i forening med en 17-årig ung mand at have overfaldet en 28-årig mand på Store-Heddinge Station d. 1. august i år. 

Senere fredag formiddag mødte den anden mistænkte 17-årige mand frivilligt til afhøring på Køge Politistation sammen med sin værge. 

De blev begge sigtet for grov vold, ved at have slået den 28-årige mand i hovedet med en flaske og sparket til manden, så han faldt på perronen. Den 28-årige fik skadestuebehandling efter overfaldet, men kom ikke alvorligt til skade.

Begge de sigtede var desuden mistænkt for vold mod en 17-årig mand, der blev overfaldet på Store-Heddinge station i juni måned. De blev sigtet for vold mod den 17-årige, som blev slået i hovedet med et knytnæveslag, så han brækkede næsen. 

De to unge mænd afgav forklaring, hvor de begge erkendte sigtelserne for vold. De to er ikke tidligere straffet for personfarlig kriminalitet, og anklagemyndigheden fandt ikke grundlag for at fremstille dem i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Politiet efterforsker fortsat sagen, for at belyse alle omstændigheder, men de kan begge forvente at høre mere, når der senere kommer et retsligt efterspil. Både de sigtede og de forurettede i sagerne kommer fra Stevns Kommune.

 

Bil taget fra bilist uden kørekort – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 11.50 kørte en patrulje fra færdselsafdelingen på Køge Bugt Motorvejen mod syd ved Køge, hvor en 51-årig mand fra Haslev blev blinket ind til siden i en rutinekontrol. Bilen viste sig ikke at være forsikret og føreren kunne ikke fremvise et kørekort, da han ikke have været oppe til en køreprøve efter en tidligere frakendelse. Det var nu 3. gang manden blev sigtet for at køre bil uden førerret inden for bare det seneste år. Politiet kunne derfor beslaglægge hans bil med henblik på konfiskation. Bilisten blev desuden sigtet for at køre i en bil uden forsikring.

Den 51-årige accepterede beslaglæggelsen, og retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres, i forbindelse med at sagen skal afgøres.

Lørdag-søndag

 

Motorcykel kørte galt – Ømarksvej, Ringsted

Kl. 11.33 kørte en motorcyklist galt i et solouheld på Ømarksvej i Ringsted, hvor den på en bro ramte autoværnet og væltede. Føreren af motorcyklen, en 55-årig mand fra Ringsted, kørte i sydvestlig retning, da han på broen mistede herredømmet over køretøjet. En bilist kørte bagved og slog alarm, da ulykken skete. Motorcyklen var påsat prøvenummerplader. 

Motorcyklisten kom slemt til skade i styrtet og lægehelikopteren blev sendt til stedet, og han blev fløjet til behandling på Rigshospitalets traumecenter. Han pådrog sig alvorlige skader, men meldes at være uden for livsfare. Politiet optog rapport om uheldet.

 

Motorcyklist endte på mark – Tornbjergvej, Viby Sj. – Køge

Kl. 12.53 skete endnu et solouheld med en motorcykel, da en 30-årig mand fra Tølløse kørte galt på Tornbjergvej i Viby Sj. Han kørte i sydvestlig retning, da han i kurven ved krydset til Valorevej af ukendte årsager endte i rabatten. Motorcyklen fortsatte ud på en mark, hvor den rullede rundt. Motorcyklisten slog sig voldsomt, så han blev kørte i ambulance til kontrol. Han pådrog sig ingen alvorlige skader, men slap fra uheldet med smerter fra slaget. Politiet registrerede uheldet. 

 

Markbrande – Holbæk

Fredag
Kl. 15.37 opstod en markbrand på Tingerupvej i Tølløse i forbindelse med høst. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor ilden spredte sig mod vest i retning mod bebyggelse på Tingerupvej. Politiets indsatsleder iværksatte evakuering af beboerne i en ejendom, hvor tre personer blev bragt i sikkerhed.  Brandvæsnet gik i gang med slukningsarbejdet, og der blev pløjet brandbælter rundt om ilden, som blev helt slukket efter nogle timer. Ingen personer eller dyr kom noget til.

Lørdag
kl. 17.00 kom et alarmopkald om en markbrand ved Lille Udstrupvej i Store-Merløse, som var startet i forbindelse med høst. En mejetærsker havde formentligt grundet varme og støv antændt branden, og det røg kraftigt.  Brandvæsnet fik hurtigt kontrol over ilden, og en nabo landmand hjalp til ved at harve brandbælte. Mejetærskeren blev desuden kølet ned med vand. Ingen personer kom noget til ved branden.

Kl. 17.49 kørte politi og brandvæsen til endnu en brand, denne gang i en bil, som holdt på en mark på Knabstrupvej ved Krøjerup i Regstrup. En 15-årig dreng havde fået lov til at køre på marken af landmanden, men bilen gik tør for benzin ude på marken. Den 15-årige dreng nåede kun at køre ganske kort, før bilen gik ud ved første vending. Bilen begyndt at ryge fra motorrummet, så drengen løb hjem, og der blev slået alarm. Drengen tog en brandslukker med tilbage, og forsøgte at slukke ilden. Politi og brandvæsen kom frem herefter, hvor det nu brændte kraftigt i marken.

På grund af vindretningen, var der risiko for, at ilden kunne sprede sig til en ejendom med en lade på Knabstrupvej, så politiet besluttede at evakuere beboerne, men traf ingen hjemme. Patruljen reddede en hund med ud fra stedet i sikkerhed. Heste på en fold tæt ved marken blev flyttet i sikkerhed.

Brandvæsnet fik kontrol over ilden mod Knabstrupvej før den spredte sig til noget bebyggelse. Ilden spredte sig mod syd, men en landmand kom med en stor harve og lavede et brandbælte, og ilden blev slukket. 

Politiet afhørte den 15-årige, som blev sigtet for at overtræde reglerne i beredskabsloven. Hans mor blev orienteret om sagen. Den 15-årige fik små brandskader i ansigtet i forbindelse med brandslukningen, men slap ellers uskadt.

 

Markbrand – Rævebakken, Ll. Ladager, Lille-Skensved, Køge

Kl. 16.05 rykkede politi og brandvæsen igen til en markbrand, denne gang ved Lille Ladager, Lille-Skensved ved Køge. Branden var opstået i forbindelse med høst, og der var ild i afgrøderne på marken, som brændte kraftigt. Der var ingen fare for at ilden skulle sprede sig til bygninger, og brandvæsnet fik slukket ilden efter en god times tid. 

 

Påvirket knallertfører kørte ind i bil - Eskebjergvej, Eskebjerg, Kalundborg

Kl. 22.16 kørte en knallert ind i en parkeret bil på Eskebjergvej i Eskebkerg. Den 38-årige knallertfører fra Kalundborg kørte i vestlig retning, da han af ukendte årsager påkørte fronten af en bil, som holdt foran et hus på Eskebjergvej. Knallertføreren var påvirket af spiritus, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Den 38-årige slog sig ved styrtet, så han blev kørt med ambulance til tjek på sygehuset, men han var ikke kommet noget alvorligt til. Efter behandling og blodprøveudtagelse blev han løsladt, og nu afventer politiet resultatet af blodprøven. Politiet optog rapport om uheldet og underrettede ejeren af bilen om påkørslen. 

 

Vold – Jernbaneplads, Holbæk Station, Holbæk

Kl. 23.10 anmeldte togpersonalet, at en ældre mand var blevet udsat for vold på stationen, og gerningsmanden efterfølgende havde sat sig ind i toget. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf den forurettede, mand en spirituspåvirket 69-årig mand Kalundborg, som var blevet slået i baghovedet, af en mand han ikke kendte. Han var ikke kommet noget alvorligt til, men var faldet om på perronen som følge af slaget.

Politiet traf i toget den mistænkte voldsmand, en spirituspåvirket 30-årig mand fra Herning, som blev anholdt og sigtet for at have slået den 69-årige i hovedet med et knytnæveslag. Han blev taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling, hvor han erkendte voldsepisoden. Motivet til overfaldet var ifølge den sigtede, at han havde følt sig voldsomt provokeret af den 69-årige. Den 30-årige blev løsladt senere på aftenen, men vil høre mere fra politiet i sagen. 

 

Brand i 400 bigballer – Marbjergholmsvej, Hedehusene, Roskilde

Kl. 23.35 lød en 112 alarm på brand i en større mængde halmballer på en mark tæt ved Marbjergholmsvej. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det brændte kraftigt i ca. 400 bigballer med halm, som stod på en stubmark. Brandvæsnet havde fuld kontrol over ilden, så den ikke spredte sig fra halmballerne, der ikke kunne slukkes, men fik lov at nedbrænde. Det var ikke muligt at fastslå brandårsagen, som nu skal undersøges nærmere. Halmballerne har grundet mængden en større værdi.

Vidner så kort før branden en person på marken omkring kl. 22.45-23.00. Politiet efterforsker derfor branden som mistænkelig og søger i den forbindelse andre vidner, som har set personer eller køretøjer omkring marken lørdag aften. Ring til politiet på tlf. 114, hvis har oplysninger i sagen. 

Søndag - mandag

 

Brand i træaffald – Vestre Hedevej, Roskilde

Kl. 08.15 fik politiet en anmeldelse om en brand fra en ansat på en genbrugsplads. Det viste sig, at der var gået ild i en bunke træaffald og møbler, som målte ca. 30x30 meter. Der var røgudvikling fra bunken. Brandvæsnet kom frem til stedet og fik slukket ilden i bunken, som lå adskilt fra det øvrige affald på pladsen. Der var derfor ikke fare for, at ilden skulle sprede sig til det øvrige affald. Det formodes, at branden er opstået i forbindelse med, at der er blevet arbejdet med affaldsbunken med en gummiged. Kl. 11.00 kom en anmeldelse om, at der igen sås flammer på stedet, og brandvæsnet kom igen frem til stedet og fik kontrol over branden. Kl. 01.06 var der igen kraftig røgudvikling fra bunken, og brandvæsnet kom frem og fik slukket ilden og overhældt bunken med skum.

 

Markbrand – Katrinedal, Svinninge – Holbæk

Kl. 14.59 indløb en anmeldelse om en markbrand, som var opstået i forbindelse med høst. Politi og brandvæsen kom frem til stedet, hvor brandvæsnet fik ilden under kontrol og efterfølgende slukket branden helt, hvorefter patruljen kørte videre til andre opgaver.

 

Spirituskørsel – Østerled, Gørlev Sjælland – Kalundborg

Kl. 15.40 anholdt og sigtede politiet en 35-årig lokal mand for at føre en knallert ad Østerled i østlig retning på trods af, at han var påvirket af alkohol ud over det tilladte samt ikke havde tegnet lovpligtig forsikring på knallerten. Manden blev løsladt, efter at han havde fået udtaget en blodprøve på sygehuset. Manden er fortsat sigtet i sagen, og han vil høre nærmere, når politiet modtager resultatet af blodprøven, og sagen kan afsluttes.

 

Færdselsuheld – Syvendeskovvej, Ugerløse – Holbæk

16.04 mistede en 45-årig mand fra Hørve livet i et færdselsuheld. Manden kom kørende i vestlig retning ad Syvendeskovvej, da han af ukendte årsager mistede herredømmet over sin motorcykel, hvorved han kørte over i modsatte vejbane og videre ud i rabatten, hvor han kørte frontalt ind i et træ. Manden var kørende sammen med to andre motorcyklister, som slog alarm. En redningshelikopter ankom kort efter til stedet, hvor manden blev erklæret død af en læge. Vejen var spærret i begge retninger i forbindelse med uheldet. Politiets bilinspektør undersøgte uheldsstedet, og de nærmere analyser skal nu kortlægge de nærmere omstændigheder omkring uheldet.      

 

Spirituskørsel – Cordozavej, Solrød Strand – Solrød

Kl. 17.55 blev en 37-årig polsk mand sigtet og anholdt, da han kørte en personbil i nordgående retning på trods af, at han var påvirket af spiritus samt kørte uden at have førerret. Manden fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Sagen afgøres, når politiet modtager resultatet af blodprøven. 

 

Bil beslaglagt – Byvejen, Greve

Kl. 00.25 standsede politiet en leaset bil, som blev ført af en 37-årig mand fra Haslev. Politiet besluttede at beslaglægge bilen på stedet, da det er 6. gang manden kører bil uden førerret og i frakendelsestiden inden for de seneste tre år. Den 37-årige begærede beslaglæggelsen forelagt for retten, og sagen skal nu afgøres af en dommer. Bilen er i politiets varetægt, frem til sagen er afgjort.
 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi