Carlsberg er kendt for sin øl, men deres forskningslaboratorium har også spillet en stor rolle i udviklingen af nye teknikker og videnskabelige opdagelser. Foredraget vil give deltagerne indsigt i laboratoriets arbejde med bl.a. rendyrkning af gær, udvikling af pH-skalaen og den Nobelpris-vindende klik-kemi.
Fokus på bæredygtighed og innovationBirgitte Skadhauge, leder af Carlsberg Laboratorium, og brygmester Erik Lund vil fortælle om forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning. De vil også diskutere maltningens indflydelse på smag og udviklingen af nye gærtyper, der kan bruges til alkoholfrit øl.
Klimatilpasning og historiske fundForedraget vil også dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer og give indsigt i, hvordan fortidens planter tilpassede sig klimaændringer, baseret på 2 millioner år gammelt DNA fundet i Nordgrønland.
Smagsprøver og streamingDeltagerne vil få serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i foredraget. Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Life4Ever, Kværkeby, Rosengårdsvænget 11, 4100 Ringsted
Entré: 30 kr
Arrangør: Benny Rosenqvist
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget her.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her