Oplev videnskaben bag øl: Livestreamet foredrag fra Aarhus Universitet

dato

Den 19. november 2024 inviteres alle interesserede til Kino Kultur i Ringsted, hvor et spændende foredrag om ølbrygningens videnskabelige aspekter livestreames fra Aarhus Universitet. Forskere fra Carlsberg Laboratorium vil give indsigt i deres banebrydende forskning og teknikker, der har revolutioneret både ølproduktion og naturvidenskab.

Carlsberg Laboratorium har gennem årene været et center for videnskabelige opdagelser, som har haft stor betydning for både ølbrygning og grundlæggende naturvidenskab. I dette foredrag vil forskningsleder Birgitte Skadhauge og brygmester Erik Lund dele deres viden om laboratoriets arbejde, herunder forædling af byg og humle samt udvikling af bæredygtige dyrkningsmetoder.

Fra maltning til alkoholfrit øl

Foredraget vil også dække emner som maltning af byg og udviklingen af nye gærtyper, der kan gære uden at danne alkohol. Disse gærtyper muliggør produktionen af alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen.

Klimatolerante fødevarer og historisk DNA

En anden spændende del af foredraget omhandler Carlsberg Laboratoriums arbejde med klimatolerante fødevarer. Her vil du høre om, hvordan ny teknologi bruges til at forbedre planters egenskaber under forskellige klimatiske forhold, samt fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland.

Smagsprøver og interaktivitet

Under foredraget vil deltagerne få serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås undervejs. Der vil også være en interaktiv session, hvor publikum kan indsende spørgsmål til foredragsholderne via SMS og X.

Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Kino Kultur, Tinggade 9, 4100 Ringsted
Entré: 30 kr.
Læs mere om foredraget på ofn.au.dk/abstract/158.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut