BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Har du lyst til at arbejde i en organisation, hvis mission det er at arbejde for en bæredygtig fødevareproduktion med fokus på sunde dyr og mennesker?
Brænder du for både klassisk mikrobiologi og molekylærbiologiske teknikker?
Kan du se dig selv som del af et team, hvor vi hver dag leverer analyseresultater til Fødevarestyrelsens projekter og samtidigt tænker fremad mod implementering og akkreditering af nye analysemetoder?
Så er det nu chancen er der, da vi har en stilling som Mikrobiolog ledig til besættelse snarest muligt. Stillingen er tilknyttet Sektion for Mikrobiologi, ved Laboratoriet i Ringsted.
Sektion for Mikrobiologi analyserer fødevarer og foderprøver for kim og patogene mikroorganismer. Vi har et tæt samarbejde med Fødevarestyrelsens fagkontorer i Glostrup og Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Sammen er vi førende inden for det mikrobiologiske område og NRL (Nationalt Reference Laboratorium) for en række fødevarebårne mikroorganismer. Vi er også en integreret del af fødevareberedskabet.
Vi tilbyder en udfordrende stilling i et spændende fagligt miljø. Vi anvender forskellige teknikker inden for klassisk mikrobiologi, benytter PCR, udfører typning med WGS, laver resistensanalyser på bakterier, og deltager i en lang række projekter inden for national kontrol, kortlægning og overvågning. Du vil få 21 engagerede og dygtige kolleger med godt humør.
Arbejdsopgaver og kvalifikationer:
Vi forventer at du har en uddannelse på kandidatniveau f.eks. biolog eller levnedsmiddelkandidat, og et godt kendskab til klassisk mikrobiologi og molekylærbiologiske teknikker (fx qPCR)
Derudover vil det være en fordel hvis du har erfaring med et eller flere af følgende områder:
• Fødevarebårne og zoonotiske mikroorganismer inkl. patogene bakterier og vira
• Analyseverifikation og validering
• Automatisering
• Helgenomsekventering (WGS)
• Resistensanalyser
• Maldi-TOF
• Kvalitetssikring
Du skal indgå i sektionens mikrobiologiske arbejde herunder:
• Udarbejde og gennemføre projekter inden for det mikrobiologiske område. En vigtig del af de daglige arbejdsopgaver er at vurdere og afrapportere analyseresultater genereret af vores dygtige laboranter.
• Opsætte, validere og vedligeholde analysemetoder i henhold til relevante internationale standarder. Laboratoriet er akkrediteret efter ISO 17025.
• Videreudvikle laboratoriet, så vi også i fremtiden kan tilbyde et fagligt højt serviceniveau.
Vi forventer at du er engageret, ansvarsbevidst og trives med teamwork i et travlt miljø med mange forskellige arbejdsopgaver og mange bolde i luftern. Derudover er gode kommunikations- og samarbejdsevner samt en god portion humor bestemt en fordel.
Om laboratoriet i Ringsted
Fødevarestyrelsens laboratorium i Ringsted med ca. 115 medarbejdere er opdelt i laboratorie-sekretariatet og 4 faglige sektioner: Mikrobiologi, Plantesundhed og Fodersammensætning, Kemiske Fødevareforureninger samt Fødevarekemi.
Hvornår skal du starte?
Der er brug for dig hurtigst muligt. Der indkaldes til samtaler løbende.
Løn og ansættelsesvilkår
Ansættelse sker efter gældende overenskomst for akademikere i Staten mellem Skatteministeriet og AC.
Din ansøgning
Vi glæder os til at modtage din ansøgning, CV, kopi af eksamensbevis og evt. andet relevant materiale online i vores rekrutteringssystem på fvm.dk/job senest den 14. januar 2024.
Vil du vide mere?
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til sektionsleder Line Morgills på tlf. 7227 5834 eller mikrobiolog Lise Bonnichsen på tlf. 7227 5008.
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Ringsted Kommune
-Virksomheden tilbyder:
Fastansættelse: fuldtid
-Arbejdsgiver:
Fødevarestyrelsen, Ringsted, Søndervang, 4100 Ringsted
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 14-01-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5957911