Døgnrapporten i Ringsted: onsdag den 5. januar

Profilbillede

Ringsted er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Thorsvej, Ringsted
Rørgangen, Karlslunde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Firhøjvej, Snertinge
På Højen, Hørve
Åtoftevænget, Greve

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Industrivej, Roskilde


Færdselsuheld – Nørre Boulevard / Østre Sandmarksvej, Køge

Kl. 07.33 rykkede ambulance personale og politiet ud til et færdselsuheld i krydset Nørre Boulevard – Østre Sandmarksvej, hvor en bilist og en cyklist var stødt sammen.
Det viste sig, at en 61-årig mand fra Borup var kørt i en varebil ad Nørre Boulevard mod nord og ville svinge til højre ind over en cykelsti for at køre videre ad Østre Sandmarksvej. Under svingningen blev han på bagenden af varebilen påkørt af en 49-årig kvinde fra Køge, der kørte på cykel på cykelstien i nordlig retning på Nørre Boulevard. Hun skulle ligeud i krydset, men væltede ved sammen med varebilen.
Den kvindelige cyklist blev i ambulancen bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet uden behandlingskrævende skader. Politiet optog rapport om uheldet, hvor der skete mindre materiel skade på de implicerede køretøjer.

Brand i badeværelse – Parkvej, Køge

Kl. 09.21 slog en 61-årig kvinde fra Køge alarm til brandvæsnet, idet der var røgudvikling og måske en mindre ildebrand på hendes badeværelse i en lejlighed i en beboelsesejendom. En vicevært blev også tilkaldt for at hjælpe med afbrydelse af strømmen til lejligheden, idet branden var opstået ved de elektriske installationer til en vaskemaskine. Viceværten havde fået slukket branden inden brandvæsnets ankomst, og beboeren havde forladt sin bopæl uden at være kommet til skade.
Det viste sig, at der af ukendt årsag sket røg- og sodudvikling fra de elektriske installationer ved vaskemaskinen på badeværelset, så brandvæsnet skulle lufte ud, inden beboeren kunne returnere. Politiet foretog ud fra disse omstændigheder ikke yderligere i sagen.

Anmeldelse om bedrageri – Fårevejle St. – Odsherred

Kl. 09.31 anmeldte en 30-årig kvinde fra Fårevejle St., at hun via et socialt medie havde oplyst, at hun ønskede at låne nogle penge. En kvinde havde reageret på dette opslag og fået anmelderen til at oplyse både sit bankkontonummer og sit personnummer. Lånet skulle endvidere godkendes med NemID for at undgå, at nogen ville opsøge anmelderen.
Senere havde anmelderen konstateret, at der i stedet for indsættelse af det ønskede lånebeløb var blevet hævet et mindre beløb, som var blevet overført til en udenlandsk bankkonto. Anmelderen havde nu tømt sin konto og adviseret banken om den uberettigede overførsel.
Politiet nu skal efterforske sagen ud fra bl.a. den korrespondance, som anmelderen har haft med kvinden, der henvendte sig for at hjælpe anmelderen.
Igen vil politiet erindre om, at man skal være særdeles forsigtig og skeptisk med og helst undgå at oplyse personlige oplysninger af enhver slags til personer eller organisationer, som man ikke med sikkerhed kender identiteten på, for at minimere risikoen for at blive offer for økonomisk kriminalitet.

Grundlovsforhør – Indbrud i villaer og tyveri fra bil/garage mv. – Roskilde / Hedehusene

En borger, der i forbindelse med et indbrud før nytår havde fået stjålet bl.a. cykler og en computer fra sin bopæl i Vindinge, Roskilde, havde henvendt til politiet med oplysninger om, at et sporingssignal fra de stjålne effekter var fremkommet fra en adresse i Darup-området.
En patrulje kørte derfor til området og fik på den adresse, som sporingssignalet angav, kontakt til to udenlandske mænd på 21 og 27 år fra Litauen. På deres opholdssted lugtede det kraftigt af hash, hvorfor politiet iværksatte en ransagning. Herved fandt politiet dog ikke euforiserende stoffer, men derimod flere cykler, kamera og taske, airpods og andre effekter, der med sikkerhed straks kunne relateres til to indbrud i villa i hhv. Vindinge, Roskilde, og Viby Sj, indbrud i villa i Hedehusene (Københavns Vestegns politikreds), indbrud i garage i Himmelev og tyveri fra bil i Roskilde.
De to litauere blev derfor anholdt og sigtet for den anførte berigelseskriminalitet, inden de senere blev afhørt på politistationen i Roskilde.
Under den fortsatte efterforskning og ved en fornyet og udvidet ransagning af adressen i Darup-området fandt politiet effekter i form af ure, smykker, knivsæt, høretelefoner mv., som ifølge politiets opfattelse formodes også at være tyvekoster, men hvor gerningsstederne endnu ikke er blevet fastlagt.
I forbindelse med den fornyede ransagning traf politiet samme sted endnu en litauisk mand på 25 år, som også blev anholdt, idet han også var i besiddelse af tyvekoster fra et indbrud i Vindinge, Roskilde. Herudover var han i besiddelse af knap tre gram hash, som også blev beslaglagt til en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Alle tre anholdte forblev i politiets varetægt efter afhøring til de mange sager om berigelseskriminalitet, idet de alle tre onsdag vil blive fremstillet kl. 11.00 i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav fra anklagemyndighedens side om varetægtsfængsling, så de ikke begår ny kriminalitet
Politiet er allerede i gang med at undersøge samtlige beslaglagte tyvekoster i et forsøg på at identificere ejerne, som skal have de stjålne effekter retur.
Sagerne om berigelseskriminalitet, som de tre litauere indtil videre er mistænkt og sigtet for, er alle begået i løbet af den netop forgangne jul og nytår.

Ingen sager ved udlændingekontrol – Greve

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog tirsdag formiddag en stikprøvekontrol af to indkøbscentre i Greve for at kontrollere, om der befandt sig udlændinge, som enten opholdt sig ulovligt i Danmark eller var beskæftiget uden de fornødne tilladelser.
I Greve Midtby Center foregik kontrollen på to spisesteder, hvor politiet ikke fandt grundlag for at optage rapporter om ulovlige forhold. En udenlandsk statsborger med lovligt ophold fik dog indskærpet, at opholdstilladelsen altid skulle medbringes, så den kunne forevises for politiet.
Kontrollen fortsatte herefter i indkøbscentret Waves, hvor udlændingeafdelingen kom på uventet stikprøvekontrol i tre forretninger/virksomheder. Også her var der intet grundlag for at optage rapport om overtrædelser af udlændingelovgivning. En enkelt udenlandsk statsborger med lovligt ophold fik også en indskærpelse om altid at medbringe sin opholdstilladelse, så den kunne forevises for politiet.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde - Greve

Kl. 09.48 kontrollerede færdselspolitiet en bilist, der netop var kørt ind på motorvejsrastepladsen i Karlslunde i det sydgående spor på motorvejen. Bag rattet i den kontrollerede personbil sad en 31-årig kvinde fra Sakskøbing, som ikke havde noget kørekort og derfor blev sigtet for kørsel uden førerret.
Politiet kunne ved en nærmere kontrol af hendes personlige forhold konstatere, at det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at hun blev afsløret i at køre bil trods det manglende kørekort. Hendes personbil blev derfor beslaglagt med henblik på senere konfiskation i et retsmøde, som hun vil blive indkaldt til, når sagen skal afgøres.

Voldsomt tyveri fra varebil – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 09.55 fik politiet en anmeldelse om, at en mand netop var flygtet fra området ved outletcentret efter et tyveri fra en ulåst varebil. Inden flugten havde manden taget fat i et vidnes arm og skubbet vidnet væk for at kunne slippe væk med et kontant udbytte fra tyveriet fra varebilen.
En patrulje kørte rundt i området for dels at lede efter den mistænkte, der blev beskrevet som: A: Mand, 185-190 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårlængde: Skaldet, Yderligere kendetegn: Stort skæg, Talte: Dansk, Iført: lysegråt joggingtøj, og den mistænktes flugtkøretøj, som blev beskrevet som: sort Mercedes 4X4-type.
Politiet fandt hverken den mistænkte eller hans bil, men fik klarlagt, at føreren af varebil ganske kortvarigt havde efterladt varebilen ulåst uden for en forretning. En kvindelig ansat i forretning så den mistænkte åbne en dør til varebilen og stjæle et kontant beløb, inden han gik væk. Den kvindelige ansatte forfulgte kortvarigt den mistænkte, der tog fat i vidnets arm og skubbede hende væk for at slippe væk med udbyttet.
Politiet har nu optaget rapport om de stjålne penge i en sag, som umiddelbart karakteriseres som et røveri på grund af den anvendte vold over for vidnet for at sikre sig udbyttet.
Eventuelle vidner, der måtte have gjort observationer i sagen i forhold til den mistænkte eller hans køretøj, bedes henvende sig til politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Egebjergvej / Brådevej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 11.03 var to biler stødt sammen i krydset Egebjergvej-Brådevej, så politiet rykkede ud. Det viste sig, at en 68-årig mand fra Borup kørte ad Egebjergvej mod syd i en personbil, som i krydset ved Brådevej stødte sammen med anden personbil ført af en 26-årig mand fra Nykøbing Sj. Han var forinden kørt ad Brådevej mod vest og havde til hensigt at krydse Egebjergvej for at fortsætte videre ad Møllebækvej mod vest.
Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet har optaget rapport om ud fra en mistanke om, at vigepligtsreglerne kan være overtrådt.

Spirituskørsel mv. – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 11.40 målte færdselspolitiet en østrigsk personbil til at køre med mindst 142 km/t mod højst tilladt 110 km/t ifølge skiltningen på motorvejen. Endvidere kørte føreren af bilen også meget tæt på de øvrige trafikanter, så den korte afstand i sig selv udgjorde en overtrædelse af færdselsloven.
Bag rattet i den østrigske bil sad en 32-årig mand fra Sverige, som var påvirket af alkohol i en sådan grad, at han blev sigtet for spirituskørsel. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Blodprøven vil blive hasteundersøgt, så den 32-årige i løbet af onsdagen kan blive gjort bekendt med promillens størrelse og få sin straffesag afgjort straks. I ventetiden har politiet beslaglagt bilnøglerne som sikkerhed for betalingen af en forventet bøde i sagen.

Spirituskørsel – Hovedgaden, Hårlev – Stevns

Kl. 17.35 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 29-årig kvinde fra Hårlev for spirituskørsel i en personbil. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Brandundersøgelse – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 18.08 slog en gæst hos en 34-årig mand fra Holbæk alarm til brandvæsnet og politiet, idet der udbrudt brand i køkkenet på den 34-åriges bopæl. De havde i fællesskab forsøgt at slukke branden, men det var ikke lykkes, hvorfor de og de øvrige beboere havde forladt en ejendom med i alt fire boliger.
Brandvæsnet gik straks ved ankomsten i gang med slukke branden på første sal i ejendommen, hvor branden i øvrigt havde bredt sig.
I forbindelse med brandslukningsarbejdet blev Kalundborgvej fra kl. ca. 18.30 spærret for trafik i begge retninger, så busruter måtte omlægges.
Brandslukningsarbejdet fortsatte frem til kl. ca. 00.30, hvor afspærringen af Kalundborgvej kunne ophæves.
Politiet har optaget rapport om branden, der ifølge oplysninger fra den 34-årige skyldtes en gryde med olie, der var brudt i brand. Ingen personer var kommet til skade ved branden, der dog medførte, at alle beboere skulle genhuses. Førstesalen havde voldsomme brandskader, og stueetagens beboelser havde omfattende vandskade som følge af slukningsarbejdet.

Uro og uorden – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 19.59 bad personalet på en fastfoodrestaurant om assistance fra politiet, idet en gruppe unge skabte meget uro på stedet, og i øvrigt ville ingen i gruppen vise deres coronapas i forbindelse med opholdet på stedet.
Politiet traf nogle af de unge, som blev bortvist fra stedet. En af de mest toneangivende i uroen var en 14-årig dreng fra Ringsted, som politiet kørte hjem til sine forældre, så de kunne blive underrettet om hans rolle i uroen. Ingen blev sigtet for noget i anledning af uroen på fastfoodrestauranten.

Hurtige bilister på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Greve / Solrød

To bilister på Køge Bugt Motorvejen vil kunne forvente at høre nærmere fra politiet, efter at færdselspolitiet har målt dem til at køre væsentligt hurtigere end de tilladte 110 km/t ifølge skiltningen på motorvejen.
En 25-årig mand fra København blev kl. 20.08 målt til at køre mindst 170 km/t i en personbil mod de højst tilladte 110 km/t på motorvejen ved Karlslunde.
En 43-årig mand fra Haslev blev kl. 20.40 målt til at køre mindst 173 km/t mod de højst tilladte 110 km/t i en personbil, som han førte i sydlig retning ved Solrød Strand.
En 37-årig mand blev kl. 20.55 målt til at køre med mindst 179 km/t i en personbil på motorvejen ved Solrød Strand trods højst tilladt hastighed på 110 km/t.
En 18-årig mand fra Valby blev kl. 21.31 målt til at køre mindst 175 km/t i en personbil på motorvejen ved Solrød Strand.
Alle fire bilister blev sigtet for overtrædelse af færdselslovens hastighedsbestemmelser og kan for de tre ældstes vedkommende ud over en bøde også forvente en påstand om frakendelse af førerretten som følge af hastighedsovertrædelserne. Den 18-årige kan forvente en påstand om et kørselsforbud, da hans førerret er erhvervet inden for de seneste tre år før hastighedsovertrædelsen.

Kørsel uden førerret – Nylandsvej, Køge

Kl. 01.15 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol, da bilen kørte på Nylandsvej ved Egedesvej. Bag rattet sad en 27-årig mand fra Køge, som ikke længere havde nogen førerret, som politiet havde inddraget i 2019.
Den 27-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af færdselsloven, hvorefter politiet beslaglagde bilnøglerne. Bilejeren var nemlig en anden end den 27-årige, som dermed ikke ville have mulighed for at fortsætte kørslen. Politiet vil efterfølgende udlevere bilnøglerne til bilejeren og herunder vurdere, hvorvidt der måtte være grundlag for at sigte bilejeren for at have overladt føringen af køretøjet til en person, der ikke lovligt kunne være fører.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi