Sommersjov med biblioteket

Profilbillede
Astrid Bruun

Brug sommeren til Sommersjov på Ringsted Bibliotek, hvor du kan udforske alt mellem himmel og jord fra insekter til raketter og galaktiske vidundere.

Du kan også deltage i Sommerbogen, hvor vinderen får 5 minutter til at tømme en boghandel. Tilmelding til arrangementer starter mandag den 14. juni, mens du kan melde dig til Sommerbogen allerede fra fredag den 11. juni.

Insekthoteller, raketter og robotter


Sommeren er over os og derfor inviterer biblioteket børn i Ringsted til sommersjov med temaet: ”Himmel og jord”. Under denne overskrift kan du komme med på en rejse fra de allermindste insekter på jorden og ud til de største galakser i universet.

Du kan være med til at bygge insekthoteller, rumudstyr og raketter, og biblioteket får besøg af Brorfelde Observatoriet, naturformidleren Vicky Knudsen og biobloggeren Simone Fie Andersen. Desuden kan du se film med dine venner til bibliotekets filmuge i uge 26.

Hent det trykte program for Sommersjov på Ringsted Bibliotek eller se det her på hjemmesiden. Du kan tilmelde dig arrangementerne her fra mandag den 14. juni kl. 11.00. 

Læs de fedeste bøger i sommerferien


For at være med til årets sommerbog på Ringsted Bibliotek skal du hente et ”Sommerbogshæfte” hos bibliotekaren. Herefter låner og læser du 3 bøger efter eget valg. Du skal skrive en lille anmeldelse af de bøger du har læst, og give dem en glad smiley, hvis du kan lide dem. Når du har læst og anmeldt bøgerne afleverer du anmeldelserne på biblioteket og får en bogpræmie. Derudover er du med i en lodtrækning, hvor vinderen får 5 minutter til at tømme en hel boghandel. Sommerbogen er for alle skolebørn fra 6 til 15 år og det koster ikke noget at deltage.

Sommerbogshæfterne udleveres fra fredag den 11. juni og kan afleveres til og med lørdag den 21. august.

Hvis du mangler inspiration til, hvilke bøger du vil læse i din sommerferie, kan du fra mandag i uge 26 hente inspirationshæfter med forslag til gode bøger lige til dig.

Kilde: Redaktionen // Foto: Ringsted Bibliotek
Flere artikler