Skal din virksomhed eller forening være med i Ringsted for Målene?

Profilbillede
Astrid Bruun

Ringsted for Målene er den fælles indsats, som foreninger, virksomheder og alle andre i Ringsted Kommune gør for at hjælpe med indfrielsen af FN’s verdensmål. Hør mere til aktørmøde fredag den 18. juni. 

FN har vedtaget 17 Verdensmål for Bæredygtig Udvikling, der er en plan for hele verdens udvikling frem til 2030. Målene består af 17 overordnede mål – og 169 delmål – som sætter retningen for at løse klodens største problemer inden 2030. Kort fortalt handler målene om, at vi alle skal kunne leve et ordentligt liv nu og give verden videre i ordentlig stand til de kommende generationer.

Ringsted Kommune bakker også op om FN’s verdensmål under overskriften Ringsted for Målene. Og din virksomhed, forening eller organisation kan også hjælpe med udbredelsen af FN’s verdensmål.

Borgmester Henrik Hvidesten siger:

”I Ringsted Kommune vil vi gøre vores til, at vi i fællesskab kan arbejde for en bedre verden gennem FN’s verdensmål. Flere af vores skoler er allerede i gang med at bruge FN’s verdensmål som en del af undervisningen, målene er med i flere af vores strategier og politikker, og jeg ved, at flere virksomheder også allerede arbejder med at inddrage verdensmålene i deres forretning. Jeg håber, at mange andre virksomheder, foreninger og øvrige organisationer vil bakke op om Ringsted for Målene og kan se, at de også kan bruge verdensmålene på en meningsfuld måde i deres hverdag,” siger han.

Kom til aktørmøde og få inspiration til arbejdet med verdensmål

For at sætte gang i hele Ringsteds kamp for verdensmålene inviterer Ringsted Kommune til aktørmøde fredag den 18. juni. Her kan du få inspiration til at arbejde med FN’s verdensmål på en måde, der giver mening for dig og din organisation. Du kan også møde andre lokale virksomheder, foreninger og organisationer, der vil inddrage FN’s verdensmål i deres hverdag.

Aktørmødet skulle have været afholdt i marts, men blev aflyst pga. corona. 

Vil du med, skal du tilmelde dig her.

Program for aktørmøde den 18. juni i Ringsted Kongrescenter

Aktørmøde for virksomheder og foreninger, der er interesseret i at arbejde med FN’s verdensmål.

• Kl. 13.00: Tapas og velkomst Ringsted for Målene – derfor er vi med i Danmark for Målene v/ borgmester Henrik Hvidesten

• Kl. 13.30: Status på Verdensmålene – Ringsted i den store sammenhæng v/ Søren Winther Lundby, Danmark for Målene

• Kl. 13.50: Videre med Verdensmålene i Ringsted Gruppearbejde  

• Kl. 14.20: Den gode historie - Sådan arbejder vi med Verdensmålene v/udvalgte partnere 

• 14.40: Sådan skaber vi en fantastisk Verdensmålsdag i Ringsted – og får mange med 

• 15.20: Konklusioner og tak for i dag

FAKTA: Hvad er Verdensmålene?

Verdensmålene er FN’s store plan for hele verdens bæredygtige udvikling, som 193 medlemslande vedtog i 2015. De består af 17 overordnede mål – og 169 delmål – som sætter retningen på at løse klodens største problemer inden 2030.

Læs mere om FN's Verdensmål

FAKTA: Ringsted for målene

• Aktørmødet er første skridt i Ringsted for Målene.

• Den 24. september vil der være Verdensmålsdag på Torvet i Ringsted med aktiviteter for store og små. Tanken er, at Verdensmålsdag skal være en årligt begivenhed frem mod 2030.

• Verdensmålene er en aktiv del af undervisningen på flere skoler, og flere institutioner bruger verdensmålene som en del af den pædagogiske indsats.

• FN’s Verdensmål er en integreret del af flere af kommunens politikker og strategier, bl.a. erhvervspolitikken og Planstrategien

• Ringsted Erhvervsforum står bag nyt netværk for virksomheder, der vil vide mere og udveksle erfaringer om, hvordan de kan arbejde med bæredygtighed, klima, ligestilling, sundhed og cirkulær økonomi.

Kilde: Redaktionen
Flere artikler