Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Ringsted - onsdag den 5. maj

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Ringsted er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Hyldevænget, Asnæs
Kildeagervej, Benløse, Ringsted

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ingen


Varslingssirener afprøves med lyd

Kl. 12.00 i dag onsdag vil varslingssirenerne blive afprøvet med udsendelse af hørbare varslingslyde. Der er ingen grund til bekymring, idet der blot er tale om den årlige afprøvning, hvor varslingssirenerne afprøves med lyd.
Læs mere om varslingssirenernes betydning på Beredskabsstyrelsens hjemmeside (link).

Færdselsuheld – Kalundborgvej, Svebølle – Kalundbog

Kl. 14.03 var en 23-årig mand fra Kalundborg årsag til et færdselsuheld, hvor to andre trafikanter blev impliceret. Den 23-årige kørte i en personbil ad Kalundborgvej mod øst og bemærkede ikke i tide, at de forankørende havde nedsat hastigheden væsentligt. Han påkørte derfor en forankørende varebil ført af en 19-årig mand fra København Ø. Hans varebil blev som følge af påkørslen bagfra skubbet frem i en varebil ført af en 37-årig mand fra Søborg. Ingen af de tre parter kom til skade ved uheldet, og varebilerne fik kun mindre skader som følge af uheldet. Personbilen måtte skubbes ind til siden med henblik på borttransport på et senere tidspunkt. Politiet noterede sig blot parterne og omstændighederne ved uheldet.

Uro og uorden i kalkgrav – Højagervej, Karlslunde – Solrød

Kl. 14.16 fik politiet en henvendelse om, at flere ATVere eller knallerter kørte rundt i området ved kalkgraven, så køretøjerne var årsag til unødig støj fra området. Et par færdselspatruljer blev sendt til området umiddelbart efter, men de kunne kl. ca. 14.45 oplyse, at der hverken var køretøjer at se eller høre i området ved kalkgraven. Politiet foretog sig således ikke yderligere i anledning af henvendelsen.

Pige på afveje – Østre Ringvej, Roskilde

Kl. 14.57 fik politiet en henvendelse om, at kvinde var set sidde på Østre Ringvej ved broen over jernbanen, men på den forkerte side af det afskærmende hegn. Et par patruljer ledte forgæves efter kvinden både på Østre Ringvej, men også ved Trekroner station og i området ved Byageren. Under eftersøgningen fik politiet en henvendelse fra DSB, der oplyste, at en lokomotivfører havde talt med en kvinde på jernbanesporet ved Byageren. Kvinden var blevet bedt om at forlade jernbanestrækningen, så togene kunne køre med normal hastighed i området. Lidt senere fandt politiet kvinden ved et springvand og identificerede hende som en 14-årig pige fra Roskilde. Hun havde ifølge egne oplysninger ikke lige overvejet, hvor hun færdedes, så politiet formanede hende og sendte hende i retning mod bopælen, idet hun ikke skønnedes at have behov for yderligere hjælp.

Ung butikstyv – Trekroner Centervej, Himmelev, Roskilde

Kl. 16.50 måtte personalet i supermarkedet Super Brugsen tilkalde politiet, fordi en dreng var blevet tilbageholdt som mistænkt for tyveri af nogle varer. Drengen ville fortælle noget om sin identitet og var lidt truende over personalet. Politiet fik drengen identificeret som en 14-årig dreng fra Roskilde, som havde tilegnet sig spiritus, energidrik og kiks, uden at betale for varerne. Politiet afhørte ham derfor til en sag om butikstyveri, men da han er under den kriminelle lavalder på 15 år, kunne drengen ikke sigtes for butikstyveriet. Hans forældre og de sociale myndigheder blev underrettet om sagen.

Utryghedsskabende tilstedeværelse – Sortebrødreplads, Roskilde

Kl. 17.50 fik politiet en anmeldelse om, at syv-otte unge opholdt sig på et parkeringsdæk, hvor de midt på køreområdet spillede bold mellem de parkerede biler. Endvidere skulle nogen af de tilstedeværende ryge joints. En patrulje var lidt senere en tur inde i parkeringshuset, hvor politiet ikke fandt nogen boldspillende eller rygende unge. Politiet traf i en bil to 21-årige mænd fra hhv. Eskebjerg og Albertslund, som blot talte sammen. Der var således ikke grundlag for at sigte nogen for noget eller foretage yderligere efter anmeldelsen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Marksvinget, Køge

Kl. 18.00 fik politiet via alarmcentralen en melding om, at en personbil var forulykket og endt i en have. Ambulance- og redningspersonale samt lægehelikopteren var sendt til ulykkesstedet, som viste sig at være på Marksvinget ved Dunhammervej. En kvinde, der var påvirket både af uheldet og formentlig også alkohol, blev reddet ud af bilen og i ambulance bragt til skadestuen i Køge. Føreren blev identificeret som en 47-årig kvinde fra Køge, der forulykkede under kørsel i en personbil ad Marksvinget mod vest. Af ukendte årsager mistede hun kontrollen over bilen i det regnfulde vejr og kørte via modsatte kørebanehalvdel ind i et træhegn på en privat adresse på Dunhammervej. Hun fortsatte gennem denne have og påkørte herunder en trampolin, inden hun påkørte endnu et træhegn hos naboen, hvor bilen først standsede ved påkørsel af en husmur. Undervejs var også en elinstallation blev ramt med flere løsrevne elkabler til følge, så elselskabet blev også tilkaldt til uheldsstedet. Den 47-årige fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for alkohol og viste sig efter skadestueundersøgelsen at være sluppet med diverse knubs. Der skete således kun materiel skade som følge af uheldet, hvor ingen andre trafikanter blev involveret. Den 47-årige kvindelige fører kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Lov om euforiserende stoffer – Havevang, Holbæk

Kl. 17.40 kontrollerede politiet tre mænd, der opholdt sig i en bil på en parkeringsplads i Havevang. Ved kontrollen kunne politiet konstatere, at der lugtede af hash fra bilen, ligesom politiet bemærkede noget hvidligt på en betalingskort, der lå frit fremme i bilen. De tre mænd blev mistænkt for at være besiddelse af euforiserende stoffer, men kun den ene – en 22-årig mand fra Holbæk – havde 19½ gram hash på sig. Derfor blev han sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik hashen beslaglagt som bevis i sagen. De to øvrige lokale mænd på 24 og 41 år blev ikke sigtet for noget.

Brandundersøgelse – Gyrstingevej, Ringsted

Kl. 18.38 rykkede brandvæsnet ud til ildebrand på en privat adresse. Branden var opstået ved et komfur, der var installeret i en garage. En 49-årig mandlige beboer på stedet havde inden branden kørt en barnevogn ind i garage og kunne ikke udelukke, at barnevognen måske havde ramt en af drejeknapperne på komfuret, som derved var blevet tændt. Oven på komfuret havde der ligget nogle trævarer, som på grund af varmepåvirkningen til sidst havde udviklet røg og var gået i brand. Også barnevognen tæt på komfuret havde fået brandskader. Ingen personer kom til skade ved branden, som altså kun forrettede mindre skader. Politiet har optaget rapport om branden for at kunne vurdere, om der måtte være grundlag for at sigte nogen for overtrædelse af brandlovgivningen.

Påvirket bilist – Svallerup Landevej, Svallerup, Kalundborg

Kl. 01.01 anholdt og sigtede politiet en 39-årig mand fra Gørlev Sj. for kørsel i påvirket tilstand i en personbil. Han nægtede at have indtaget narkotika før kørslen, men oplyste at have taget et andet medikament, som ikke var lægeligt ordineret til ham. Den 39-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for eventuelle stoffer, der er ulovlige at have i blodet under kørslen. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Indbrudstyv overrasket – Kildeagervej, Benløse, Ringsted

Kl. 02.04 anmeldte en 57-årig mand fra Ringsted, at han var blevet vækket ved nogle mærkelig lyde fra soveværelsesvinduet. Han var stået op og havde nu set skyggen af en person, der tog flugten til fods og måske lidt senere blev set løb ad Roskildevej i sydvestlig retning. Anmelderen så på et tidspunkt også en hvid varebil i området, men kunne ikke konkret sætte den i forbindelse med den undløbne indbrudstyv. Tyven kunne ikke beskrives nærmere end en silhuet, men havde forsøgt at bryde soveværelsesvinduet op. Intet blev stjålet fra stedet, og et par patruljer, herunder en hundepatruljer, fandt umiddelbart ikke frem til den undløbne indbrudstyv.

Politiet i Ringsted hører gerne fra personer, der måtte have bemærket nogen på flugt i området, eller som måtte have oplysninger om en hvid varebil fra området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Flere biler udbrændt – Søgårdsvej, Undløse, Tølløse – Holbæk

Kl. 02.40 opdagede en 40-årig lokal mand, at der var brand i en bil på Søgårdsvej, hvorfor brandvæsnet blev alarmeret. Branden i bilen bredte sig yderligere til to andre biler, så alle tre biler udbrændte trods brandvæsnets indsats. En fjerde bil havde formentlig fået varmeskader på den ene side på grund af branden i de øvrige biler. Bilejerne vil blive underrettet om skaderne på deres køretøjer, og ejeren af den bil, hvor branden formentlig startede i motorrummet, vil blive afhørt om brugen af bilen inden brandens opståen. Politiet har optaget rapport om bilbrandene for at få klarlagt den egentlige årsag til brandens opståen.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 05.27 mistede en 34-årig mand fra Kolding kontrollen over sin personbil formentlig på grund af aquaplanning, da han kørte i overhalingssporet på Vestmotorvejen i østlig retning omkring afkørsel 34 Borup. Det medførte sammenstød med en anden personbil ført af en 34-årig mand fra Boeslunde, der kørte i vognbanen længst mod højre. Også den påkørte bilist mistede kontrollen over sin bil, så begge bilister endte med at påkøre autoværnet. Uheldsstedet blev afspærret med en skiltevogn, og personale fra den tilkaldte ambulance tilså den påkørte bilist, men han var sluppet uskadt fra uheldet ligesom den anden part. De implicerede biler blev fjernet fra motorvejen, så kørebanen igen var farbar kl. ca. 06.15.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler