Ældre kvinde udsat for bedrageri i Ringsted

dato

En kvinde i 80'erne fra Ringsted blev udsat for bedrageri, da hun blev ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra banken. Politiet modtog anmeldelsen kl. 15.48.

Manden oplyste, at kvindens dankort var blevet misbrugt, og at der var blevet overført 9000 kr. til en konto i Spanien. Han sagde, at en medarbejder ville afhente kvindens kort og bad hende svare på kontrolspørgsmål, herunder kontonummer og pinkode. Kvinden oplyste disse oplysninger til manden i telefonen.

Senere dukkede en mand op på kvindens adresse og afhentede kortet. Efterfølgende blev der hævet 15.000 kr. i en Danske Bank hæveautomat på Storgade i Sorø og 2000 kr. i en Nordea hæveautomat i Sorø.

Manden, der afhentede kortet, beskrives som værende 25-30 år, lys i huden med sort hår. Han talte dansk og var iført en beige t-shirt med lange ærmer og blå jeans. Han bar også briller.

Politiet opfordrer alle med oplysninger i sagen til at kontakte dem på 114. Politiet skal efterforske sagerne for at finde frem til bagmændene.

De to kvinder, der blev kontaktet af svindlerne, hedder Jette og Jytte. Svindlerne søger i en telefonbog på nettet efter danske navne, der bæres af en ældre generation.

Kilde: Politiets Døgnrapport