Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Ringsted - mandag den 10. august

Ringsted er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:
               
Indbrud i virksomhed/forretninger:
Frejasvej, Allerup, Holbæk
Njordvej, Holbæk
Sjællandsgade, Ringsted
Godsbanevej, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:
Tåstruphøj, Holbæk
Kajakvej, Jyllinge
Nyvangsvej, Kalundborg
Dalvej, Asnæs
Gondolvej, Jyllinge
Vesterled, Svebølle
Gøgevænget, Havdrup
Rørvigvej, Nykøbing Sjælland
Vandværksbakken, Jyderup
Flådevej, Jyllinge
Enøvej, Nykøbing Sjælland
Snekkevej, Jyllinge
Fyrrevangen, Havdrup
Buen, Lille-Skensved

Indbrud i fritids-/sommerhus:
Marselisborg Alle, Højby Lyng, Højby

Indbrud i skole og institutioner mv.:
Hovedgaden, Grevinge

Musik til ulempe – Hele politikredsen
Politiet har hele weekenden kørt til musik til ulempe i hele kredsen. Det gode vejr og sommerferien forårsager mange anmeldelser, hvor musik fra private ejendomme og offentlige stedet er til væsentlig gene for de omkringboende. I denne weekend har politiet været ude mere end 30 gange for at vejlede borgerne om at holde musikken på et minimum. Det har blandt andet givet anledning til at beslaglægge musikanlæg.
Politiet opfordrer til, at alle borgere tager hensyn i det gode vejr. Hold afstand til hinanden, og hold musikken og øvrige lydniveauer nede, så alle kan nyde solskinnet og det gode vejr. 


Fredag til lørdag

Færdselsuheld – Rundkørsel ved Østre Ringvej – Kaserne Parkvej – Ringsted
Kl. 08.05 kørte en 60-årig mand fra Haslev på motorcykel ad Østre Ringvej mod nord i anden vognbane bag ved en 42-årig kvinde fra Holmegaard, der kørte i en personbil. Kvinden skiftede vognbane til første vognbane, men kørte ikke ud af rundkørslen, da motorcyklisten forventede det. Der skete derfor sammenstød mellem de to, da manden på motorcykel skiftede vognbane og ramte personbilen. Den 60-årige mand blev kørt til undersøgelse på sygehuset, hvor det kunne konstateres, at han havde brækket nogle ribben og slået sin skulder af led. Politiet optog rapport på stedet. 

Færdselsuheld med spirituskørsel – Kalundborgvej, Snertinge, Kalundborg
Kl. 08.05 kørte en 22-årig mand fra Regstrup ad Kalundborgvej mod nordøst, da han kørte op bag i en varebil, der blev ført af 50-årig mand fra Jyderup. Den 22-årige ramte derefter en hæk, og bilen rullede rundt på taget. Da politiet kom til stedet, var den 22-årige fører forsvundet, men han blev anholdt længere nede ad Kalundborgvej og sigtet for spirituskørsel. Da han alligevel skulle med ambulance til tjek på sygehuset, fik politiet også rekvireret en blodprøve, som nu skal give svar på, om han skal straffes for spirituskørsel. Han blev løsladt, da blodprøven var taget, og han vil høre nærmere om sagen, når resultatet foreligger. Den 50-årige mand blev ligeledes kørt med ambulance til sygehuset, for at blive tjekket for smerter i nakken. 

Brandlovgivningen – Søvejen, Jerslev, Kalundborg
Kl. 12.23 blev politiet alarmeret om en brand fra nogle papkasser, der havde bredt sig til noget græs og nogle træer. Politiet fandt frem til en 35-årig mand uden fast bopæl, der havde været i færd med at afbrænde papkasserne. Politiet sigtede manden for overtrædelse af brandlovgivningen ved afbrænding af papkasserne. 

Brand i mejetærsker – Kastrupvej, Haraldsted, Ringsted
Kl. 14.00 blev politiet kaldt ud til en brand i en mejetærsker på en mark. Branden spredte sig til marken, og branden opstod formentlig grundet overophedning i mejetærskeren. Brandvæsnet fik slukket marken, men mejetærskeren udbrændte. Politiet var på stedet, men optog ikke rapport, da der ikke skønnedes at være noget politimæssigt i sagen. 

Fodgængere på motorvejen – Holbækmotorvejen vestgående, ved afkørsel 13 - Roskilde
Kl. 14.28 blev politiet alarmeret om gående personer på motorvejen. Derfor kørte en patrulje ud og fandt en 16-årig ung mand fra Frederiksværk og en 17-årig ung mand fra København, der rigtignok var til fods på ydersiden af autoværnet. De to blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven og blev kørt til nærmeste afkørsel af politiet. Deres værger blev orienteret om sagen, da de er under 18 år. 

Lov om arbejdsmiljø – Mimersvej, Køge
Kl. 16.50 fik politiet et opkald om, at en 48-årig mand fra Kastrup havde fået en palle med sodavand ned over sig, da han var i færd med at aflæsse sin anhænger. Pallen, der vejede omkring 650 kg, landede oven på manden, som pådrog sig smerter i både ryg, arm og ben, og han blev tilset på sygehuset, hvor der dog ikke kunne konstateres brud. Politiet optog rapport og underrettede Arbejdstilsynet. 

Salg af narkotika – Jyderupvej, Stenbjergvej, Asnæs - Odsherred
Kl. 17.21 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 20-årig mand fra Greve, der var påvirket af narkotika. Manden blev sigtet og visiteret, og i bilen fandt politiet i alt tre knive, over 10.000 kroner i kontanter samt over 70 gram kokain, som politiet vurderede var i mandens besiddelse med henblik på videresalg. Politiet anholdt manden og foretog afhøring af ham, samt konfiskerede hans våben og narkotika. Anklagemyndigheden vurderede, at der ikke var grundlag for fremstilling i grundlovsforhør, men manden er sigtet og vil høre nærmere, når sagen skal for retten. 

Færdselsuheld – Dronning Margrethes Vej, Kong Valdemars Vej, Roskilde
Kl. 18.54 kørte en 18-årig mand fra Roskilde ad Dronning Margrethes Vej mod vest hen mod Kong Valdemars Vej. Ad Kong Valdemars Vej kom en varebil mod nord ført af en 57-årig mand fra Taastrup. Den 18-årige drejede til højre ad Kong Valdemars Vej, da han overså sin vigepligt og dermed påkørte varebilen, som væltede. Der skete ingen personskade ved uheldet, men politiet optog rapport på stedet. 


Lørdag til søndag

Mindreårige butikstyve – Over Bølgen, Greve
Kl. 13.57 blev en patrulje sendt til shoppingcentret Waves, hvor to mindreårige drenge havde stjålet i forening. Betjentene traf de to drenge på otte og ni år, begge fra Ishøj, som havde stjålet en bæltetaske til en værdi af 200 kr. fra tøjforretningen ”Kings and Queens”. Personalet i butikken havde lagt mærke til drengene og holdt lidt øje med dem, da deres adfærd var mistænkelig. På et tidspunkt løb drengene ud af butikken, og alarmen blev aktiveret, da de løb igennem døren. En ansat i butikken løb efter drengene og førte dem tilbage til forretningen, hvor politiet blev kontaktet. De to drenge er under den kriminelle lavalder og kan derfor ikke straffes, men sagen forelægges de sociale myndigheder. Drengenes værger blev orienteret om episoden, og de blev hentet på stedet. Tasken blev leveret tilbage til butikken, som derfor ikke havde et erstatningskrav.

Solouheld – Slagelsevej, Snertinge – Kalundborg
Kl. 14.02 kørte en 22-årig mand fra Haslev af vejen og endte på taget. Den 22-årige var alene i bilen, og han slap fra uheldet med en forskrækkelse. Føreren havde en følelse af, at der var noget galt med styretøjet på bilen, så han ikke kunne styre. Politi og brandvæsen kom til stedet. Politiet dirigerede trafikken forbi uheldsstedet, og brandvæsnet sikrede sig, at der ikke var risiko for, at bilen kunne gå i brand. Patruljen registrerede sagen, for at belyse omstændighederne om uheldet.

Blufærdighedskrænkelse – Boserupvej, Boserup skov, Roskilde
Kl.16.05 fik politiet anmeldelse fra en 24-årig kvinde fra Roskilde om, at en mand havde stået i en busk og onaneret, mens han kiggede på strandgæsterne. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf den mistænkte, en 69-årig mand fra Tølløse. Han blev fundet i besiddelse af en pose som indeholdt en kikkert. Manden blev kortvarigt anholdt og sigtet for blufærdighedskrænkelse ved blotteri og afhørt til sagen, men nægtede forholdet. Han fik herefter lov til at gå, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Mand ramt af skibsskrue – Gisseløre strand, Kalundborg
Kl. 17.48 kom et alarmopkald om, at en mand var ramt af en skibsskrue fra en båd og kommet til skade. To yngre mænd havde været ude at sejle i speedbåd ved Gisseløre Strand, da den ene, en 21-årig mand fra Kalundborg var hoppet i vandet fra båden og kommet for tæt på skruen. Han pådrog sig en dyb flænge i ballen, hvilket han først konstaterede, da han kom op af vandet igen. Den 21-årige måtte en tur forbi skadestuen og sys, men var ved godt mod trods uheldet. Føreren af båden, en 27-årig mand fra Jerslev Sj. fremviste gyldigt certifikat til at sejle båden. Der var intet yderligere i sagen for politiet, som betragtes som et hændelig uheld.

Dreng påkørt af bil uden fører – Bygaden, Kirke-Hyllinge, Lejre
Kl. 17.51 skete et uheld på en parkeringsplads ved et supermarked, da en bil var blevet parkeret i frigear uden håndbremsen trukket. Føreren havde forladt bilen, da den begyndte at trille og kørte ind i en 6-årig dreng fra Skibby, som stod ved bagdøren til en anden parkeret bil. Den 6-årige kom i klemme imellem de to biler, og blev kørt til sygehuset til kontrol. Han slap dog fra uheldet med en alvorlig forskrækkelse. Ejeren af den trillende bil, en 79-årige kvinde fra Kirke-Hyllinge, blev orienteret og afhørt om uheldet. Politiet registrerede uheldet, for at belyse omstændighederne.

Mange mennesker og biler i kalkgraven, Silovej, Karlstrup – Solrød
Fra over middag og til først på aftenen var der flere anmeldelser om, at mange mennesker samlet for at nyde det gode vejr i Karlstrup Kalkgrav, hvilket medførte trafikale problemer og høj musik. Politiet var flere gange forbi for lave tilsyn, vejlede borgerne og hjælpe med at afvikle trafikken. Der blev ikke fundet, at nogen overtrådte forsamlingsforbuddet. Der var parkeret mange biler på begge sider af vejen, og der blev skrevet 10 parkeringsafgifter til biler, som parkerede ulovligt på en redningsvej.

Omkring kl.18.30 kom et alarmopkald om, at en større gruppe unge var kommet op at slås på Kalkværksvej ved Kalkgraven.  Flere patruljer blev sendt til stedet, hvor en spirituspåvirket 22-årig mand fra Ballerup blev anholdt for at lave uro og uorden. Ingen personer var tilsyneladende kommet til skade, og ingen ønskede at anmelde noget til patruljerne. Den 22-årige blev taget med til stationen, hvor han fik lov at køle af i detentionen. Han blev løsladt senere på aftenen uden at være blevet sigtet for noget.

Narkokørsel – Torvet, Kalundborg
Kl. 19.16 sigtede og anholdt politiet en 37-årig kvinde fra København for narkokørsel. En narkometertest viste, at hun havde indtaget kokain og hash. Hun benyttede desuden ikke sikkerhedssele under kørslen, hvilket hun også blev sigtet for. Efter blodprøveudtagelsen blev kvinden løsladt og kan nu forvente at høre mere fra politiet, når resultatet kommer.

Musikanlæg inddraget – Vindinge, Darup og Roskilde
Kl. 23.57 kørte en patrulje til en anmeldelse om musik til ulempe i et villakvarter i Vindinge. Da politiet kom frem hørte de meget høj musik fra en privatfest. Patruljen inddrog musikanlægget for at få ro på stedet. Ejeren, en 35-årig kvinde som boede på adressen, kunne hente sit anlæg på politistationen dagen efter.

Kl. 01.14 kom en anmeldelse om meget høj musik fra Darup Skatepark ved en gruppe unge. En patrulje kørte til stedet, hvor to musikanlæg blev inddraget til dagen efter, og hermed var der ro på stedet. Også her kunne ejermanden hente sit anlæg på politistationen.

Kl. 03.27 var der høj musik fra kolonihaveforeningen Hf. Roars Gave, hvor en patrulje kørte frem for at få ro på stedet. Festen blev lukket og en højtaler blev taget med til politistationen til genudlevering næste dag. En 20-årig kvinde fra Valby som var til fest på stedet, blev ved med at forstyrre politiets arbejde og nægtede at efterkomme politiets anvisninger, men satte sig til modværge. Hun blev derfor anholdt og taget med på politistationen, men blev løsladt senere på morgenen uden at blive sigtet for noget. 

Person fundet død ved brand – Askøvej, Hårlev - Stevns
Kl. 01.30 kørte politi og brand til en voldsom brand i et rækkehus på Stevns. Branden var umiddelbart startet i udestuen, hvor flammerne var højest. Da brandvæsnet kom frem var huset overtændt, og de begyndte slukningsarbejdet. Naboerne i rækkehuset ved siden af brandstedet var kommet ud ved egen hjælp. Brandvæsnet kunne i første omgang ikke komme ind i huset, men sendte senere røgdykkere ind. 
Omkring kl. 03.00 blev en død person fundet, som lå indebrændt i soveværelset. Den afdøde skal nu undersøges nærmere for at afklare med sikkerhed, om der er tale om husets 82-årige kvindelige beboer. De pårørende til den 82-årige blev underrettet om branden og kom til stedet. Rækkehuset nedbrændte, og familien, som bor ved siden af brandstedet, måtte genhuses. Brandteknikere undersøgte søndag formiddag brandstedet, og de fandt her intet som tydede på, at der var sket noget kriminelt. Politiet afventer nu erklæringen fra National Kriminalteknisk Center (NKC), for at kunne fastslå, hvordan branden opstod.

Mindre brand i kommunebygning – Torvet, Kalundborg
kl. 01.50 kom en anmeldelse om en mindre brand i opgangen til en kontorbygning, som tilhører Kalundborg Kommune. To alarmer i opgangen var gået, og da en medarbejder kom til stedet, blev det konstateret, at der var brand i en alarmkonsol. Han slukkede branden med en brandslukker og ringede herefter til politiet. En patrulje og brandvæsnet kørte til stedet, hvor ilden var helt slukket, men opgangen blev udluftet for røg. Politiet undersøgte branden, men kunne ikke fastslå brandårsagen. Brandstedet skal derfor undersøges nærmere, for at udelukke at branden kan være påsat.

Vidner som har set personer omkring kommunens bygning, som ligger på Torvet nr. 3 før eller efter der var brand på stedet kl. 01.50, og som kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Brand ved kolonihavehus – Hf. Hjortemosen, Benløse, Ringsted
Kl. 03.05 var der brand ved et kolonihavehus, hvor der var gået ild et gaskøleskab, som stod uden for huset. Ilden havde spredt sig til husets udhæng og tagisoleringen. Ingen personer kom til skade og der var intet mistænkeligt omkring brandens opståen. Huset fik skader som følge af branden.

Marsikpolindsats – Kalundborg Fjord, Havnsø og Nekselø
Mellem kl. 12.30 og 20.00 var Midt- og Vestsjællands Politis marsikpolbetjente på kontrol i den vestlige del af kredsen. Politiets kontrol havde følgende resultat:
11 førere havde ikke medbragt forsikringscertifikat og blev sigtet herfor. 
1 havde ikke medbragt speedbådsbevis og blev sigtet. 
2 havde ikke erhvervet speedbådsbevis og blev sigtet. 
2 havde ikke tegnet forsikring og blev sigtet. 
3 blev sigtet for at sejle for tæt på kysten. 
Politiet vil i den anledning opfordre til, at sejlerne sætter sig godt ind i reglerne for sejlads og tænker på sikkerheden både i og omkring båden. Desuden takker politiet for det gode humør på vandet lørdag eftermiddag. 
Politiets maritime kontroller fortsætter i hele politikredsen de næste uger, hvor vejret kan forårsage flere sejlere på vandet. Derfor kan sejlere og strandgæster forvente at se politiet til søs hen over de næste uger.

Søndag til mandag

Kørsel uden førerret – Motelvej, Roskilde
Kl. 18.55 blev en 29-årig mand med bopæl i Københavns Kommune sigtet for at køre bil uden at have erhvervet kørekort. Køretøjet var desuden ikke forsikret, grundet gentagne forseelser med kørsel uden førerret, blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 29-årige vil høre nærmere om sagerne. 

Lov om euforiserende stoffer – Hf. Hvilen, Roskilde
Kl. 00.45 standsede politiet ved en parkeret bil, som patruljen havde observeret kørende for få øjeblikke siden. Patruljen vendte derfor om for at finde bilen, og ved siden af stod en 36-årig mand fra Valby, der blev testet positiv for narkotika. Under en ransagning af køretøjet fandt politiet 2,2 gram kokain i små poser, anabolske steroider samt andre former for narkotika. De fundne effekter blev konfiskeret, og manden vil høre nærmere om sagen, når den skal afgøres. 
 
Flere artikler