Ringsted er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:
Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger:
Kildeager, Solrød StrandIndbrud i villa/lejlighed/landejendom:
Rosenvangsvej, GreveStørevej, Jyllinge
Grønnekildevej, Køge
Årby Høje, Årby, Kalundborg
Stenhøjparken, Borup
Bækparken, Havdrup
Møllebakken, Jersie, Solrød Strand
Toftedalsvej, Kalundborg
Sletten, Benløse, Ringsted
Indbrud i fritids-/sommerhus:
IngenIndbrud i skole og institutioner mv.:
IngenTyveri fra køretøjer:
IngenHumanitær eftersøgning – Bjæverskov – Køge
Torsdag formiddag fortsatte politiet eftersøgningen af en 67-årig mand fra Bjæverskov, som var meldt savnet om eftermiddagen dagen forinden. Politiet havde efter anmeldelsen onsdag iværksat diverse undersøgelser for at finde frem til manden, der muligt kunne have forladt bopælen i trist sindstilstand. Da han ikke var fundet torsdag morgen, iværksatte politiet en lokal eftersøgning med bl.a. politihunde for at lede efter manden. Kl. ca. 10.40 fandt politihundene en livløs mand i et vandhul ikke langt fra mandens bopæl. Han blev bjærget op, men blev derefter erklæret for afgået ved døden. Der var tale om den savnede mand, hvis familie er underrettet. Politiet fandt ingen indikationer på, at der var foregået noget strafbart forud for fundet af den savnede mand.Mand støttede sig til vejtræer – Stensbjergvej, Køge
Kl. 11.11 kontaktede en anmelder politiet, fordi en mand måske havde brug for hjælp, idet han var meget usikker i sin gang og støttede sig til vejtræer på vejen. En patrulje kørte til området og fik kontakt til en 69-årig mand fra Køge. Han havde været på indkøb og var på vej mod sin bopæl i spirituspåvirket tilstand. Undervejs var han dog faldet, hvorfor han efterfølgende støttede sig til træer mv. undervejs. Politiet ydede ham den service at køre ham hjem, idet han ikke var mere påvirket af alkohol, end at han blev skønnet i stand til at kunne klare sig selv på sin bopæl.Spirituskørsel – bil beslaglagt – Ågerup, Roskilde
Kl. 11.26 standsede politiet en personbil i Ågerup med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Bag rattet i bilen sad en 33-årig mand fra Roskilde, som var påvirket af spiritus under kørslen. Han deltog i et par alkometertest, der indikerede, at han var kraftigt påvirket af alkohol, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Alkometertesten indikerede tillige, at analyseresultatet af den udtagne blodprøve ville vise en alkoholkoncentration i blodet over to promille. Politiet havde med baggrund i disse oplysninger hjemmel til at beslaglægge personbilen, som tilhørte en kvinde på samme adresse som den 33-årige, ud fra mulighederne i de nyligt vedtagne og skærpede regler for beslaglæggelse af køretøjer i forbindelse med færdselsforseelser betegnet som vanvidskørsler. Den 33-årige vil høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet af blodprøven foreligger.Mistænkelige mænd forsvandt – Strandtoften, Solrød Strand
Kl. 11.53 anmeldte en 23-årig, årvågen mand fra Solrød Strand, at han var standset op, da han så to fremmede mænd gå rundt i villaområdet. Mændene luskede ifølge anmelderen rundt ved husene, og da de følte sig opdaget, forsvandt de begge i området. Anmelderen gav følgende beskrivelse af de to fremmede mænd: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 35-40 år, 175 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Fremmedsprog, Iført: Mørk T-shirt, mørke bukser, og B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 35-40 år, 185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Fremmedsprog, Medbragte: grå rygsæk.Politiet fandt ikke mændene, men vil gerne rose anmelderen, der fulgte de gode råd om nabohjælp ved at holde øje i nabolaget og måske tage kontakt til de fremmede for at spørge, om de har brug for hjælp. Personer, der måske vil lave indbrud, kan nemlig ikke lide at blive opdaget i et villaområde, hvor de ikke har et legalt ærinde.
Vær opmærksom på fupopkald fra politiet eller banken – Holbæk / Tune, Greve
Kl. 13.08 kontaktede en 84-årig kvinde fra Holbæk politiet, fordi hun kort forinden var blevet ringet op af en fremmed mand, der udgav sig for at være politimand hos Københavns Politi. Han oplyste, at flere østeuropæiske mænd var blevet anholdt på Amager i en sag om narkotika- og våbenbesiddelse, og at disse mænd var i besiddelse af en notesbog med anmelderens navn og adresse. Derfor blev anmelderen kontaktet og stillet spørgsmål om sine boligforhold, naboer mv. Anmelderen tvivlede efterhånden på ægtheden af telefonopkaldet, hvorefter den falske politimand afbrød samtalen. Opkaldet var fra et fastnettelefonnummer, der intet havde til fælles med politiets velkendte 1448-telefonnumre.Kl. 14.29 anmeldte pårørende til en 85-årig kvinde fra Tune, at den 85-årig uberettiget havde fået hævet 14.500 kr. fra sin bankkonto. Hun var d. 16/6-2021 blev telefonisk kontaktet af en mand, der udgav sig for at være en medarbejder fra banken Nordea. Den 85-årige blev overtalt til at lægge sit dankort i en kuvert, som en kollega ville afhente senere. Samme dag ankom en ca. 25-årig mand iført almindelig pænt hverdagstøj for at hente dankortet, og manden oplyste hende om, at politiet ville komme forbi for at tale med hende om nogle dage.
Da politiet som lovet af den falske bankmand ikke kom forbi som aftalt, undrede den 85-årige sig over sagen og kontaktede banken, der oplyste, at der var sket en uberettiget hævning fra hendes bankkonto.
Politiet vil nu tale med den 85-årige om denne sag, som behandles som en bedragerisag i et forsøg på at få identificeret den eller de falske falskmænd. Samtidig vil politiet gerne opfordre især de yngre generation til at tale med ældre familiemedlemmer om forholdsregler til at undgå at blive offer for denne slags kriminalitet, hvor især de ældres autoritetstro bliver udnyttet.
Politiet ser i øjeblikket en del sager med uopfordrede telefonopkald fra fremmede, der udgiver sig for at være fra f.eks. politiet eller en bank. Formålet er få lokket f.eks. personlige oplysninger ud fra især ældre kvinder eller få ældre til f.eks. at oplyse bank- og betalingskortnumre, så disse oplysninger kan misbruges til enten indbrud eller f.eks. økonomisk kriminalitet.