Døgnrapporten i Ringsted: torsdag den 14. oktober

Profilbillede

Ringsted er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Byvejen, Osted, Lejre

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Klitvej, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Rønnebærkæret, Greve
Theilgaards Vej, Køge
Skolevænget, Svebølle
Bøgelundsvej, Rørby, Kalundborg

Mand omkommet ved soloulykke – Skelbæk, Snertinge, Holbæk

Kl. 12.23 skete en soloulykke, da en 81-årig mand formentlig fik et ildebefindende under kørslen og påkørte autoværnet i siden af vejen. Bilen fortsatte herefter ud i vejrabatten, hvor den ramte en flagstand og endte med at påkøre et træ. Politi og redning kørte til stedet, hvor den 81-årige blev reddet livløs ud af bilen og fløjet til Rigshospitalet i lægehelikopter. Politiet underrettede mandens pårørende om ulykken. En bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet. Den 81-årige blev erklæret død på Rigshospitalet. Politiet afventer nu undersøgelserne af uheldsstedet og af den 81-årige mand, for at kunne fastslå, om ulykken var årsag til, at han omkom. 
 

Fund af hash, våben og efterlyst person – Holbæk

I en koordineret og planlagt aktion slog politipersonale fra Midt- og Vestsjællands Politis specialafdeling for operativ efterforskning onsdag formiddag til mod fire adresser i Holbæk kommune. Formålet var at lede efter personer, der var eftersøgt og mistænkte i straffesager, og ved ransagninger eventuelt at finde ulovlige effekter på adresserne.

I Regstrup-området fandt politiet hos en 20-årig mand en hashplade på ca. 100 gram samt en tilvirket strømpistol. Den 20-årige blev sigtet for besiddelse af disse effekter og efterfølgende anholdt til sigtelse og afhøring i en sag om vold i en anden politikreds. Politiet løslod den 20-årige efter afhøringerne.

I selve Holbæk by slog politiet til mod tre adresser i området omkring og i selve Ladegårdsparken i samme anledning, hvilket også gav anledning til sigtelser mod flere personer. Hos en 28-årig mand fra Holbæk fandt politiet godt gemt på hans bopæl ca. 60 gram hash, som blev beslaglagt som bevis. Den 28-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Ved nærmere undersøgelse af et par adresser og opgange i Ladegårdsparken fandt politiet gemt bag nogle plader en lang kniv, en digitalvægt med hashrester og flere pølsemandsposer uden indhold. Disse effekter undersøges nu nærmere i et forsøg på at finde frem til den eller de personer, der kunne mistænkes for den ulovlige besiddelse af disse effekter. Politiet forsøger også at finde frem til ejerne af et par brugte mobiltelefoner, som blev fundet gemt et andet sted i Ladegårdsparken, hvor man som ejer og bruger af mobiltelefoner normalt ikke ville lægge dem. Politiet formoder, at gemmestedet er blevet brugt for at sløre brug af telefonerne i en måske kriminel sammenhæng. Ved en ransagning af en privat bopæl i området fandt politiet dog intet ulovligt.

Mens ransagningerne blev gennemført i og omkring Ladegårdsparken var forebyggende medarbejdere også til stede i området i præventivt øjemed. Under patruljering bemærkede nærbetjentene en mand og en kvinde komme ud fra en opgang i Ladegårdsparken. Manden blev straks af politiet genkendt som en 38-årig mand uden fast bopæl, der var eftersøgt til afsoning af 14 måneders fængsel, efter at han var udeblevet fra afsoningen siden juni måned. Da manden opdagede politiet, forsøgte han at flygte, men blev dog indhentet og anholdt med henblik på afsoning af den idømte frihedsstraf. Ved visitationen fandt politiet den 38-årige i besiddelse af fire gram hash, som han blev sigtet for ulovlig besiddelse heraf, inden han blev afleveret hos Kriminalforsorgen til start på sin afsoning.

Den 38-årige mand var i følgeskab med en 44-årig kvinde fra Holbæk, som politiet mistænkte for måske at have huset den efterlyste 38-årige mand. Ved en efterfølgende ransagning af hendes bopæl fandt politiet ca. ½ gram hash, fire cannabis-slikkepinde og en ulovlig, enhåndsbetjent foldekniv. Hun blev derfor sigtet for overtrædelse af både lov om euforiserende stoffer og knivloven, men politiet fandt ikke umiddelbart grundlag for at sigte hende for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at have skjult en efterlyst person.

Aktionen gav ikke anledning til, at nogen skulle fremstilles i grundlovsforhør, men de sigtede vil alle høre nærmere fra politiet i nærmeste fremtid, når sagerne mod dem skal afgøres.

Brand i slamsuger – Skamstrupvej, Skamstrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 13.24 kom et alarm opkald om brand i en lastbil, der holdt på Skamstrupvej i Skamstrup, Mørkøv i forbindelse med en slamsugningsopgave. Der var ifølge anmeldelse stikflammer ud af førerhuset i lastbilen. Brandvæsnet kørte til stedet, hvor lastbilen brændte kraftigt. Der var intet mistænkeligt i forbindelse med at branden brød ud, så politiet behøvede ikke undersøge sagen nærmere. Brandvæsnet slukkede ilden, og der var ikke risiko for, at branden skulle sprede sig til andet. Ingen personer kom noget til ved branden.

48 kørte for stærkt i byen – 25 får nu klip og en skal op til ny køreprøve – Køge

Der er national målrettet indsats mod for høj hastighed over hele landet i uge 41. Færdselsafdelingens betjente var derfor på gaden i Køge onsdag formiddag, hvor de målte på Vordingborgvej i Herfølge, på Slimmingevej i Gørslev, og på Stensbjergvej i Køge – alle stederne er det tilladt at køre 50 km/t.

I alt 48 bilister blev målt til at køre for hurtigt i byen. 25 kørte så hurtigt, at de ikke slipper med bøden, men også får et klip i kørekortet, da de kørte med en hastighedsoverskridelse på mere end 30 %.

En 50-årig mand fra Køge blev kl. 07.44 målt til at køre hele 83 km/t på Slimmingevej i Gørslev, Ringsted i Køge Kommune. Han kan nu forvente, at sagen ud over bøden lægges op til en betinget frakendelse af førerretten. Det betyder, at han skal bestå en ny teori- og køreprøve, hvis han skal beholde sit kørekort.

Bilister blæste gennem byen - 23 klip og en frakendelse i Ringsted

24 bilister blev taget for at køre for stærkt i Ringsted By onsdag eftermiddag/aften. Betjente fra politiets færdselsafdeling lavede også her en indsats mod hastighed i forbindelse med den landsdækkende hastigheds kampagne. Det foregik i tidsrummet mellem kl. 16.30 – 21.00 på Køgevej ved Kildemarken, og på Holbækvej før Ludvig Holbergsvej i Ringsted.

Målingerne blev lavet i byen, hvor det er tilladt at køre 50 km/t. Betjentene målte med en laser, som viser køretøjets hastighed i det øjeblik målingen foretages. Målingen kan foretages på lang afstand, og bilisterne som kørte for hurtigt blev så efterfølgende vinket ind til siden af betjentene og sigtet.

23 bilister har nu fået en bøde i deres E-boks og de kørte alle så stærkt, at de også vil få et klip i deres kørekort. En 20-årig mand fra Bjæverskov blev på Køgevej målt til at køre 72 km/t. Men det viste sig ikke at være den ene lovovertrædelse betjentene måtte tage sig af. Den 20-årige var desuden positiv for hash i en narkometertest og han havde ikke et gyldigt kørekort, så han blev sigtet for narkokørsel uden førerret, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, og han vil senere få besked om sagens gang, når resultatet af analysen kommer.

En bilist kørte så hurtigt at sagen udløser en betinget frakendelse af førerretten. Den 58-årige mand fra Ringsted blev kl. 20.44 målt til at køre hele 86 km/t på Køgevej ud for Kildemarken i Ringsted. Han kan ud over en klækkelig bøde forvente at skulle op til en kontrollerende teori- og køreprøve for at få lov til at beholde sit kørekort.

Politiet fortsætter den nationale målrettede indsats mod hastighed over hele kredsen ugen ud – så slip gassen lidt og kom sikkert hjem.

Falsk opkald fra ”politiet” – Jyderup – Holbæk

Kl. 17.21 anmeldte en 80-årig mand fra Jyderup, at han kort forinden havde fået et opkald, hvor der stod politiets telefonnummer i displayet: 4635-1448. Personen i røret sagde han kom fra politiet, og at han ringede fordi der var blevet optaget et lån på 90.000 kr. i den 80-åriges navn. Den 80-åriges hustru fattede mistanke til opkaldet, så hun råbte til sin mand, at han ikke måtte give sit cpr-nummer.

Den 80-årige gjorde det helt rigtige, han afbrød opkaldet og kontaktede politiet på tlf. 114 og anmeldte sagen. Politiets servicecenter roste de 80-årige og hans hustru for at være skeptiske og ikke udlevere nogen oplysninger i telefonen. Politiet havde ikke kontaktet den 80-årige, som i stedet formentlig var blevet kontaktet af personer, der havde til hensigt i at franarre ægteparret oplysninger for at få penge ud af det.

Politiet ville aldrig ville foretage den slags opkald i forbindelse med efterforskning af svindel. Oplever du lignende opkald fra myndigheder eller virksomheder, så gør som ægteparret her. Afbryd opkaldet og kontakt politiet, som altid står til rådighed med at vejlede borgerne eller optage anmeldelse. Kontakt politiet på tlf. 114.

Hærværk mod to biler – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 18.36 anmeldte en 53-årig, kvindelig bilejer fra Holbæk, at hendes bil var blevet udsat for hærværk, da den holdt i Ladegårdsparken. To af bilens dæk var blevet punkteret med tydelige stikhuller, så bilejeren havde tilkaldt autohjælp.

Mens hun kl. ca. 19.50 opholdt sig ved bilen og ventede på autohjælpen, måtte bilejeren igen kontakte politiet, idet nogle unge forsamlede sig i området, hvilket bilejeren fandt utrygt. En patrulje kørte derfor til området, hvor politiet også traf en mandlig bilejer, hvis bil netop var blevet udsat for hærværk i form af stenkast mod bilen.

I området traf politiet nogle af de lokale unge, som politiet jævnligt træffer ved patruljering i beboelsesområdet. Ingen af de unge kunne umiddelbart mistænkes i de to sager, men politiet forblev i området i et par timer med yderligere patruljer i præventivt øjemed, indtil autohjælpen senere på aftenen havde afhentet den punkterede bil.

Begge sager efterforskes nu af politiet, der er i tæt dialog med begge bilejere i et forsøg på at få afdækket, hvorfor netop deres to biler som de eneste i området skulle udsættes for hærværk. I den forbindelse ønsker politiet at komme i kontakt med personer, der i mørket måtte have set nogen forøve hærværk ved at stikke noget i bildækkene på kvindens bil eller omkring kl. ca. 19.50 set nogen kaste sten mod den mandlige bilist. Oplysninger i sagerne gives til politiet på tlf. 114.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Tissøvej, Svebølle, Kalundborg

Kl. 00.57 stoppede politiet en 32-årig mand fra Rødovre i en personbil i en rutinekontrol. Bilisten kørte ad Tissøvej i Jorløse, Svebølle, da han blev stoppet af blå blink. Turen stoppede for ham her, da en narkometertest viste, at han var påvirket under kørslen. Den 32-årige var desuden frakendt kørekortet i tre år i forbindelse med en tidligere sag om narkokørsel. Han blev sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Den 32-årige blev herefter løsladt, og nu afventer svaret på blodprøveanalysen, hvorefter han vil høre mere. Bilen var en den 32-årige havde lånt, så ejeren kan forvente at blive sigtet for at overlade sit køretøj til en person uden kørekort.


Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi