Døgnrapporten i Ringsted: fredag den 7. januar

Profilbillede

Ringsted er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Fennevej, Strøby
Østre Fælledvej, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

H/F Slothaven, Holbæk

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Vibemosen, Greve


Skolekontrol – husk lys på cyklen og at spænde hjelmen på el-løbehjul


Betjente fra færdselsafdelingen, beredskabet og fra forebyggelsesafdelingerne er i denne uge på færdselskontrol ved skolerne rundt om i hele kredsen. Flere skoleelever og deres forældre fik en påtale for ikke at køre med cykellygter.

Politiet oplevede flere børn under 15 år, som kørte til skole på el-løbehjul uden en voksen ledsager. Flere kørte også uden hjelm på el-løbehjul, som det er blevet vedtaget ved lov pr. 1/1-22. Ingen blev sigtet for dette, men betjentene vejledte børn og forældre om reglerne.

Torsdag og fredag morgen var der kontrol ved:

• Damagerskolen og Kroggårdsskolen i Greve kommune

• Asgård skole, Søndre skole og Kirstinedalsskolen i Køge kommune

• Lynghøjskolen og Sct. Josef Skole i Roskilde

• Højby Skole i Højby – Odsherred kommune

• Nykøbing skole – Odsherred kommune

• Kildedamsskolen i Tølløse, Holbæk private realskole og Holbæk Lilleskole i Holbæk kommune.

• Nyrup skole i Kalundborg


Torsdag morgen stoppede en patrulje rutinemæssigt en bilist i Tølløse, Holbæk kommune. Føreren, en mand i 50´erne, havde netop kørt sine børn i skole, da han blev stoppet. Bilisten blev testet positiv for kokain i en narkotest, så han blev anholdt, sigtet for narkokørsel og taget med til en blodprøveudtagelse. Han blev herefter løsladt og kan forvente at høre mere fra politiet i sagen. Patruljen skrev desuden en socialrapport til kommunen for at varetage børnenes tarv.

Fredag morgen ved en skole i Køge stoppede en færdselspatrulje en 34-årig mand med to mindreårige børn i bilen, idet han kørte uden sele. Det viste sig, at det ikke var det eneste, han havde på samvittigheden. Den 34-årige var frakendt førerretten på grund af tidligere færdselslovsovertrædelser, herunder narkokørsel. En narkometertest viste, at han var påvirket af hash og kokain, så han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøve. Politiet kontaktede ejeren af bilen, som ikke havde givet den 34-årige lov til at køre i bilen. Ejeren ønskede at anmelde den 34-årige for brugstyveri af bilen.

Den 34-årige blev løsladt efter endt afhøring og blodprøveudtagelse. Han kan forvente at høre fra politiet i de mange sager. Politiet sørgede for, at bilen blev genudleveret til ejeren, og orienterede de sociale myndigheder om sagen i forhold til børnene, som var med i bilen.

Samme færdselspatrulje standsede også en mor, som havde to mindreårige børn, som ikke var fastspændt i deres autostole. Hun blev derfor sigtet i sagen og kan forvente en bøde og to klip i sagen. Bilisten mente ikke, at det betød så meget på den korte tur, så betjentene tog en alvorssnak om sikkerhed med kvinden.

En kvindelig bilist blev sigtet for ikke at holde tilbage for skolebørn, som skulle over et fodgængerfelt ved Søndre Skole i Køge.

Spiritus-/narkokørsel – Ringstedvej, Køge

Kl. 08.23 standsede politiet en varebil, som ifølge en anmelder var kørt usikkert og slingrede på Køge Bugt Motorvejen og Sydmotorvejen, inden varebilen kørte fra ved Lellinge-frakørslen. Herefter kørte varebilen i østlig retning ad Ringstedvej mod Køge, hvor politiet fik varebilen standset ud for Køge Gymnasium.
Bag rattet sad en 32-årig mand fra Næstved, som efterfølgende deltog både i en alkometer- og narkometertest, der begge gav udslag, så politiet fandt grundlag for at sigte ham for både spirituskørsel og kørsel i narkotikapåvirket tilstand i varebilen.
I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 32-årige mand udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne foreligger.

Lov om euforiserende stoffer – Ringsted

Kl. 09.20 henvendte politiet med narkohunde sig på en adresse i Ringsted by, hvor en 43-årig kvinde og en 45-årig mand boede. Politiet mistænkte dem for at være i besiddelse af euforiserende stoffer, hvorfor politiet ransagede deres bopæl. Herved fandt politiet godt 28 gram hash, knap 12 gram amfetamin samt et lille kontantbeløb. Begge blev anholdt som mistænkte i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, idet politiet anser besiddelsen af de ulovlige stoffer som en del af handel med dem. De ulovlige stoffer og kontanterne blev beslaglagt som bevis i sagen, hvor de to mistænkte blev løsladt efter afhøring.
Kl. 18.50 fik en 38-årig kvinde fra den nordlige del af Ringsted kommune også uventet besøg af politiet, der også i dette tilfælde havde medtaget en narkohund. Kvinden var nemlig mistænkt for at være besiddelse af euforiserende stoffer, hvilket også blev bekræftet i forbindelse med en ransagning af hendes bopæl. Politiet fandt knap otte gram hash, så også hun blev sigtet for overtrædelse af lov af euforiserende stoffer i forbindelse med beslaglæggelsen af det ulovlige stof.
De sigtede kan alle forvente at høre nærmere fra politiet, når deres sager skal afgøres.

Narkokørsel – Hovedgaden, Nørre Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 10.27 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Kalundborg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil. Narkometertesten havde nemlig givet udslag for cannabis. Den 23-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 12.53 opdagede en 20-årig mand fra Greve for sent, at de forankørende i motorvejens vognbane længst til højre og lidt syd for afkørsel 27 Hundige havde nedsat hastigheden væsentligt. Han påkørte derfor bagenden af en forankørende personbil ført af en 20-årig kvinde fra København S. Hendes bil blev skubbet fremad og ramte den forreste, implicerede personbil ført af 50-årig kvinde fra Køge.
Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som en lastbilchauffør indledningsvist afskærmede, indtil en tavlevogn kunne afspærre uheldsstedet. Kort før kl. ca. 14.00 var politiet færdige på uheldsstedet og havde noteret sig parterne samt omstændighederne ved uheldet.

Brandalarm aktiveret – Karlslunde Landevej, Karlslunde – Greve

Kl. 13.50 rykkede politiet ud til en skole, hvortil brandvæsnet var blevet tilkaldt kort forinden. Det viste sig, at en af skolens brandalarmer var blevet aktiveret, så skolen rutinemæssigt havde evakueret eleverne.
Den reelle årsag til aktivering af brandalarm var dog mindre alvor, idet der i fysiklokalet var foregået undervisning i, hvordan brand i f.eks. olie kunne slukkes. Denne kontrollerede brand havde udviklet røg, som havde aktiveret brandalarmerne, så brandvæsnet rykkede ud. Ingen var kommet til skade i forbindelse med undervisningen.

Færdselsuheld – Trekroner Alle / Trekroner Parkvej / Marbjergvej, Roskilde

Kl. 15.25 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en fodgænger var blevet påkørt af en bilist.
En 44-årig kvinde fra Roskilde var kørt med lav hastighed gennem rundkørslen i den hensigt at fortsætte videre ad Trekroner Alle i vestlig retning. I forbindelse med kørsel ud af rundkørslen blev en 24-årig mand fra Roskilde ramt, da han som fodgænger gik i nordlig retning i fodgængerfeltet tværs over Trekroner Alle. Fodgængeren blev bragt til skadestuen i Køge til kontrol, men var sluppet uden behandlingskrævende skader.
Politiet har optaget rapport om sammenstødet på grund af sammenstød med en fodgænger i et fodgængerfelt, så de nærmere omstændigheder kan klarlægges.

Færdselsuheld – Ørstedvej, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 15.33 rykkede ambulancepersonale og politiet også ud til et færdselsuheld i Viby Sj., idet en bilist havde påkørt et vejtræ. Det viste sig at være en 61-årig mand fra Viby Sj., som under kørsel ad Ørstedvej mod nordvest formentlig havde fået et ildebefindende. Som følge heraf havde han kørt ud i rabatten, hvor han havde påkørt både en lygtepæl og et vejtræ.
Ambulancepersonalet fandt ikke anledning til at bringe ham til skadestuen, men bragte ham hjem til sin bopæl. Politiet registrerede omstændighederne ved uheldet, hvor ingen øvrige trafikanter blev impliceret. Roskilde kommune blev underrettet om de påkørte lygtepæl, hvor elledninger var blevet blotlagte.

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Centervej, Høng – Kalundborg

Kl. 18.10 standsede politiet en stor 45-knallert, som blev ført af en 24-årig mand uden fast bopæl ad Centervej, Høng. Den 24-årige var i forvejen frakendt kørekortet og blev i øvrigt skønnet påvirket af både narkotika og alkohol under kørslen. Den store knallert blev også vurderet til at være konstruktivt ændret, hvorfor den blev transporteret til nærmere undersøgelser herfor.
Den 24-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Når analyseerklæringerne foreligger, vil han høre nærmere fra politiet.

Spirituskørsel på knallert – Centervej, Høng – Kalundborg

Kl. 19.49 fik politiet via alarm 112 melding om, at en knallertkører var væltet under kørslen. Politiet fik på Centervej kontakt til en mand, der nok mere var faldet af knallerten end væltet under kørslen. Årsagen var måske hans forudgående indtagelse af alkohol, så han var mere påvirket af alkohol end tilladt i forbindelse med brug af en lille knallert. Politiet sigtede ham for spirituskørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol på et nærliggende sygehus.

Utryghedsskabende mand – Lykkebækvej, Køge

Kl. 22.06 fik politiet en henvendelse om utryghedsskabende mand, der iført noget, der lignede en skudsikker vest og en eller anden genstand i hænderne, opførte sig underligt i området ved sygehusets området. Manden var tillige delvis maskeret.
En patrulje fik området kontakt til en 20-årig mand fra Køge, der blot trænede parkour-lignende ting i området, mens han var iført en vest med indbyggede vægte. Der var således tale om et legalt forhold, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere over for manden.

Brand i trailer – Frederiksborgvej, Risø, Roskilde

Kl. 00.37 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af ildebrand i en trailer, der var hensat på et græsareal i området ved Risø. Det viste sig, at der havde været ild i den ene af trailerens dæk, som derved havde fået en skade som den eneste følgevirkning af branden.
Politiet optog rapport om branden i et forsøg på at få klarlagt, hvordan og hvorfor der opstod brand i en trailers dæk. Trailerens registrerede ejer blev tidligt fredag morgen underrettet om branden og afhørt til sagen.
Ud fra en mistanke om, at der ikke umiddelbart er nogen naturlig årsag til brandens opståen, vil politiet gerne i kontakt med personer, der har observeret noget mistænkeligt i området ved Risø forud for anmeldelsen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

OPFØLGNING


Varetægtsfængsling – Ulovlig våbenbesiddelse – Borup - Køge

Retten i Roskilde besluttede i forbindelse med et grundlovsforhør torsdag formiddag, at en 41-årig mand fra København skulle varetægtsfængsles foreløbigt frem til den 3. februar 2022. Grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre, ligesom den 41-årige blev omfattet af et navneforbud.
Baggrunden for fremstillingen i grundlovsforhøret var en mistanke om overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af skydevåben under skærpende omstændigheder, idet den 41-årige på en campingplads ved Borup i Køge kommune blev fundet i besiddelse af et oversavet, dobbeltløbet jagtgevær samt lidt ammunition til våbnet. Disse effekter fandt politiet ved en ransagning af mandens opholdssted onsdag aften og natten til torsdag, hvor han blev anholdt på campingpladsen.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi